aug16Intensivkursen i full gång!2

Kursen för nybörjare som samlat 23 orienteringslystna deltagare har nu avverkat såväl teori som praktik under fredag kväll och lördagen.

Lördagen inleddes med ett teoripass à la Patrik. Förutom repetition av kartans färger, "passa kartan", höjdkurvor och karttecken gick han vidare med ledstänger, attackpunkter (sista säkra) m.m. matnyttigt till de ivriga gänget. Strax därefter anlände våra instruktörer och det bar iväg på en stjärnorientering (korta slingor runt Skatås). Inget fel på intresse och humör och vädret lyste upp tillvaron för deltagarna. Nöjda droppade gänget in för lunch följt av ytterligare en dos teori innan vi begav oss till Brudarebacken för dagens andra övning med våra instruktörer - djupare in i skogen. Nu fick deltagarna successivt tillämpa sina nya kunskaper för att diskutera vid kontrollen eller vid slingans slut. Vi hann knappt tillbaka till stugan i utsatt tid - säger en del om våra nya klubbmedlemmars intresse och instruktörernas engagemang.

I morgon söndag är det träningstävling med Sportident och användning av GPS-klockor som Mikael Eliasson på eftermiddagen kommer att återge i sitt program Opath. Därtill skall vi gnugga deltagarna i Eventor, hur en tävling går till, klubbens verkksamhet, Motionsorientering samt Hitta ut. Undertecknade kommer under hösten bjuda in de som gått kurserna i maj och augusti till en motionsorientering samt till vår hösttävling för att fortsatt uppmuntra, stödja och heja på dem in i orienteringens värld.

Christer & Patrik

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Simon 18 aug 2013 20:12
    Det här är så bra och viktigt!
  • Ola W 17 aug 2013 21:32
    Verkar hur proffsigt som helst !

Taggar

Ändringar

Publicerad: Christer Borg
Redigerad: Christer Borg

ATM - 121244