apr18Runesson i medaljkamp på natt-SM!1

En stark insats på natten av Runesson uppe i Sigtuna resulterade i hans andra fjärdeplacering på natt-SM, retfulla 8s från bronset (Ridefelt) och bara 43s från silvret (Ushkvarok). Vann gjorde Boström.

Johan inledde fint, men trots att han låg fyra vid första radion (K7) hade han blivit passerad av 2 min senare startande Boström. Runesson fick dock snabbt kontakt i det efterföljande gafflingsboet och tillsammans höll de sedan ett stenhårt tempo som väldigt få konkurrenter kunde matcha. Efter en större miss (1.30-2 min) på K17 fick Johan en lucka på Olle, som snabbt tätades igen och tack vara det höga tempot låg de trots det 1:a & 2:a vid andra radion (K20).

Mot slutet sprang även Albin Ridefelt och Pavlo Ushkvarok riktigt starkt och det blev en riktigt spännande upplösning. Albin lyckades efter en riktigt stark avslutning passera Runesson med en marginal på 8s. Och Pavlo (i tåg med bla Peter Öberg) avslutade sylvasst och till slut räckte det alltså ända till silver för den vasse nattlöparen. Värt att notera att Oleksandr Kratovs lampa la av på uppvärmningen, så det blev snöplig sorti för Orions nattkung.

Johan missade 2011 bronsmedaljen med retfulla 3s (medaljtrion då var f.ö. Kratov-Boström-Ols). Sedan har han haft två placeringar runt plats 10, innan det nu blev ytterligare en retfull medaljmiss. Men stark insats återigen & kul att se att Johan är ordentligt på G. Höye gjorde också en fin insats som resulterade i plats 29. Även Viktor (51), Daniel (60) och Christian (ca 77) tog sig runt den utslagsgivande banan, där det missades friskt ffa i de flackare områdena. Micke var nån minut sen till boet för att få kontakt med Ushkvarok-klungan och efter en miss i boet blev det tyvärr till slut också felstämpling för honom (oklart var i skrivande stund).

På damsidan vann Nadya Volynska före Anna Bachman och Tove Alexandersson. Här gjorde Viktoria en stark och stabil insats som räckte till plats 12 (låg 8:a vid radio 1). Några små missar för mycket för att nå ett eftertraktat SM-löv (topp-10). På plats 10 (1:17 före Viktoria) hittar vi för övrigt en annan duktig nattlöpare; SAIK-Maria Magnusson. Moa gjorde en stor miss inledningsvis och preliminärt 44:a.

Liveresultat

Kolla gärna in GPS-spåren! H21 respektive D21

Gott kämpat alla!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Ap 18 apr 2015 07:41
    Gott kämpat Storrune!
ATM - 121244