okt12GMOK i tätstriden på 25manna!2

Återigen var vi med och slogs om de allra finaste placeringarna på 25manna. Till slut blev det en 5:e-plats för förstalaget & dessutom blev vi bästa andralag med en stark 37:e-plats. Många nya löpare gjorde också starka prestationer i GMOK3 & GMOK4!

(foto: Patrik Falk)

25manna 2015

Årets 25manna avgjordes i år mellan Täby & Vallentuna strax norr om Sthlm och är en breddtävling i dess sanna bemärkelse – ca 9000 löpare i de flesta ålderskategorier. En tävling där världselit blandas med mer nyfrälsta orienterare. Precis som i GMOK! Måste säga att det var extra kul att vara med på resan i år – Patrik & Christer (mfl) har gjort ett strålande arbete med orienteringskurserna och till 2016 tror jag ännu fler kommer bli inspirerade att ansluta på resan. Kanske just du?

Uppresan - quiz & lagsammansvetsning

Det blir ju lätt att man fokuserar på resultaten när man summerar en OL-helg, men på 25manna är det lika mycket den sociala biten som etsar sig fast i minnet. Ola Marter, Anders Spånér och Elisabeth Strandhagen har lagt ner ett suveränt jobb i att planera, reseleda och sammansvetsa hela gänget. Stort tack för ert jobb! Går inte att understryka nog hur imponerad jag är över att Ola lyckas leverera två lopp av yppersta klass efter att ha lagt ner stora delar av sin själ i detta arbete. Mailman Martner! Som traditionen numera bjuder stod Spånér för ett uppskattat quiz – i år med musiktema och en viss övervikt av toner från förr. Hur ska man annars förklara att den yngre generationen stod sig slätt mot segrande laget som (tror jag) bestod av Uffe Andersson & Annika Kuhlin (25p av 32 möjliga)!? Mitt eget lag slog sig med 19p in en bit över mitten (uppskattningsvis), vet inte om det ska tolkas som vi är halvgamla eller unga med goda musikkunskaper…

Väl uppe på Scandic Hotell vid Kungens Kurva rådde det i vanlig ordning ett organiserat kaos, där rumsfördelning och sträckfördelning blandades med glada tillrop och diskussioner om vem som var minst halt & lytt för att ta sig an de tuffare sträckorna i GMOK3 & GMOK4. Guldstjärnorna går till Christer Nordberg & Ingvar Larsson som tog sig an str24 (9km) och genomförde loppen med bravur! Stronga insatser också av hela det nya gardet – som alla presterade väl på denna ganska nervkittlande stafett. Starkt att hålla fokus på sin uppgift trots att det är ofantligt mycket folk ute i skogen och att det var en smula kaosartat vid växlingsplanket!

Lag 1 - 5:e plats

Förstalaget gjorde en suverän laginsats, vilket växlingssiffrorna 17-11-2-6-4-7-4-4-4-5 tydligt vittnar om. Andreas Höye & Moa Enmark inledde starkt och vi var bara dryga minuten efter täten inför parallellsträckorna.

Sträcksnabbast i laget på respektive parallellsträcka var Viktoria (str3), Alva (Str4), Ola M (str5), Anna F (str6 – snabbare än gubbarna precis som UK trodde! Läs Annas egna ord om loppet & helgen) och Johan S (str7) – men det är ändå laginsatsen som sticker ut. Extra kul att ha med ungdomarna (Jennifer & Alva) samt junioren Johannes i laget. Johannes var f.ö. bara sekunder ifrån att matcha Tingis & Jocke på sträckan. Strands sedvanliga superinsats på str7 gjorde att löparna inför str23 var föredömligt samlade inom mindre än 2 minuter. Avståndet upp till täten var också liten (1:41).

Precis som tidigare år gjorde Hasse sedan en heroisk insats där han skickade ut Runesson knappt tre minuter från täten, just efter Lidingös Fredrik Bakkman och med bara två ytterligare lag före sig; Halden & IFK Gbg. Johan inledde mkt starkt och vi var bara halvannan minut från täten som minst. Efter visst tapp mot slutet låg vi ändå kvar på en fin 4:e plats som en urstark Lina skulle få förvalta. Hade det inte varit för nån retfull bom hade placeringen kunnat bli ännu bättre – men att springa in som 5:a på denna prestigefyllda stafett är en grym prestation. Lina nådde sånär ikapp IFK Gbg på slutet, fast denna gång får vi lyfta på hatten åt våra duktiga lokalkonkurrenter som stod för en väldigt stark och jämn prestation även dom. Grattis!

Lag 2 - bästa andralag!

Andralaget stod för en riktigt stark insats och utmanade verkligen fjolårets fina 31:a-placering (tillika klubbrekord). John & Runa satte tonen genom att skicka ut D21-kvartetten som 45:a efter två sträckor.

Flera GMOK2-löpare visade framfötterna ordentligt och vissa stärkte säkert sina aktier inför kommande stafettutmaningar. Sträcksnabbast i laget på parallellsträckorna var Kristine (str3), Erik H (str4 – snabbast i klubben!), Viktor R (str5), Patrik (str6) och Axe (str7). Och inför str23 låg vi 32:a, ett par minuter för OK Linné i kampen om bästa andralag.

Efter att Tobbe missat en del på str23 kunde Wernersson och Frida N avancera upp genom fältet till en slutlig 37:e-plats. Vilket var bra nog för att vinna den prestigefyllda kampen om att bli bästa andralag. Stort grattis till GMOK2!

Lag 3 & 4

GMOK3 & GMOK4 fick låna en några löpare från Lund, efter en del sena återbud från rutinerade löpare i ffa GMOK1&2. Många löpare fick testa på lite extra svåra/långa banor, men det var överlag starka insatser vilket resulterade i en slutlig 226:e plats för GMOK3, medan det tyvärr blev felstämpling för GMOK4 som annars höll jämna steg med tredjelaget. Såklart alltid lite trist när det blir en felstämpling (som för GMOK4 i år), men nånstans är det ju en del i spelet och ganska naturligt i en breddstafett där vi har som ambition att alla ska få vara med oavsett ålder eller tidigare erfarenhet. Ruskigt bra kämpat av alla 100 löpare (inklusive de inlånade Lund-löparna som vi skickar ett extra tack till!). Direkt efter målgång började det tisslas och tasslas om nästa års tävling – vem byter klass, vem kan träna upp sig och hur många lag blir det då!? Frågorna är många, det enda vi är säkra på är att det kommer bli en riktigt fin helg med ett riktigt gott gäng. Forza GMOK!

Resultat 25-manna

Live-resultat (med individuella passertider)

14

Göteborg-Majorna OK 1

31

Göteborg-Majorna OK 2

144

Göteborg-Majorna OK / Lunds OK 1

148

Göteborg-Majorna OK / Lunds OK 2

Kvällsbuffé och Söndagsframgångar

I sedvanlig ordning bjöd lördagskvällen på buffé – en del på den traditionsbundna asiatiska varianten inne i Sthlm city, medan övriga njöt av en fin buffékväll på hotellet.

Kul också med fina framgångar på söndagens kortdistanstävling, där Lina (3) Ols (6), Tingis (12), Viktoria (15) och Frida (16) stod för de vassaste elitinsatserna. Och där Anders Höije med en silverplats i H35 blev klubbäst, i tuff konkurrens med systrarna Nordberg/Svensson som tog tredjeplatser i D40 resp D21-1. Precis som AP jr i U1!

Avslutningsvis lite kuriosa från hemresan… Om tempot var högt uppskruvat bland löparna under tävlingsdagarna så rullade vi i den ”tidiga” hemresebussen hemåt i ett makligare tempo. ”Sena” bussen passerade oss vid Delsjömotet, så det var ett samlat gäng som till slut kunde bege sig hemåt från Skatåsparkeringen på söndagskvällen. Fulla med tillförsikt inför säsongsavslutningen, vinterträningen och 2016. En säsong som i vanlig ordning kommer innehålla en klubbmanifestation i form av 25mannaresan.

Men redan om två veckor är det dags för Smålandskavlen i Jönköpingstrakten. Missa inte att följa våra duktiga löpare där!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Elit 12 okt 2015 22:52
    Tack alla för en trevlig helg! Fina placeringar också :o) och som vanlig en grymt rapport från Jaxe.
  • jaxe 12 okt 2015 22:43
    Om det är fler som har tagit bilder får ni gärna ladda upp dessa i albumet som Patrik skapat: http://www.gmok.se/Photo/Album/347

Taggar

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244