feb04Ungdomsdag med CF, OL & Bowling0

Lördagen den 24 januari samlades ett hungrigt gäng GMOK-ungdomar för den traditionsbundna ungdomsdagen. Nytt för i år var att vi inledde dagen med en orienterings-2-kamp som bestod av orientering såväl i skogen som i datorn. Därefter avslutade vi med att bowla på Star Bowling.

Ett 15-tal ungdomar och ett antal ledare hade samlats i GMOK-stugan för att delta i dagens trekamp. Fotograf under dagen var Hans Garmer.

De yngsta inledde med att springa lite sprint-aktig orientering för att sedan forsätta med att spela Catching Features (CF) på datorn. Detta är ett orienteringspel som helt enkelt går ut på att springa en bana på datorn med hjälp av karta och kompass. För den äldre gruppen som delats in i 2 st 5-mannalag var ordningen omkastad, dvs man inledde med att springa en bana i CF. Med CF-resultaten som grund var det sedan jaktstart, där löparna sprang banor på 3-5 km beroende på ålder och hur mycket man sprungit tidigare.

En del hade redan provat på CF och för dom gick denna del som en dans. Men värt att notera är att samtliga efter en kortare introduktion lyckades fixa banan utan större problem. Den stora svårigheten låg i att inte springa utanför kartkanten (vilket ungefär motsvarar att springa utanför jordens ände…i en platt värld!), eftersom en av kontrollerna låg väldigt nära kartkanten. Det såg åtminstone ut som att denna del var uppskattad av alla inblandade!? Den mest inovativa insatsen stod nog Viktor för genom att genomskåda spelet och helt enkelt hänga en simulerad medlöpare! Men allra snabbast på denna del var Petter.

Sedan var det alltså jaktstart och först ut skickades Petter, tätt följd av Viktor och de andra. Det var ganska utslagsgivande banor som var strängade och längsta banan (Viktors) gick ända upp på getryggen. Om jag inte missminner mig så var det Petter som också var först in efter denna del, men alla gjorde fina insatser på träningen där Viktor & Felix sprang med GPS-klockor.

 

Björn hade sedan lagat en välförtjänt & högklassig Carbonara som satt fint efter denna hektiska lördagsförmiddag.

 

Efter detta satte vi oss i bilarna och begav oss in till stan och Star Bowling. Till denna del anslöt dessutom ytterligare ett antal deltagare så jag tror det var ett 20-tal ungdomar som spelade. På denna del deltog även ledarna, med blandat resultat…! Vem som fick flest poäng bland ungdomarna förtäljer inte denna historia, men det lyste strike & spärr till höger och vänster – ja till och med på ledarbanan hände detta emellanåt. Framför allt visade Hans Garmer upp en enorm elegans på ansatsbanan!

 

I övrigt kan rapporteras att många av ungdomarna har tränat flitigt under vintern och sedan några veckor tillbaka har vi förutom löpträningen även infört en teoridel på torsdagsträningarna. Dessutom har flera av de äldre ungdomarna deltagit flitigt på tisdagsträningarna vilket är mycket uppskattat av övriga klubben. Inte minst elitlöparna tycker det är väldigt kul att se att återväxten är god!

Slutligen kan man konstatera att GMOK-ungdomarna kommer vara väl rustade när OL-säsongen snart drar igång!

ps För den som vill ladda ner en gratis demoversion (eller köpa programmet för ca 40$) av CF finns instruktioner om detta på www.catchingfeatures.com ds

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244