aug05Resumé från U10mila 20132

Vi hade lag i alla tre klasser även i år. I HD18 hade vi fina förstärkningar i form av Hanna Åberg (Landehof) och Hjalmar Ljungberg (Sjövalla). 8:e-platsen i D18 var helgens höjdpunkt resultatmässigt, men prestationerna av samtliga lag imponerade!

Precis som vanligt åker vi iväg med en rejäl ledarstab som följer tävlingarna med stor spänning på plats. Kvällen innan avfärd ringde även Johan Runesson och frågade om det fanns plats för en ledare till. Självklart fanns det plats för Johan! Så kul att våra landslagsstjärnor brinner lika starkt för ungdomsgängets insatser som för sina egna. Johan var med under samtliga stafetter och höll sig vaken nästan hela natten! Vi rutinerade 10mila-coacher kunde dock ana en viss trötthet på morgonen. Ni som sett Fredrik ”Elit” Larsson på morgonen efter en 10mila-natt vet nog ungefär vad det innebär, men Johan höll ut och hejade fram lagen ända in på mållinjen!

HD12

Som vanligt är det HD12-stafetten som inleder tävlingshelgen. Klockan 18 på fredagskvällen gick startskottet och ett drygt 100-tal lag begav sig iväg. Ett av dessa bar GMOK-kläder! Laget som bestod av Erik Hogedal, Viktor Jellvert Börjeson, Simon Nordberg, Lisa Falk och Klara Wallinder sprang riktigt bra och slutade på plats 52. Och kul hade dom! Precis som man hade bestämt sig för på laggenomgången innan start.

Resultat U10mila 2013 HD12

HD18 & D18

På lördagskvällen var det ny samling, denna gången för HD18- och D18-lagen. En hel del praktiska tips och saker att tänka på. Allra mest gav nog ändå Runessons tips – enkla och konkreta tips för att hålla fokus hela vägen, från start till mål.

HD18

Str 1-2 (4,9km, Violett, Natt)

HD18-stafetten inleds med några nattsträckor och här sätter lagen några av sina största stjärnor, så det går verkligen undan! Och årets stafett var inget undantag. Ovanligt jämnt var det dock på förstasträckan där det var ca 45 lag inom 1.30 från täten. Johan Böni var flera gånger uppe helt i topp, men några små misstag efter varvningen och aningen längre sistagaffel gjorde att han växlade som nummer 18, endast 23s från ledning. Hanna Åberg (Landehof sprang sedan den tuffa andrasträckan (gafflad med str1) och även om Hanna själv inte var 100% nöjd med sin insats var vi alla väldigt glada och nöjda med hennes insats. Fanns ingen annan i laget som hade kunnat göra det bättre och vi var nu ett steg närmare målet; att fullfölja hela stafetten utan felstämplingar och att springa i mål på sista sträckan med ett leende!

Str 3 (3,9km, Orange, Natt)

På sista nattsträckan var det Fanny Andersson som sprang. En riktigt fin insats på den raka sträckan där det fanns en hel del luriga sträckor. Fanny är aldrig rädd för att ta en utmaning och är en riktig lag-”spelare”. Det gäller för övrigt gruppen i sin helhet – UK hade ett väldigt lätt lopp, med tanke på att alla var redo att ta en sträcka för laget!

Str 4 (6,3km, Violett, Gryning)

På den långa gryningssträckan visade Martin Jellvert Börjeson att han tagit ett kliv både fysiskt och tekniskt denna sommar. Konfa-lägret och O-ringen har gett resultat, kul! Martin kunde trots några misstag avancera två placeringar och vi var nu uppe på plats 51.

Str 5-7 (2,9km, Gul – 5:e sträckan var en parallellsträcka)

På 5:e-sträckan sprang Frida Andersson tillsammans med två av våra duktiga HD12-löpare; Erik Hogedal och Viktor Jellvert Börjeson. Riktigt kul att våra unga löpare ville ta chansen att dubblera när möjligheten uppstod. Erik sprang för övrigt även medeldistansen på eftermiddagen, så det blev tre lopp inom ett dygn! Alla tre sprang bra och kom i mål samlade inom en minut.

På sträcka 6 & 7 gjorde sedan Alva Sellgren och Felix Falk fina insatser. Alva läste till kontroll 7 i stället för kontroll 1 och tappade såklart en del tid på det, men efter en grymt bra avslutning hade hon mer än väl kompenserat för det. Härlig vändning! När Felix nådde målet kunde han skicka ut Isabella Lago som 48:a.

Str 8-9 (3,5km, Orange)

Isabella Lago och Hjalmar Ljungberg (Sjövalla FK) sprang dom sista gafflade sträckorna. Isabella gjorde ett bra stafettlopp på 8:e och vi var nu bara två sträckor från att klara vårt mål! Hjalmar sprang också riktigt starkt och kunde lyfta upp laget 4 placeringar till plats 44. Och nu hade vi ju kvar en av våra stjärnor; Johannes Kuhlin. En plats på topp 40 var därmed inom räckhåll!

Str 10 (7,1km, Violett)

Tyvärr stod arrangören för en riktig miss, när man hade satt upp fel kartor för ett antal lag på slutsträckan. Det var lagen med låga startnummer som fick reservkartorna för sträcka 8-9 istället för sina rätta kartor. Väldigt tråkigt på att annars riktigt fint arrangemang och sistasträckan blev därmed struken. En klar nackdel för oss i och med att Johannes var snabb på slutsträckan, trots att han inte var särskilt nöjd med sitt lopp. Som synes sprang vi i mål med ett leende efter 10 godkända och fina prestationer. Målet var uppnått!

Slutplaceringen blev därmed 44 och vi är riktigt nöjda med insatsen av detta unga lag. Väldigt kul att vi fick lära känna två andra göteborgare (Hanna & Hjalmar) och dessa bidrog i högsta grad till att vi kunde genomföra stafetten på ett så fint sätt!

Resultat U10mila 2013 HD18

D18

Str 1-2 (4,4km, Violett)

Elvira Sellgren hade återigen fått förtroendet att springa förstasträckan. Detta var en gafflad sträcka och den första av sammanlagt tre violetta sträckor i stafetten. Elvira imponerade med sin kyla och nådde målet mindre än 2 minuter från täten och på plats 29.

Kajsa Jungbjer satte sedan av i högsta fart och passerade lag efter lag. Tempot var aningen lägre för tätlagen på denna sträcka, men detta gällde inte GMOK som sprang lika fort på denna sträcka. Kajsa la på en grym spurt och nådde målet 20 sekunder från täten som 4:e lag – hon hade alltså plockat 25 placeringar!

Str 3 (2,9km, Gul, Parallell)

Agnes Spånér och Moa Kuhlin gav sig iväg i högsta fart och båda gjorde fina insatser. Moa var lite frustrerad över att ha fått lite hållkänningar på denna raka sträcka, men kunde ändå nå målet som 10:e lag och vi var bara drygt halvannan minut från ledning. Spänningen började nu stiga ordentligt men Ella och Kerstin höll sig ganska coola. Lite lagom nervös ska man vara :)

Str 4 (3,1km, Orange)

Ella Wallinder fick ett härligt utgångsläge på sträcka 4 och hon tog verkligen tillvara på chansen när den kom. Ella gjorde precis som de andra tjejerna i laget en grym stafettinsats och kunde avancera ett pinnhål och kunde alltså skicka ut Kerstin som 9:e tjej på slutsträckan.

Str 5 (5,7km, Violett)

Kerstin Wadman har radat upp superresultat under sommaren. Seger på Hallands 3-dagars efter att ha vunnit etapp 1 & 2 (2:a i klassen var förresten Linnea Golsäter som sedan vann D16-klassen på O-ringen!). Och detta följde Kerstin upp med att sluta 2:a på O-ringen i D15-klassen, endast slagen av suveräna Jonna Jungåker. Kerstin var tvåa på E1, E2 & E3!

JVM-stjärnan Sara Hagström kunde tidigt avgöra stafetten för Falköpings AIK och segermarginalen blev tydliga 8.20 före Korsnäs, där nyss nämnda Jonna Jungåker avslutade fantastiskt starkt. Kerstin inledde helt strålande och var ett tag uppe i den stora klungan som stred om andraplatsen. Efter en lite större miss fick hade hon ändå vid varvningen kontakt med lagen på placeringarna 7-11. Efter en stark avslutning kom hon in på upploppet i en spurtstrid om plats 8-10 och aldrig har jag sett Kerstin kämpa så på upploppet. Hon hade helt enkelt bestämt sig för att hålla konkurrenterna bakom sig – och det gjorde hon!

Stort grattis till D18-gänget som alltså slutade på 8:e plats! Och detta med ett lag bestående av en 16-åring och fem 15-åringar. Kommer bli spännande att följa fortsättningen!

Resultat U10mila 2013 D18

Summering

D18-lagets 8:e-plats till trots, så tycker jag ändå att helgens stora behållning var den fina lagsammanhållning i alla lag och mellan alla lag. Riktigt kul att se hur det stöttades. Nu blickar vi fram mot en höst fylld av spännande SM- & USM-tävlingar. Och lite senare är det ju 25-manna och massa annat kul. Det ser vi fram emot!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • jaxe 11 aug 2013 13:46
    Såg att dom slutliga placeringarna inte riktigt stämde med vad jag skrivit tidigare. Bland annat slutade HD18-laget på plats 44 (inte 52). Ännu bättre :)

    (har uppdaterat i texten nu)
  • Paula Jungbjer 06 aug 2013 23:20
    Grymt skrivet, får rysningar. Ni äger allihop!
ATM - 121244