aug04U10mila HD12 och HD186

På fredagskvällen inleddes Ungdomens 10mila med HD12 stafetten. GMOKs lag sprang riktigt starkt och kom på en fin-fin 17:e plats! I HD18-stafetten slutade vi, tillsammans med Alehof och Kungälv, på plats 59!

På väg till ungdomens 10mila i Ambjörnarp så var det mycket regn, men väl på plats och lagom till att vi fått satt upp GMOK tältet så började solen att skina. Våra 6 löpare i HD12 laget var väldigt taggade och glada.

Ludwig startade och låg riktigt bra till på 1:a sträckan och kom in på 10:e plats endast 14 sekunder från täten.

Han skickade ut Ola som sprang för allt han hade och vi som stod och följde på TC jublade högt när han låg först vid mellantiden och även växlade över i täten efter 2 sträckor!

Ola skickade iväg Filip, Wilma och Jonas på den 3:e sträckan. De sprang jättebra och Filip växlade över till Lovisa på en 11:e plats.

Lovisas pinne hade inte blivit ordentligt registrerad vid incheckningen och vi som stod och följde via liveresultaten var riktigt oroliga när det dröjde med stämplingen på mellantidskontrollen, men helt plötsligt dök hon upp vid sista kontrollen istället och hade också gjort en bra sträcka. Hon förde in laget på en fin-fin 17:e plats av de 117 startande lagen.

När laget kommit i mål kom regnet tillbaka, men det var idel glada miner i alla fall.

 

När de duktiga HD12 löparna kommit i mål och fått stående ovantioner från alla löpare, föräldrar och ledare samlades de äldre ungdomarna för en genomgång. Sedan var det dags för alla att vila sig fram till starten kl 03:00...

  

På första sträckan startade Erik H, tillsammans med över 70 andra killar och tjejer. Det var en mäktig syn när alla löparna gav sig iväg ut i natten. Det skulle visa sig att banläggarna fått till kluriga nattbanor i den omväxlande terrängen. 

På den andra sträckan skickade Erik ut Viktor, som höll placeringen 48.

Sedan var det dags för nattens första gemensamma sträcka och Simon som var taggad för uppgiften kom i mål på plats 55.

På sträcka fyra, som var en av de längre sprang Felix, som kom i mål som 58.

Felix skickade ut Ivan tillsammans med Adrian och Simon från Alehof. Ivan gjorde sin första stafett någonsin. Killarna växlade över som lag 60.

Ivan som kom först in på parallellsträckan skickade ut Elias, som satte fart direkt och plockade fem placeringar till 55.

Elias växlade över till Alfred från Alehof som också hade en riktigt bra dag i skogen och plockade ytterligare en plats till 54.

På åttonde sträckan sprang Fritjof från Kungälv som kom i mål som 56:a.

Fritjof växlade över till Kalle, som gjorde ett bra lopp på den nionde sträckan där han var i mål som 58:a.

Kalle kom in strax efter omstarten där Erik från Alehof gick ut i en mindre klunga tillsammans med löpare från både åttonde, nionde och tionde sträckan. Erik såg stark ut vid varvningen och avslutade med en rejäl spurt på upploppet. Laget slutade på plats 59. 

Stort tack till löparna från Alehof och Kungälv för att ni var med och förstärkte vårt lag!

Vi ser redan fram emot U10mila 2018 utanför Götene!

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Andrew 06 aug 2017 21:25
  Härligt orienterat på U10mila! Grattis!
 • Stickan 06 aug 2017 15:17
  Grattis alla till fina lopp, särskilt ni som sprang i HD12.
 • Stina A 05 aug 2017 21:36
  Härligt kämpat gänget!
 • Uffe Andersson 05 aug 2017 21:06
  Stort grattis allihop.
 • jaxe 05 aug 2017 17:10
  Grattis till en toppeninsats!
 • Mats Strandhagen 05 aug 2017 09:30
  Grattis HD12-laget! Fantastiskt kul att följa er på web-TV.

Taggar

Ändringar

Publicerad: Cathrine Davidson
Redigerad: lottaliselotte

ATM - 121244