jan14Hej Henrik Håkansson!12

Strax innan nyår nåddes jag av glädjebudskapet att 20-årige Henrik från och med 2016 kommer representera GMOK. Ett varmt välkommet tillskott till en redan stark herrtrupp! Vi fick en pratstund med Henrik efter tisdagsträningen.

Temperaturen började krypa ner mot 0:an när jag nådde Skatås denna januaritisdag. När jag öppnade dörren möttes jag av ett väldoftande kök där firma Carlsson-Strand höll i slevarna. Allt var som vanligt, men ändå inte. Det var kvällen då det skulle bli officiellt; Henrik Håkansson kommer från och med 2016 tävla för GMOK. Ett beslut som inte var lätt att fatta för den Kolmården (Krokek)-fostrade 20-åringen, men som vuxit sig fram under hans ett och ett halvt år i Gbg. Varmt välkommen Henrik!

(Den utsände från GMOK.se hade dagen till ära skaffat en ny kamera. En bra kamera, men ännu inte riktigt inkörd – så fotokvalitén har förbättringspotential)

Henrik hade denna tisdag kört ett lite lugnare pass – med kommande helgs Sandsjöbacka Trail-lopp (44km) i åtanke. Som ni kanske förstår är Henrik en kille som inte räds att köra långpass – tvärtom verkar det vara lite av en specialitet för den nyblivande senioren. Tror tex en sån som Öhlund skulle uppskattat att få ta del av ljudinspelningen från intervjun där ”skulle va kul att köra lite mer asfalt!” var en kommentar som dök upp vid en diskussion kring roliga pass & andra utmaningar.

Det absoluta favoritpasset är nog ändå att springa i fin terräng – gärna nya områden. Samma sak egentligen när det kommer till tävlingar:

 • Jaxe: ”Har du nån speciell favoritdistans eller tävlingsform?”
 • Henrik: ”Jag gillar ju långdistanser…och stafetter då. Men generellt sätt alltså när det är fin terräng”
 • Jaxe: ”Fin terräng ja…det är därför du har flyttat till Göteborg…?
 • Henrik: ”Ja, Göteborg alltså…bitvis är det ju riktigt fint! Och bitvis är det ju…(kort paus)…utmanande.”

Henrik talar sig sedan varm om Änggårdsbergen och det stora Skatåsmassivet – vi är rörande överens om att det här i Göteborg finns en grymt fin buffé av kartor & skogar på nära håll. Ni som läser detta – glöm inte att kolla med Henrik om ni ska ut till en kul karta i Göteborgs omnejd! Rent OL-tekniskt hittade han vissa nycklar redan som 17-åring efter besöket i Gbg i samband med J-cuperna vid Jonsereds Herrgård. Och Henrik har redan gjort en hel del fina resultat, trots att sista junioråret tyvärr stördes ganska mycket av återkommande halsflusser (lex Jaxe -97 tänkte jag spontant när jag hörde detta...). Blev dock en fin 7:e-plats på JSM-stafetten i det starka Kolmårdenlaget (Oskar Leinonen & Ville Johansson var övriga löpare i laget). Snyggt!

Flytten till Göteborg (inför hösten -14) innebar också lite av en nytändning för Henrik som orienterat sedan barnsben. Henrik som länge varit en flitig deltagare på GMOK-träningarna har även förgyllt våra Junior+-samlingar med sin närvaro & positiva energi, och säger att han ”nu är sugen på att köra på lite med orientering”. Ska bli riktigt kul att följa din framfart de kommande åren!

Glädjande är ju också att vårt redan tidigare starka -95-gäng får ytterligare förstärkning. Det började under intervjuns avslutande del snackas lite om möjligheterna att köra ett rent -95-lag på DM-stafetten!? Kanske grunduppställningen då blir Johannes-Henrik-Jakob i någon ordning (eller slår sig Petter in efter en fin debutsäsong som senior!?). Och vem vet, kanske de kan utmanas av -93:orna, 90:orna (med mr Stensson såklart) eller -87:orna? Kanske ett lag med -80:or kan utmana ynglingarna. Möjligheterna är obegränsade & det är Stenssons huvudbry att fördela sträckorna. Hmm…blev visst en avstickare i intervjun här…åter till den röda tråden!

En annan sak som slår mig är att Henrik har nära till skratt och tycks trivas bra både i stan och i klubbstugan. Men trots detta var det inget lätt beslut att lämna sin moderklubb – en förening han pratar väldigt varmt om och som han spenderat en stor del av sin uppväxt i (började som 6-åring). Jag hoppas & tror att du kommer trivas lika fint i GMOK – en klubb som precis som Kolmården har en stor bredd på sin verksamhet.

Vårt snack avslutades med vaga löften om en uppföljande intervju, helt i linje med ”Så Mycket Bättre”-upplägget. Och på Återträffen (om ett år?) ska jag se till att ha utvecklat min kamerateknik ytterligare... Förhoppningsvis kan vi då också summera ett framgångsrikt tränings- & tävlingsår för Henrik och för klubben som helhet!

Varmt välkommen Henrik! 

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Anna 15 jan 2016 18:02
  Jaaa vad kul! En Kolmårdsfilial! Nu har jag äntligen nån som kan backa upp mig så väl här som i Krokek ;-)
 • Vis 15 jan 2016 16:40
  Kul! Alltid härligt att få in folk med rätt inställning i gruppen!
  Lillen> UK har koll på firma 91 och belönar skribenten med lång sträcka vid nästa stafett :)
 • Bodil 14 jan 2016 21:26
  Kul, välkommen! Erik sa spontant att det verkar vara en riktigt vettig snubbe som kan träna på tal om mera asfalt....:) hälsningar från GMOKs filial i Ulricehamn (där det nu bjuds riktigt fina skidspår för den som vill vila löpsteget)
 • Elit 14 jan 2016 20:03
  Härligt! Välkommen Henrik!
 • Lillen 14 jan 2016 17:37
  Grymt kul och välkommen till klubben!

  Firman 91 Boys (som kom bort i trycket av artiklen?) hälsar!
 • Elin 14 jan 2016 17:37
  Härligt! Välkommen Henrik :)
 • Mats J 14 jan 2016 14:23
  Varmt välkommen. Väldigt positivt att ha dig med i vårt gäng.
 • Ola W 14 jan 2016 14:16
  Välkommen! Kul att ha med dig i laget :)
 • Viktoria 14 jan 2016 13:47
  Kul! Välkommen :)
 • Kapten Tung 14 jan 2016 13:16
  Fy f.n vad gött! Välkommen till savannen;)
 • Kapten Tung 14 jan 2016 13:16
  Fy f.n vad gött! Välkommen till savannen;)
 • Anna W 14 jan 2016 12:05
  Välkommen Henrik, kul! :D Tycker både text och bilder va fin fina Jaxe ;)

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244