sep29Dubbla silver på stafett-SM!9

Det blev en väldigt skön söndag när årets SM-tävlande avslutade med stafetten. Efter en tävling som präglades av mycket sololöpande, lyckades GMOK säkra två silvermedaljer - ett helt fantastiskt resultat! Dessutom slutade vi på 9:e-plats i H20!

Foto: Jaxe (junior) & Elit (senior) - Bättre foton önskas, ladda gärna upp i albumet SM Stafett 2013

Trots en hel del tunga återbud sista dagarna blev detta en fantastisk dag ute i Svartedalens utmanande terränglåda. Rejält gafflade banor var också en av anledningarna till att det blev ganska mycket sololöpning på vägen till medaljerna.

H21

Förstalaget, var en kopia av bronslaget från JSM-stafetten 2006; Johan Strand, Mikael Eliasson & Ola Martner. Då var löparna 19 år och de har alla utvecklats på ett imponerande sätt vilket denna medalj var ett fint bevis på. Växelplaceringarna var 4-2-2 och även sträckplaceringarna (4-4-7) vittnar om en imponerande jämnhet och en strålande stafettinsats! Ola sprang helt solo på slutsträckan – otroligt imponerande att hålla undan från den jagande klungan med Lind, Leandersson, Dahlgren, Ushkvarok och Lysell! Guldet gick med god marginal till 90-talisterna i OK Linné, medan William Lind (MOKS) spurtade ner Jonas Leandersson (SNO) i kampen om bronset. Vilken stafettmedalj i ordningen det var för Lind vet jag inte, men tre guld har den sylvasse avslutaren.

D21

Damseniorerna körde med samma lag och samma sträckordning som på stafett-DM häromveckan; Viktoria Ernstsson, Lina Strand & Anna Forsberg. Och precis som grabbarna blev detta en medaljglänsande dag! Viktoria låg länge riktigt väl framme och även om hon tappade några placeringar mot slutet, var vi på 13:e plats och bara 2,5 min från OK Hällen i ledningen. Lina som haft en lite kämpig period gjorde ingen besviken när hon var sträcktvåa och förde upp laget 11 placeringar. Hon skickade därmed ut Anna på andra plats, minuten efter Lidingö (Helena Karlsson) och minuten före de närmast före de jagande lagen, inklusive Linné (Billstam) och Stora Tuna (Alexandersson). Inget lätt utgångsläge, men garanterat inspirerande! Anna passerade omedelbart Lidingö-Helena och var uppe i guldposition en kort stund. Tuna-Tove passerade dock en bit före första radion och kunde springa imål som klar segrare, men Anna sprang också bra och silverpengen var aldrig hotad. Bronskampen avgjorde Hällens Johanna Öberg genom att spurta ner landslagsesset Billstam (Linné).  Andralagets (Emma Bergman, Sara Johansson & Louise Göthfors) imponerade också genom att bli 15:e lag.

H20

Team-93-grabbarna (Viktor Runnby, Måns Östman & Joakim Eliasson) gjorde också en bra insats, även om de alla kände att det fanns ännu mer att ge. En 9:e-plats är ändå starkt och en plakett är alltid en plakett! Viktor var inne i den absoluta täten på förstasträckan (4:a, +0.04), Måns tappade lite tid inledningsvis men gjorde en bra insats och kunde skicka ut Jocke som 9:a, +3.04. I jakten på den bortflyende Tuna-Svensken (Emil) gjorde Jocke ett par misstag inledningsvis som kostade en del tid. Vi var ett tag utanför podium-platserna, men en i vanlig ordning fin avslutning på loppet gjorde att Jocke kunde föra in oss på just den 9:e-platsen som han sprang ut. Kanske får vi se Team-93 göra som gmok87-trion, dvs ta seniormedalj med samma lag som seniorer? Andralaget fick tyvärr kliva av på slutsträckan pga fotstukning.

D20

I D20-stafetten hade vi med två lag bestående av 6st D15-tjejer! Med för att se och lära såklart. Lagen slutade på plats 28 respektive 38, trots att inte alla var helt nöjda med sina lopp. Tjejerna har alltså 5(!) år kvar i klassen. Agnes Spånér gjorde dagens prestation genom att föra upp sitt lag från plats 42 till 28 på slutsträckan!

SM-plaketter 2013

Här ser ni en summering av årets SM-tävlingar i form av topp-10-placeringar. 1 guld (Runesson), 2 silver (stafetterna) och 1 brons (Lina) blev resultatet i medaljform.

Nu återstår bara en fråga: Hur ska vi bäst fira dessa framgångar!?

Nästa stafett blir 25-manna, 13 dagar kvar!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Fabienne 01 okt 2013 22:09
  Fantastiska resultater! Grattis till er alla!
 • Lina 01 okt 2013 10:27
  LinaTack alla för hejarrop och fint stöd före, under och efter tävlingen.

  Tjejerna är ett riktigt bloggarlag. Läs om respektive sträcka på:
  1. Viktorias blogg http://viktoriaernstsson.wordpress.com/2013/09/29/sm-silver/
  2. Linas blogg http://linastrand.wordpress.com/2013/09/29/sm-stafett-silver/
  3. Annas blogg http://forsbergskan.wordpress.com/2013/09/30/sm-silver/
 • Mats J 30 sep 2013 21:22
  Helt riktigt ett fantastiskt resultat. Svaret på Johans fråga om hur det skall firas så är ett svaren tårta på tisdagsträningen i morgon.
 • Stina 30 sep 2013 11:43
  Grattis! Ni är sååå bra!!
 • Andrew 30 sep 2013 09:03
  Supergrattis till alla! Dubbla SM silver! Wow! GMOK presterar minst lika bra som Frölunda hockey, IFK fotboll mm. Eller hur GP?
 • Garmer 30 sep 2013 08:17
  Bra jobbat allihop och grattis/Hans
 • Sofia 29 sep 2013 21:25
  Stort grattis!
 • AndreasP 29 sep 2013 21:04
  Gött jobbat, imponerande insatser!
 • fam Falk 29 sep 2013 20:59
  Härligt! Inspirerande!
ATM - 121244