maj14Ola Martner i fortsatt storform!0

Det blev en riktigt fin finalinsats från Ola Martner när Swedish League avgjordes i Bollnäs-trakterna. Ola jobbade sig effektivt uppåt i fältet och landade till slut på plats 6 efter en rafflande uppgörelse. Viktoria slutade 15 & Anna F 17.

Ola Martner som startade 10 i jaktstarten hade trots en större miss på näst sista kontrollen en av dagens bästa tider. Första halvan var det bara ledarduon Gustav Bergman & Emil Svensk som matchade Ola (och parhästen Karl Wahlheim). Ganska tidigt stod det klart att Ols gjorde upp om platserna 4-7 i kamp med Karl Wahlheim, Anton Sjökvist och Johan Högstrand.

Segern gick för tredje året i rad till Gustav Bergman efter att han avgjort på sista slingan mot totaltvåan Emil Svensk. Stark säsong och fin avslutning också av Max Peter Bejmer, som därmed blev trea. Före Ols slutade också Karl W (som missade mindre på näst sista kontrollen) och Anton Sjökvist, som var i mål några steg före Ola. Christian Tingström låg på plats 40 inför avslutningen och var 52 på etappen. Slutplaceringen blev därmed 31 för Tingis.

Väldigt kul att se Ola understryka att han verkligen tillhör den absoluta eliten i OL-Sverige. Efter prestationerna på SL-tävlingarna och 10mila blir det nog snart comeback i blågult - vi är många som håller tummarna för detta! Tävlingarna idag ser ut att ha bjudit på riktigt fin terräng och det var tekniskt utmanande banor.

Även Viktoria Ernstsson gjorde en fin SL-säsong. Hon gick ut som 13 och slutade på plats 15. Segern gick till Helena Jansson, som snabbt fick kontakt med ledarinnan Tove Alexandersson och sedan kunde få en avgörande lucka när Tove (precis som Gustav) fastnade i ett grönområde in mot varvningen.

Tredjeplatsen gick till Karolin Ohlsson. Anna Forsberg gjorde en fin avslutning på slutetappen och landade på plats 17 i totalen (startade som 15).

I D20E visade Kerstin Wadman återigen att hon är på väg tillbaka till Sverige-eliten. Hon hade dagens 14 bästa tid och avancerade 9 placeringar till plats 28 i årets Swedish League. Härligt jobbat - och kul att se att tekniken sitter i denna utmanande terrräng!

 

 

 

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

ATM - 121244