aug19GM-framgångar på Gotland!2

På GM tävlar man för sitt distrikt och GMOK hade med hela 12 ungdomar i Göteborgslaget. Flest av alla! Av våra ungdomar var det systrarna Sellgren som hade de bästa resultaten med en 4:e plats för Alva (D14) och en 5:e plats för Elvira (D15).

Götalandsmästerskapen avgjordes i år på Gotländska Fårö vilket gjorde att man fick anpassa sin teknik till den något ovana terrängen på Fårö. Det är väl inte den allra mest extrema Gotländska terrängen, men helt klart annorlunda mot Göteborgsterrängen! Mer om detta kanske ni får läsa i den reseskildring som några av deltagarna planerar att skriva. Den skildringen ser iaf jag fram emot att läsa!

GM Individuellt

I den tuffa konkurrensen visade våra ungdomar ännu en gång framfötterna. Denna gång lyckades alltså systrarna Sellgren allra bäst på den individuella tävlingen, där de slutade på topp-5 båda två! Alva som slutade 4:a är ju bara 13 år och var med som reserv i D14-klassen där de flesta löparna är ett år äldre. Starkt jobbat! På kartklippet ovan ser ni inledningen av D15-banan, där Elvira slutade på en fin 5:e-plats.

Förutom våra 10(!) starka tjejer hade vi två grabbar med; Felix (13) & Martin (15) som också gjorde fina prestationer. Martin visar precis som på U10mila att han är på väg uppåt i resultatlistorna efter att ha tränat bra på konfalägret (tillsammans med flera av våra D15-tjejer).

Resultat:  Ella (12), Elvira (5), Moa (14), Kerstin (24), Fanny (52), Linn (42), Kajsa (16), Agnes (21), Alva (4 ), Isabella (19), Martin (25), Felix (52).

Grattis också till junioren Viktor Runnby som slutade 3:a i H20-klassen, bara 11 sekunder från segern! Anton slutade 8:a i samma klass.

GM Stafett

På söndag avgjordes stafetten med många bra insatser från våra ungdomar; Elvira och Moa var med i täten endast en minut efter på första sträckan och Kerstin fick revansch från lördagen genom att bli 6:a på D16-sträckan. Nämnas kan också Felix som bara är 13 år men sprang en H15-sträcka med bravur.

Småland vann före Västergötland och Östergötland. Bästa Göteborgslaget blev 6:a och där fanns både Kerstin och Alva med. Och i näst bästa Göteborgslag (13:e plats) fanns både Elvira och Isabella med!

Detta bådar såklart väldigt gott inför kommande DM-tävlingar! Och därefter blir det säkerligen USM för flera av 15-16-löparna. Skoj!

DM  
sö 8/9 DM Medel Göteborg
lö 14/9 DM Lång Göteborg
sö 15/9 DM Stafett Göteborg
USM  
fr 20/9 USM Sprint
lö 21/9 USM Lång
sö 22/9 USM Stafett

 

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Helena 19 aug 2013 22:22
    Kanske vi kan få se lite mera kartor i den kommande reseskildringen? Jag håller med Patrik, verkligt svåra banor!
  • Patrik 19 aug 2013 21:05
    Efter att ha sett karta o banor så kan man ju inte bli annat än imponerad av våra ungdomar som genomfört detta GM på ett så bra sätt! Kul!
ATM - 121244