jul09Lina 12:a på VM-sprinten3

Det var stolpe ut för både Lina och Judith på sprinten. Lina lyckades ändå ta en 12:te plats. Judith var på väg mot en 3-4 plats men stämplade fel.

Till skillnad från de löjliga kvalbanorna så innehöll finalen en hel del vägval. Området hade gjorts svårare med hjälp av kravallstaket för att löparna skulle få tänka till lite extra för att inte fastna på fel sida av ett staket.

Tyvärr hade båda Judith och Lina problem med vägvalen och båda två tog nästan hela tiden fel vägval. Det var inga jättestora enskilda tapp men när det görs flera gånger om blir det en hel del tid totalt. Judith var den som hade bäst fart och lyckades trots att orienteringen inte riktigt stämde  vara med och slåss om medaljerna. Tyvärr stämplade hon fel precis i slutet av banan. Kontrollen innan låg hon 4:a så det var en riktigt bra placering på gång. Med en riktigt vass avslutning hade det varit möjligt att ta 3:de platsen.

Lina som tog rätt vägval på sista långsträckan hade där chansen att avancera till åtminstone en topp 10 placering men tyvärr blev det en lite miss i genomförandet på den sträckan och hon kunde inte plocka någon tid där. Lina tog ledningen när hon gick imål och fick behålla den ett tag då hon startade tidigt men i slutet rann placeringarna iväg när de bästa löparna från kvalet kom.

Förutom Lina och Judith sprang även Niamh och Robbie sprinten för Irland respektive Kanada. Ingen av dem tog sig till finalen.

Kommande tävlingar

Härnäst är det långdistansfinal som väntar för Johan idag(tisdag). Johan startar 13:17 svensk tid, strax före Fredrik Johansson(13:21) som är med oss och tränar då och då.

torsdag/fredag är det medeldistans kval och final där vi har flera löpare. Här springer alla tre av våra löpare med medaljchans, Lina, Judith och Johan. Ska bli kul att se vad två troligen revanschsugna tjejer kan göra här.

lördag är det stafett. Judith är redan uttagen. Hur det ser ut med svenska lagen är jag lite osäker på men antagligen tas de ut senare i veckan.