jan16Ungdomsdag - Utmaningen4

Under den snöiga och kyliga lördagen hade ungdomarna kickoff av säsongen 2016! De genomförde Utmaningen där alla våra ungdomar lyckades att ta sig från Ingenmansland via Ovissheten tillbaka till Verkligheten.

Ungdomarna var uppdelade i 3 lag: Lejonen, Zebrorna och Girafferna. 

Steg 1 var att ta sig till Ovissheten! För att ta sig dit måste alla ta sig mellan ett antal kontroller. Vid starten fick alla en instruktion om hur de skulle ta sig till första kontrollen. Vid varje kontroll fanns sedan en ny instruktion om hur de skulle ta sig vidare. Varje deltagare fick med sig två ”Pass till verkligheten” var.

Vid en kontroll fick lagen göra en samarbetsövning som gick ut på att laget så snabbt som möjligt skulle ta sig genom en rockring utan att använda händerna.Snabbast var zebrorna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För att ta sig till Ovissheten  behövde lagen passera gränsen mellan Ingenmansland och Ovissheten. Gränsen vaktades av en Vålnad, en man som för  länge sen dog på platsen.  Han hade fastnat på gränsen mellan Ingenmansland och Ovissheten. 

       Gränsen var markerad med lila på instruktionen som lagen fick.

 

Vålnaden försökte att ta ”Passen till Verkligheten”. Om han kom så nära laget att han vidrörde någon, så blev alla i laget av med var sitt Pass. Han bar bjällror så alla kunde höra honom.

Alla lag var mycket försiktiga vid passeringen av gränsen och vålnaden lyckades inte ta ett enda Pass.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sista kontrollen satt vid ena bryggan vid Kanotklubben och där vågade sig tom något lag ut på isen. Framme i Ovissheten väntade en eld och lite varm saft.

 

 

 

Efter lunch i stugan fortsatten utmaningen, lagen skulle nu ta sig från Ovissheten tillbaka till verkligheten. Varje lag fick 2 kartor, en med sin bana och en med allas kontroller. Vid varje kontroll kunde deltagarna hämta ett ”Pass till Verkligheten” var.

Lagen kunde även försöka ta pass av de andra lagen genom att försöka kulla en person från det andra laget när de befann sig inne i sin kontrollring. 

Det blev många lurpassningar längs banan och alla lag lyckades att ta pass av andra.

För att komma tillbaka till verkligheten behövde alla i laget ha minst 4 pass var när de kom tillbaka. Alla lag lyckades med detta!

 

 

 

Dagen avslutades med fika och prisutdelning till bästa lag, de med flest pass. Vann gjorde Zebrorna.

Vi hade lite filmvisning från vårserien och sedan även utdelning av flitpris, för flitigast deltagande på höstens träningar. Den tävlingen vanns av Jennifer Davidson och Klara Bourne som båda två varit med på höstens alla träningar, 18 st. Imponerande!

Nu ser vi fram emot en ny säsong!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Michael Andersson 22 jan 2016 20:06
  Kul initiativ! Det är sådant här som bygger sammanhållning och får ungdomarna att stanna kvar i sporten.
 • Mats J 17 jan 2016 10:18
  verkar ha varit en riktigt häftig dag. Suveränt.
 • Andrew 16 jan 2016 21:45
  Tack Cathrine för initiativ, planering och genomförande av resan från Ingenmansland tillbaka till Verkligheten. Det blev lätt resa för oss andra! Kul att se teamarbete och gemensamma strategier över åldersgränserna!
 • Patrik 16 jan 2016 18:42
  Härlig dag ni verkat haft och vilket
  fint upplägg på heldagsäventyr!
  Gott gry i våra ungdomar att ge sig ut på heldag trots den bitande kylan!

Taggar

Ändringar

Publicerad: Cathrine Davidson
Redigerad: Cathrine Davidson

ATM - 121244