aug04Student-VM-GULD för Rune!2

Det favorittyngda svenska herrlaget levde verkligen upp till förväntningarna. Rassmus Andersson och Oskar Sjöberg bäddade väl genom att skicka ut ankaret Johan Runesson i knapp ledning. Johan avslutade magnifikt och guldet gick till Sverige!

Johan som levererade ett extremt bra stafettlopp också på EM tidigare i år, visade återigen kyla i dessa sammanhang.

I den väldigt grönområdestäta terrängen höll Johan ihop orienteringen föredömligt och fram till varvningen hade han drygat ut den knappa ledningen (9s till CZE2 och knappt två minuter ner till Schweiz) till över 3 minuter ner till den nu närmast jagande finländaren Mikko Siren. Strax bakom Finland låg här schweizaren Florian Schneider och Tjeckiens förstalag genom Pavel Kubát.

På sista slingan fanns en riktigt klurig kontroll K19, men även denna fixade Johan på ett snyggt sätt och svenska förstalaget kunde sedan defilera in i mål som segrare i herrstafetten. Finland, Schweiz och Tjeckien hade alla problem med K19, men till slut var det Schweiz och Florian Schneider som drog (näst) längsta strået genom att springa hem silvret. Bronset till Finland.

Även Kristine Berglia gjorde en strålande stafettinsats, när hon i mixlaget NOR-POL noterades för en av de främsta tiderna på andrasträckan. Även på damsidan gick segern till Sverige, efter att Lilian Forsgren avgjort duellen mot Tjeckiens Jana Knapová efter varvningen. Bronset gick till Norge efter hård kamp mot Ryssland och Storbritannien (som länge såg ut att ta brons).

Dessutom sprang Robbie sistasträckan för Team Canada. Robbie förde upp sitt lag sex placeringar till plats 30.

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Elit 04 aug 2016 23:46
    Grymt bra!! Stort grattis!
  • Jens K 04 aug 2016 15:08
    Jens KSuveränt Johan! Satt uppe i Skatås och följde sista sträckan på GPS, och det va spännande, i alla fall ett tag!
    Stabilt och snyggt - Stort grattis!
ATM - 121244