dec20Välkommen Mattis!9

Mycket glädjande har den duktige 20-åringen Mattis Hallberg bestämt sig för att byta till GMOK inför 2018. GMOK.se fick en pratstund med honom i samband med tisdagens julgröt.

Namn: Mattis Hallberg

Moderklubb: IK Uven

Född: 1997

Ranking: 17 (H20), 106 (alla Herrar)

SM 2017: Sprint (9), Natt (10), Ultralång (10), Lång (16) & Medel (29)

När jag kom upp till Skatås denna vintriga Decembertisdag hörde jag snabbt att det var full aktivitet inne i alternativträningsrummet. Mattis (Crosstrainer), Martin Ahlberger, Joakim Eliasson och Moa Sjöberg var några av de som valde annat än löpning denna kväll. Intervaller med Ahlberger som nån form av gruppledare - sämre kan man ha det tänkte jag och gick tillbaka in i storstugan för att njuta av den delikata julgröten som Mia Jodal & Elisabeth Strandhagen fixat. I väntan på intervjun hann jag förutom maten njuta av diskussioner om allt från bostadsmarknaden i Malmö, via försäljningsknep i idrottsbutiker till hur mycket man ser fram emot vinterträningslägret i Spanien. Sammanfattningsvis kan man konstatera att det är kul att hänga i stugan på tisdagar - får bli ett uppsving på den fronten för undertecknad!

Nåja, till saken… Mattis Hallberg är klar för GMOK! Som ur-G(M)OK-are är det extra roligt när en ung & talangfull löpare väljer att fortsätta sin satsning i GMOK-färger. För talangfull är just vad han är, denna -97:a som inte började springa orientering på riktigt förrän i 14-årsåldern. Farmor & farfar är aktiva i sporten och var de som gjorde att han fick upp ögonen för orientering. Mattis har annars inte hållit på så mkt med lagidrotter eller andra traditionella idrotter, men har varit aktiv skejtare - än idag händer det att brädan åker fram då och då.

Vid sidan om orienteringen pluggar Mattis för tillfället Basår på GU, eventuellt kan det bli vidare studier inom exempelvis Data eller Matte framöver. Och i samband med övergången till seniorklass, så väljer han alltså nu att byta från sin moderklubb (IK Uven) till GMOK. Mattis ser mycket fram emot att slåss om platserna i klubbens förstalag på stafetterna och tycker det känns kul att träna med en ny grupp. Extra kul att höra att han motiverar klubbvalet med den goda organisationen och han känner att vi har nåt bra på gång. Han som varit en av de mest flitiga tisdagstränarna under året lyfter fram det goa gänget och att det är “jädrigt kul att träna på tisdagarna”! En bra mix av allt helt enkelt avslutar han motiveringen.

Mattis har haft en väldigt positiv utveckling under de senaste åren och i H20-klassen har han sakta men säkert blivit en väldigt stabil topplöpare, vilket tre SM-löv (Sprint (9), Natt (10), Ultralång (10)) vittnar om. Mattis är rankad 17:e i H20 och har imponerat lite extra på nattorientering - bla sprang han hem en stark 4:e-plats på natt-DM (efter Fredrik Edén, Jonas Pilblad & Anders Hedberg) när han gästade H21-klassen. Garanterat nåt som UK har noterat!

På frågan om favoritpass, blir jag inte helt förvånad av svaret; “Riktigt mörka nattpass” är något han gillar. Så om du vill locka med Mattis på ett pass, är det bra att ladda pannlampan ordentligt. Det som lockar är blandningen av njutning och spänning som uppstår när man är (mer eller mindre) ensam ute i terrängen på natten. Vi var rörande överens om att det blir ett extra fokus när man springer den typen av pass (ok, mina minnen är kanske aningen mindre aktuella än Mattis...men vi kunde ändå mötas i resonemanget).

Mattis ser nu fram emot att strukturera upp sin träning något mer än förut (tillsammans med sin mentor) - med den positiva inställning och fina trend han haft de senaste åren ser jag verkligen fram emot att följa utvecklingen. Det finns alla möjligheter för honom att nå sitt långsiktiga mål; att få springa i landslagsdressen under sin karriär. I väntan på det, så ser vi fram emot att se honom i den vackra GMOK-dressen.

Så återigen; Varmt välkommen till klubben, Mattis!

/Johan Axenborg

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Andreas Johannson 20 dec 2017 14:17
  Hjärtligt välkommen Mattis! Skall bli spännande att följa din utveckling.
 • Wernerssons 20 dec 2017 13:35
  säger gött! Välkommen.
 • Jonas 20 dec 2017 13:11
  Riktigt gött! Välkommen!
 • Elit 20 dec 2017 10:34
  Jättekul! Välkommen Mattis!
 • Ola J 20 dec 2017 10:16
  Härligt, varmt välkommen!
 • Johan Strand 20 dec 2017 09:50
  Trevligt, välkommen!
 • Jolanta 20 dec 2017 08:45
  Vad trevligt, välkommen! :)
 • Lina 20 dec 2017 08:36
  LinaHärligt! Välkommen Mattis!
 • Jocke 20 dec 2017 08:26
  Riktigt gött!!!

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244