jul06Lina 13:e på Medeldistansen0

Sånär lyckades Lina nå sin målsättning att förbättra sitt bästa EM/VM-resultat individuellt. Det skiljde bara dryga halvminuten upp till en 7:e-plats för Lina, i en tävling som dominerades stort av världens bästa Tove.

Tove Alexandersson stod i en klass för sig och kunde därmed försvara sin VM-titel från 2016 även på Medeldistansen. Maginalen ner till övriga medaljörer var i sammanhanget svindlande 2.10 (Marianne Andersen, NOR, silver) respektive 4.10 (Venla Harju, Finland, brons).

För Linas del var inledningen strålande; allra snabbast till K1 och topp-6 fram till K3. Tyvärr kom en större miss till K4 och sedan var hon kappsprungen av bronsmedaljören Harju redan vid första TV-kontrollen, där Lina låg 15:e. Efter en stark mittdel var Lina uppe på topp-10 och nosade på en åtråvärd topp-6-placering. Tyvärr blev det en något sämre avslutning för Lina, som därmed halkade ut från topp-10. Ska bli spännande att höra Linas egen utvärdering från loppet som resulterade i plats 13 (+6.15).

I skrivande stund har jag inte sett stafettlagen - det är kanske ingen vågad gissning att Helena springer sträcka 2 och Tove sträcka 3. Kanske att Lina kan ha chansen att springa startsträckan även på denna skogsstafett, där Sverige tillhör storfavoriterna.

På herrsidan avslutade Thierry Gueorgiou sin fantastiska karriär med ett 14:e VM-guld och det 8:e på paraddistansen. Det är bara att lyfta på baskern för tidernas bästa herrorienterare. Silvret gick till Schweizaren Fabian Hertner (+0.25) och bronset till Ukrainas Oleksander Kratov (+0.30). Stark insats av Johan Runesson, som blev bäste svensk på 4:e plats endast 46s från segern och 16s från medaljplats. Stort grattis till en fin prestation! Till skillnad från i damklassen var det väldigt jämnt i herrklassen, där de 6 främsta åtskiljdes med endast 48s.

Länkar

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244