maj0510mila 2013: Damernas & ungdomarnas år1

8:e platsen på damkavlen & de fina ungdomsresultaten (36 & 119) gladde allra mest under årets 10mila-helg. Även herrarna bjöd oss på stor underhållning, även om slutresultatet för förstalaget inte riktigt nådde upp till de höga förväntningarna.

(Det kommer med all sannolikhet en längre rapport så småningom. Men den förlorade sömnen måste tas igen först...)

I ungdomsstafetten stod våra 10 löpare (tjejmaffian plus Martin) för riktigt bra lopp i den luriga flacka terrängen. På hela ungdomskavlen användes bara 22 kontroller totalt, vilket innebar att det var klart fler långsträckor än vanligtvis. Och detta klarade våra löpare galant! Det allra roligaste var ändå att se den goa sammanhållningen i hela gänget. Såg ut som alla hade en kul helg - före, under & kanske framförallt efter tävlingen! Förstalaget som slutade 37:a var ett rent tjejlag. Bästa i tävlingen! Andralaget blev 119:e lag efter jättebra insatser. Finska Helsingin Suunistajat vann före Snättringe (med stortalangen Simon Hector som avslutare) och Kolmården.

Damerna (Emma, Viktoria, Louise, Judith & Lina) lyckades för tredje året i rad prestera rekordbra. I år blev det en tangering av fjolårets rekordnotering, dvs en 8:e-plats. Placeringarna 9-8-8 de tre senaste åren vittnar om en riktigt hög kapacitet. I år saknades dessutom en av klubbens stora stjärnor, Anna Forsberg, så det finns sparkapital. Domnarvet vann före Halden och Tisaren.

Herrarna hade en riktig berg- & dalbana. Efter att Junis skrämt slag på oss med en stormiss på inledningen av förstasträckan, arbetade sig Junis & de efterföljande löparna upp på ett otroligt imponerande sätt så att vi en bit in på långa natten hade tätkänning. Tyvärr blev glädjen kortvarig då Werner fick problem med lampan. När även kartan till viss del gick sönder var det inte lätt att leverera ett topplopp. Trots att Järla-tvåans Christian Kollberg var snäll nog att bistå med en (extra) extralampa. Efter långa natten började återigen en strålande upphämtning. Tyvärr hade inte avslutaren och klubbens ess Runesson en av sina bättre dagar och vi landade på plats 24. Riktigt bra sprang GMOK lag 2 som blev 37:a och därmed näst bästa andralag efter finska Vaajakosken Terä (som var 3,5 min före på plats 35).

Värt att notera också att två GMOK-bekantingar, Vegard Brun-Saga och Erik Sagvolden sprang för NTNUI som imponerade genom att bli 11:a. Vegard vann förstasträckan - och har därmed vunnit förstasträckan i världens två största orienterngsstafetter (han var ju först in på Jukola -11 för GMOK lag 2).

Vi gratulerar också IFK Göteborg till en riktigt vass herrstafett, vilket efter mycket sololöpning räckte ända upp till plats 3 efter omöjliga Kalevan Rasti och Halden. Imponerande!

Placeringar GMOK-lagen

Klass Lag 1 Lag 2 Lag 3 Lag 4
Ungdom 36 119    
Dam 8 45 161 188
Herr 24 37 Felst  

 

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Helena S. 06 maj 2013 13:35
    Trött men stolt ungdomsledare vill bara säga att alla ungdomarna skötte sig exemplariskt både vad det gäller resultat och härlig laganda. Grymt kul!

    En liten detalj bara som behöver slipas lite på, är att hålla ordning på sina grejer... det var en hel del som saker som låg kvar vid vinskyddet och som turligt nog blev upphämtade av snälla seniorer : )

Taggar

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg

ATM - 121244