jan31Välkommen Philip!12

Mycket glädjande har även Philip Persson (1995) bestämt sig för att byta till GMOK inför 2018. GMOK.se fick en pratstund med honom i samband med tisdagsträningen.

Namn: Philip Persson
Moderklubb: OK Orion
Född: 1995
Ranking: 352
Meriter: SM-Sprint 2013 (H18): 5a, O-Ringen 2014: 11a

När jag först steg in i stugan möttes jag av orientaliska dofter och två stora leenden. Klubben hade denna kväll storsatsat i köket, genom att sätta Måns Östman och Jakob Wahl bakom köksverktygen. På menyn stod ”Smörig linsgryta med Indisk touch”. För egen del stod en intervju med Philip Persson på menyn.

Philip kom strax in i stugan och efter ett kraftigt handslag satte vi oss ner och diskuterade lite minnen. Som lite kuriosa nämnde Philip att han spelat det gamla klassiska OL-Manager-spelet och då stött på mig och min bror. Så jag kände tidigt att detta skulle bli en bra intervju…

Philip är en Karlskronabo från grunden och började aningen motvilligt med orientering redan i 6-7-årsåldern. Några år senare ändrades inställningen till sporten och han har sedan dess varit aktiv i OK Orion. Nyligen gick flyttlasset till Göteborg och Philip berättade ganska stolt att han är 1.2% Psykolog redan nu (12 dagar in i sin 5-åriga utbildning).

Philip var med och gästade våra klubbträningar i november och sedan nyår har han varit en av de flitigaste deltagarna på våra träningar och resor. Så redan nu är det många som är bekanta med den sociale Philip. För er som inte hunnit lära känna Philip ännu, är det bara att dyka upp på klubbträningarna och börja snacka. Att det nu blev byte till GMOK motiverar han med att han varit med på våra aktiviteter och gillar att klubben känns proffsig och vill utvecklas. Han tycker helt enkelt att det känns inspirerande och att han själv vill vara med och bidra till denna utveckling av klubben.

De rent resultatmässiga meriter som han håller främst är de som nämns ovan (Sprint-SM 2013 & O-Ringen 2014). Förutom detta är han nöjd över att han lyft sin mentala förmåga på senare tid vilket är en nyckel i många sammanhang när lopp inte alltid utvecklar sig som man tänkt sig från början. Överlag är han ganska stabil tekniskt, men han säger själv att han känner att han kan utvecklas mycket på alla områden såväl fysiskt som tekniskt.

Inför 2018 ser han fram emot att prestera på vårens viktigare tävlingar – han nämner bla Swedish League-tävlingarna i Skåne samt stafetterna med 10mila i spetsen. När det gäller stafetterna så tycker han det allra roligaste är bygget inför; att träna tillsammans med ett gemensamt mål skapar mycket glädje i träningen. Hans uttalade mål är att rycka på femte. Oklart om UK tagit ut lagen redan nu, men detta är iaf ett tydligt instick i resonemanget. Ifjol sprang f.ö. Philip 9e-sträckan för Orion (Ut & In som 30e – Orion slutade 32a).

Vid sidan om orientering och studier så har Philip varit med och drivit ett projekt där man testade olika motionsspår i Sverige och skapade en topplista (Skatås/Grus8an är f.ö. med i denna, på en fin 6:e-plats). Projektet resulterade i boken ”Sveriges bästa motionsspår”. För er som är nyfikna på innehållet rekommenderas att beställa hem ett ex – läs mer på http://motionsspar.blogspot.dk/.

Philip har trots sin ringa ålder redan hunnit med ett antal ledaruppdrag – han har bland annat agerat ungdomstränare, men också ansvarat för löptävlingen Karlskrona Stadslopp – imponerande att rodda en sådan tävling!

Vad gäller andra idrotter, så nämner han Tennis, men i tävlingssammanhang har det i stort sett handlat om orientering (och några löptävlingar). Philip bor f.ö. på den mytomspunna Hästhovsgatan, tillsammans med Anders Hedberg och Robert Anderson (aka Hedis & Robbie). Säkerligen en rolig duo att spendera tid med – på frågan om vem som skulle vinna lägenhetskampen på grus8an i dagsläget är han lite svävande i sitt svar, men flikar in något om att Hedis mörkar formen…

Om ni ska locka med Philip ut på ett pass, så är det inte särskilt svårt. Han är ganska lättlockad, så länge det är relativt smidigt att ta sig ut till passet – men om det är en ny karta så är det ett plus! Ett favoritpass är att springa lång korridor, så se till att bjud med Philip när du ska ut på ett sånt pass nästa gång.

Nu hade klockan just passerat 18:00 och de flesta tisdagstränarna stod redo för att springa ut – så efter sedvanlig fotosession förberedde sig Philip för 3x10min på Grus8an. Hur passet blev och hur linsgrytan smakade förtäljer inte historien. Men min känsla är att det blev ett kul pass med en kulinarisk högtid som avrundning på kvällen.

Återigen; varmt välkommen till GMOK, Philip!

/Johan Axenborg

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Jolanta 01 feb 2018 16:32
  yeeeeaaah! :))
 • Martin I 01 feb 2018 15:51
  Riktigt kul, välkommen!
 • Anna N 01 feb 2018 13:24
  Kul Philip, välkommen!
 • jonas m 31 jan 2018 22:52
  göttmos! välkommen!
 • Mats J 31 jan 2018 22:35
  Toppen. väldigt välkommen.
 • Micke 31 jan 2018 19:29
  MickeHärligt! Kul med så bra träningssällskap!
 • Andrew 31 jan 2018 18:04
  Välkommen. Vilket gäng!
 • Jocke 31 jan 2018 18:01
  Riktigt gött!! Välkommen
 • Viktor R 31 jan 2018 17:37
  Kul, varmt välkommen!
 • Vis 31 jan 2018 17:06
  Gott snack! Skönt att veta att man är ensam i tät efter 5 när man ska ta ut laget...
 • Gunnar 31 jan 2018 16:50
  Kul, och en fantastiskt rolig bok!
 • Sven 31 jan 2018 16:44
  Kul, Varmt välkommen

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244