nov21O-training 20173

I söndags arrangerade GMOK Göteborg O-training för 5:e gången!

O-training startade för flera år sedan i samband med GMOK's och FOL's tävlingar O-meeting.O-training delades ut i pris till framgångsrika ungdomar på denna tävling, och priset innebar inbjudan till en träningsdag för HD14/16. Detta koncept har varit framgångsrikt och levt vidare! Dagen har även en öppen anmälan för de som inte deltog på tävlingarna/inte vann priset.

I år höll vi til i GMOK-stugan och 23 ungdomar från olika klubbar runt om i regionen anslöt vid kl 9 på morgonen. (Mest göteborgsungdomar, men också ungdomar från IKHP, Stigsökarna, Stenungsund, Skogshjortarna m.m).

Första träningen var dagens huvudattraktion. En 2,5km bana med uppföljning av GMOKs grymma seniorer (och 40+) samt en Orionstjärna! Hälften av ungdomarna fick uppföjning först medan andra hälften sprang en annan 2,5km bana som uppvärmning och därefter byttes det. Banan gick på "apberget" bakom stugan, vilket betydde på riktigt svår orientering signerad Anders Axenborg. Ungdomarna visade dock prov på fina tekniska skills och flertalet imponerade gott på uppföljarna! 

Under träningens gång tog snön vid ordentligt och det var ordentligt vitt när vi checkade in i bastun efter genomfört pass. Efter passet fick varje ungdom sätta sig ner med sin uppföljare och fick gå igenom banan och få feedback på vad de gör bra och också vad de kan utveckla under vinterns träning!

Tack Aina, Anna W, Jolanta, Lucy, Jennie A, Henrik, Robbie, Jonas M, Ola J, Viktor S, Philip P (Orion) för att ni följde upp och framförallt att ni tog er tid att sitta ner med alla ungdomarna efteråt och diskutera banan och ge tips. Fint! Tack också Wojtech för din insats som startpersonal (fick rycka in på morgonen!) och vid intag av kontroller när det snöade som mest!!! Tack Anders Axe för banläggning, kontrollutsättning, och start/målpersonal!

Efter detta bjöd Fanny och Viola på en vällagad lunch i form av pasta med köttfärsås! Väldigt bra jobbat!

Efter lunch höll jag (Lina) ett föredrag för ungdomarna med inriktning på mental inställning. Hur påverkar resultat motivationen och vad är det som påverkar ett resultat? Hur hanterar man motgångar i form av sjukdom/skador/dåliga resultat? Hur påverkar stress en bom? Vad är stress? Och vad är det som bygger ett självförtroende och hur kan man ta kontroll över det? Ungdomarna fick dessutom jobba med målsättning och prova att sätta upp ett mål och också fundera hur de skulle nå det (vad de behövde göra) och när de skulle uppnå målet.

Efter en kort paus tittade vi på GPS-spår från förmiddagens träning (som Runa hjälpt till med att ladda upp - tack!) och pratade igenom nycklar för att genomföra banan. Vi kom fram till att riktning ut från kontrollen och tid vid kontrollen för att hinna planera sträckan och se vägval är viktigt! Att fokusera var också en viktig punkt!

Som avslutning på dagen var det dags för träning nr 2. En skogssprintstafettträning uppe vid Ridbanan. 2-mannalag och 2 sträckor var. Killarna sprang str 1 och 3 och tjejerna 2 och 4. Sträckorna var 0,9-1,0km långa med intensiv och bitvis riktigt klurig orientering. Ungdomarna - bland annat våra egna stjärnor i form av Viktor J-B, Simon N, Elias N och Lisa F imponerade igen och kämpade hårt för sina lag! 

Efter nedjogg (och lite snöbollskrig!) blev det dusch och frukt- och mackfika (signerad Fanny/Viola) och tack och hej efter en intensiv och utvecklande dag!

/Lina (& Mimmi som planerat, men tyvärr blev sjuk och inte kunde medverka på träningsdagen)

 

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • mimmi 02 dec 2017 07:38
  Jag kan bara instämma, riktigt bra jobbat och "roddat" ni som var där och såg till att träningsdagen än en gång gick av stapeln och dessutom verkar ha flutit på enligt plan trots diverse trubbel inklusive sen avanmälan från undertecknad! Tusen tack Lina! Fin rapport här dessutom.
  O-training har genom åren varit en mycket uppskattad dag för ungdomarna som varit med och det bygger på att många uppföljare ställer upp (tyvärr är det varje år ganska kämpigt att få ihop och till slut får vi alltid ringa Ola J som man kan lita på) OCH det bygger också på att Lina lägger stort engagemang och själ i planering genomförande!
 • Patrik 25 nov 2017 20:01
  Kunde konstatera att jag hämtade upp en dotter som var toppennöjd med dagen, trots det roddigt vädret.
  Bra jobbat alla som var engagerade under förberedelserna och själva träningsdagen!
 • jaxe 22 nov 2017 08:31
  Låter som en toppendag, snyggt roddat - inte minst med tanke på de oförutsedda ändringarna Lina & co!

Taggar

Ändringar

Publicerad: Lina Strand

ATM - 121244