apr28Världsklasshelg i Tibro1

Värlsklassarrangemang i dagarna två i Tibro med internationell prägel både på terräng och konkurrens.

Sveriges största orienteringstävlingar i helgen varit Tibrotrippeln, i år utan natt – uppenbarligen är varumärket viktigt. Tävlingarna hade Silva League status bägge dagarna med mycket starka startfält i framför allt D och H21. Långdistansen på årets VM förväntas i år gå i mycket snarlik terräng som i Tibro, det vill säga högfartsorientering i tallhedsterräng med stort inslag av inverterad kurvbild(gropar).

 

Lördag

Bjöd på långdistans och rejält långa banor(11,7 km i D21E1 / 17,4 km i H21E1) i 21-klasserna. Guldmedaljgrossisterna från det sista årtiondets VM Simone Niggli och Thierry Guerghiou behärskade detta utan större problem och inkasserade var sin seger. Topp tio för GMOKs räkning var Lina Strand med en sjätte plats och ett pinnhål upp, femma, var Johan Runesson. Övriga GMOKare i senior huvudklasserna var Ola Martner 35a, Viktoria Ernstsson 49a samt Christian Tingström 50e. I övrigt skördade klubben en kvartett klassegrar genom Erik Öhlund (H21), Ing-Marie Brander-Strand D60), Linnea Kjellander (D17-20 Kort) samt Mikael Kuhlin (Öppen Motion 6).

 

 

Johan Runesson mot mål på lördagens tävling.

 

Söndag

Dag två av Tibrotrippeln bjöd återigen på framskjutna placeringar i ett till stora delar nytt terrängparti men i stort samma terrängtyp; tallmoterräng med gott om gropar som kan spela både ben och huvud ett spratt. H21E1 och D21E1 i Silva League bjöds idag på förkortad långdistans, övriga klasser medeldistans. Ånyo var Johan Runesson bäste GMOKare i herrarnas huvudklass(4a) och Lina Strand bäste(7a) dito bland damerna. Thierry Guerghiou och Simone Niggli vann återigen. Träningsgästen Fredrik Johansson, Lidingö, ordnade återigen en andraplats, tvåa i lördags också, efter den franske orienteringsartisten. Firma Ernstsson/Tingström bjöd återigen på fullt godkända insatser med en 31e plats för Viktoria och en 39e plats för Christian. I övrigt pallplacering för Johan ”Bönan” Böni i H18E2 (2a), Louise Göthfors i D21E2(3a) i övriga elitklasser samt klassegrar till Alice Kjellander i D14Kort och Ing-Marie Brander-Strand i D60. Stark andraplats också av Kerstin Wadman i den tuffa D16-klassen.

 

 

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • jaxe 29 apr 2013 17:25
    Fint jobbat Lina, Johan mfl!
ATM - 121244