okt03Vassa GMOK:are i Världscupsavslutningen1

Judiths 5:e-plats (trots stor bom på ettan) var ett tydligt kvitto på att hon tillhör världseliten! Även Johan (10), Ola (21) och Raffael (23) gjorde starka insatser. Snyggt jobbat!

(nyhetsbild: Hasse Melin - övriga skärmdumpar från SVTplay-sändningen)

Riktigt läckra miljöer har löparna bjudits på nere i schweiziska Arosa. Efter en våldsamt tuff långdistans på lördagen var det idag en mer mänsklig, men ändå utmanande medeldistans som löparna fick ta sig an. SVTplay sände (länk) och av min "snabb-spolnings-tittning" (pga TC-bygge) att döma så var det bra sändningar (även om produktionen och klippbyten säkert går att förbättra ytterligare) där man lotsades av välbekanta röster i form av Jakob Hård & Mats Troeng.

Damklassen

Tove Alexandersson säkrade världscupsegern, trots en märklig och säkert aningen stressande inledning där hon fick herrkartan i sin hand... Grattis till en andra raka världscupseger - ruskigt imponerande!

Segern för dagen gick till brittiskan Catherine Taylor efter en briljant insats. Men hade det inte varit för en rejäl bom på ettan för Judith Wyder hade segermarginalen (1.46!) blivit kraftigt reducerad, om ens existerande. Judith (5:a, +2.15) sprang riktigt bra resten av banan vilket bådar väldigt gott inför kommande säsongers utmaningar.

Herrklassen

Här var det återigen Schweiz i allmänhet och Daniel Hubmann i synnerhet som dominerade. Helt enkelt bäst för tillfället. Imponerande insatser av klubbens löpare. Runesson gjorde några misstag inledningsvis, men en imponerande upphämtning räckte ända upp till en (tredelad) 10:e-plats (+2.03). En insats som även den lovar mer! Och tidigt startande Ola Martner visade fortsatt strålande höstform genom att springa till sig en 21:e-placering (+3.18). Dessutom ordentligt med TV-tid för den ständigt (men kanske lite mer än vanligt!?) leende Martner! Också Raffael gjorde en fin insats som räckte till plats 23 (+3.43)

Nu blickar vi fram emot 25-manna - där vi i vanlig(!) ordning har 4 lag. Hörs & ses!

/Jaxe

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Elit 04 okt 2015 11:29
    Härligt sprungit! Vilket lopp Judith gör efter 1:an - härligt! Kul att se sändningen.
ATM - 121244