okt20Välkommen Martin!8

Vi kan stolt presentera första nyförvärvet inför säsong 2018; Martin Ahlberger (1993) har bestämt sig för att fortsätta sin väg upp mot toppen i GMOKs färger. GMOK.se fick en intervju med Martin & hälsar honom med detta varmt välkommen till klubben!

(foto: Henrik Håkansson)

Namn: Martin Ahlberger

Född: 1993

Berätta lite om dig själv

“Jag är en Boråsare som pluggar tredje året på Chalmers.”

Meriter

Efter lite fundering väljer Martin ut dessa tre resultat som några av hans bättre prestationer så här långt i mästerskapssammanhang:


Martin har också presterat riktigt fina lopp i det intressanta Grönabur-området. På medeldistansen av årets Göteborg O-meeting segrade han före en viss Ols och Fredrik Bakkman (en slags revansch för felstämplingen på Medel-SM 2013, där Martin annars var och högg på en bronsmedalj).


Han är också tydlig med att dessa meriter ska bättras på inom kort! Under intervjun kom vi aldrig in på U10mila 2010 - men de flesta vet nog att Martin och Hestra-gänget sprang till sig en stark tredjeplats där.

Varför GMOK?

“Allting egentligen. Tränar med folk i GMOK på tisdagar & vid sidan av. Kul att tävla med de man tränar med och att jag väljer GMOK är bland annat att jag trivs väldigt bra och gillar stämningen på träningarna.”

 

Lager -93; Måns, Viktor, Jocke - några minnen?

Martin har såklart en del minnen från duster med våra egna -93:or (Jocke, Måns, Viktor etc). Som ett exempel räddade Jocke i princip Martin till finalen i medel-SM 2013 (finalen omnämns ovan…). Även på lång-SM samma år var de tillsammans ute i skogen - fast den gången var det mer växeldragning.

Utvecklingskurvan & funderingar kring träning och orientering i stort

Generellt sett ser Martin sig som något av en “late bloomer”. Började göra resultat sista junioråret.

 

Träningsmässigt har han ökat träningen successivt. Ska man generalisera så kör han helst lugnt och länge. Tror på att ha en hög del löpning om bara kroppen pallar det och återkommer ofta under intervjun till hur kul det är att dra med sig andra på träningarna.

 

Höjt sig både fysiskt och tekniskt. Gillade att springa långdistans redan innan lyftet kom. Att ha genomfört riktigt tuffa långdistanser.

 

Och hans finalplatser på SM-distanserna i år visar att hans kurva pekar stadigt uppåt. Ett bevis på Martins utveckling är även att han i skrivande stund är rankad 65:a i landet och därmed är trea bland -93:orna (efter E Svensk & J Wängdahl).

 

Ahlberger brinner mycket för sporten - och flikar in att han utan att vara någon paragrafryttare gillar när det verkliga syftet med reglerna efterföljs.

Mål inför 2018/långsiktigt

“Ser fram emot att tävla för GMOK och springa de stora stafetterna som 10mila & Jukola - och att själv ta stora kliv fysiskt och orienteringsmässigt. Ser mycket fram emot att samarbeta med Tobias Ahnoff, som lär kunna dela med sig av en hel del tips på det orienteringstekniska planet.”

 

I närtid ser Martin mest fram emot att det ska bli ett stort gäng på Night week (7-14/12) som går i och omkring Göteborg, där Martin fixar träningar och försöker fixa med skjuts så gott det går). Och så Träningslägret i Jönköping (23-26/11) såklart!

 

Under 2018 finns student-VM i Finland (17-21/7) med som ett av målen. Han ser överlag fram emot ett roligt år & utmanande år, där det känns lite extra inspirerande att få en lite ny roll i stafett-sammanhang.

 

Långsiktigt ser han fram emot att fortsätta utvecklas och att genom en målmedveten satsning så fram till VM-medaljer på sikt.

 

GMOK.se hälsar Martin varmt välkommen till gänget!

 

/Jaxe

 

Ps Paparazzi-fotograferna hade lyckats få en bild av Martin i den fina klubbtröjan uppe på balkongen...

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Stickan, H55E 21 okt 2017 10:34
  En Hestrait välkomnar man alldeles extra. Vi har länge hoppats få över Lennart Larsson i H55-stallet. Vi får se hur det blir med den saken...
 • Micke 21 okt 2017 10:09
  MickeGött är det! Skulle det bli 3:dje gången gillt på ultran nästan år så känns det nu lite bättre :)
 • Andrew 21 okt 2017 07:51
  Härligt! Välkommen!
 • OlaW 21 okt 2017 00:12
  Varmt välkommen i klubben Martin! Du har inte bara stor potential individuellt, du personifierar också jaget i laget
 • Andreas P 20 okt 2017 23:40
  Jippi!
 • Mats J 20 okt 2017 22:42
  Verkligen trevligt. Känn dig väldigt välkommen.
 • Välkommen! 20 okt 2017 22:21
  Kul! Välkommen till klubben! /Familjen Falk
 • Lina 20 okt 2017 20:49
  LinaWohooo! Välkommen Martin!

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244