nov29Skytteläger i Sävsjö0

Ett gäng orienteringsskyttar från Väst åkte i helgen, 25-26 november, till Sävsjö för att finslipa skytte-teknik.

Ett gäng orienteringsskyttar från Väst åkte i helgen, 25-26 november, till Sävsjö för att finslipa skytte-teknik och nöta in skjutmomentet.

Vi hann med skytte, löpträning, umgänge och sist men inte minst att lösa klurigheter i Boda Borgs utmanande Questar.

 Från Göteborg åkte 3 bilar fullstoppade med vapen, ungdomar och mat. Ytterligare 3 ungdomar mötte upp i Sävsjö där vi samlades på lördag förmiddag. En kort genomgång av säkerheten och upplägget innan vi satte igång med fördelning av vapen och intog varsin skjutplats.

Ett ivrigt skjutande och vi ledare och föräldrar försökte hjälpa till så gott vi kunde med både marktjänst och skytteinstruktioner.

Vi fokuserade på skjutställning och repetition om och om igen. Krama av skotten!

Kortare avbrott för lunch och fika och en och annan övning för att nöta in nollpunkten.

 När blickarna mattades och pangandet började avta i hallen likt en popcorn-påse i micron, då vet man att det är dags att avsluta för dagen, innan det blir för mycket. Hallen städades och vi packade ihop oss och åkte upp till Boda Borgs vandrarhem. Några sprang/promenerade från skjuthallen, vilket var bra för vi hade inte plats för alla i bilarna.

Löpträningen anpassades efter dagens förutsättningar i olika grupper.

På frågan om vad som önskades för träning, - ”Jag vill bli trött, jättetrött” blev svaret. - Backe, var första tanken som dök upp :)

Efter det passet satt det fint med en rejäl tacobuffé.

 Söndag morgon kl 8 rullade bilarna ner till skjuthallen igen. Ett ivrigt smattrande som kulminerade med en två-manna-stafett med två sträckor vardera för att känna på att skjuta i pulsens anda.

 Som avslutning på en intensiv skjuthelg besökte vi Questarna på Boda Borg. Tror nog att alla lag enades om att tiden på Boda Borg nog gick ännu fortare än tiden i skjuthallen.

 Vi hade ett fantastiskt kul och lärorikt läger den här helgen.

Vi har övat skytte men framför allt har ungdomarna och vi ledare haft kul tillsammans och stärkt gemenskapen och banden inom idrotten.

Med på lägret var allt ifrån helt nybörjare till rutinerade ungdomar och juniorer, totalt 17 st var vi från olika klubbar.

Jättekul att fixa läger för det här gänget och vi tackar Idrottslyftet för ett stort bidrag till att kunna genomföra detta till en rimlig egenavgift.

 

Frida & Desiré

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: Andreas Eklund
Redigerad: Andreas Eklund

ATM - 121244