feb04Lisa Hedström 1930 - 201823

Lisa Hedström har den 3 februari 2018 hastigt lämnat oss efter ett träningspass i skogen.

Lisa Hedström vår älskade mamma har 3 februari hastigt lämnat oss. Det som hänt går ännu inte att förstå. Lisa som hade så mycket energi och spring i benen. Som såg fram emot vårsäsongen. Tävlingar i Danmark och ett nytt veteranmästerskap i sommar. Som hon längtade!

Lisa hittade till orienteringen i slutet av sextiotalet då vi började tillsammans hela familjen. I OK Pan lärde vi oss så småningom hitta rätt och att verkligen tycka om sporten. Orientering visade sig vara precis rätt för Lisas nyfikenhet, reslust och tävlingsinstinkt. Det blev med åren många spännande resor. Ofta med Peo Bengtsson på Höst-öst turnéerna och världen runt. Skånsk och kontinental terräng var det hon gillade bäst. Och på senare år sprintorientering. I sprint kom Lisas första guld på WMOC i Göteborg 2015. Året efter i Tallinn blev det guld på långdistans.

När Lisa flyttade till Jonsered blev det efter viss övertalning övergång till GMOK. Hon hittade nya träningskompisar i klubbstugan på tisdagarna och andra veteranträningar i distriktet. Skaffade jobb på IP-skogen på måndagarna där hon höll ordning på både orienteringsskärmar och IP-skogengubbar.

Tack för all glädje, inspiration och kärlek

Lena Hermansson och Björn Östman med familjer   

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Lennart Almström 11 feb 2018 09:24
  Som Lena och Björn skriver var det Lisa som höll ordning på oss IP-skogengubbar. Vi saknar dig enormt, du var som en mamma för oss också. Vi andra var ju juniorer jämfört med dig som var den piggaste av oss och alltid lika glad. Du sade ofta att du såg fram emot att komma till oss varje måndag och vi såg fram emot att träffa dig. Dessutom var du en arbetsmyra av stora mått som blev rastlös direkt om det inte var fullt upp att göra hela tiden.
 • Bertil, Eva Lööf, Anna ,Jakob 09 feb 2018 16:25
  Att åka till Göteborg blir inte lika roligt längre. Det var ju hos Dig vi trivdes allra bäst Lisa. Din omtanke och välvilja var enastående, så ompysslade vi blev!
  Vi saknar Dig!

 • Inga-Britt Bengtsson 08 feb 2018 21:52
  Det är ofattbart att en så levande person inte längre finns, bara ett telefonsamtal bort. Vi har haft många härliga upplevelser tillsammans inte minst på senare år. Våra barn är ungefär lika gamla och började orientera samtidigt. Många fina minnen!
  Jag saknar en av mina bästa vänner!
 • Björn Östman 08 feb 2018 20:40
  Tack för alla hälsningar.
  Begravningen äger rum kl. 13.00 den 28 februari i Kvastekulla kapell, Partille. Efter begravningen, ca. kl. 15.00, hålls en minnesstund i klubbstugan. Välkomna till begravning och minnesstund. Anmäl till minnesstunden i kalendern så vi kan fixa något att äta.
 • Michael Andersson 07 feb 2018 12:45
  Det är svårt att förstå, Lisa var så pigg glad och positiv. Hon kommer att saknas för oss alla som kände henne.
 • Jens K 06 feb 2018 16:48
  Varje gång jag träffade Lisa hade hon den där goa glimten i ögonen, den som var full livslust, humor och värme.
  Jag kommer att sakna henne på träning, tävling och vid sida av.
  Hon kommer alltid att finnas här
 • infosnabelakvarnspecialisten.se 06 feb 2018 10:11
  Beklagar Lisas snabba bortgång. Lisa inspirerade inte bara till träning och tävlingar. Hon var också en trevlig, rolig och omtänksam vän.
 • inga G. Pan-Kristianstad. 06 feb 2018 00:22
  Så fina och sanna ord Ni skrivit om Er mamma Lisa!
  Vi pratade med varandra för bara några dar sen om bl.a. alla inbokade tävlingar i vår o sommar.
  Saknaden är stor . Tänker på Er Lena och Björn med familjer!
 • Gunilla 05 feb 2018 22:29
  Så lätt att tycka om. Så enkel att jobba med. Alltid glad och en fantastisk förebild både för oss och för sporten. Tack Lisa!
 • Ing-Marie och Classe 05 feb 2018 14:21
  Du underbara glada lilla Lisa. Tänk att vi aldrig mer ska få se dig komma trippande på dina pigga ben - det känns konstigt. Du fick ändå hålla på med din älskade sport ända in i slutet. Vi kommer att sakna dig och tänker på dig och din familj
 • David A 05 feb 2018 10:10
  Lisa, du spred glädje och entusiasm omkring dig. Det är svårt att förstå att du som var så full av liv inte längre finns med oss. Jag kommer att sakna dig. Mina varmaste tankar till dina närmaste. Sov gott Lisa.
 • Fam Persson 04 feb 2018 21:08
  Vi minns din energi och glädje, alltid roligt att mötas av ett leende på IP Skogen. Våra tankar går till dina närmaste.
 • Familjen Davidson 04 feb 2018 20:57
  Så oerhört ledsamt att du Lisa inte finns med oss längre! Alltid glad och med en oerhörd kämpaglöd. Vi kommer att sakna dig och våra tankar går till din familj.
 • Johan Axenborg 04 feb 2018 20:45
  Varje gång jag träffat på Lisa har jag mötts av ett leende och energin har verkligen varit påtaglig, precis som på bilden. Beklagar sorgen och mina tankar går till alla härliga personer i familjen.
 • Fam Wallinder 04 feb 2018 16:25
  Tack för den fina förebild du var.
  Stor kram till dig Lisa och till din familj.
 • Malin Å med fam 04 feb 2018 16:10
  Lisa du har gjort stor skillnad för oss. Du har gett inspiration och varit en stöttepelare i både vått och torrt. Vi är så tacksamma för det och kommer att sakna dig mycket.
 • Lina 04 feb 2018 14:10
  LinaLisa! Så go, glad och full av energi! Har varit en förebild för oss som drömmer om att kunna ha en lååång orienteringskarriär. Ett av de lättaste löpstegen jag sett (trots åldern)! Tankar går till familjen. <3
 • Björn A 04 feb 2018 13:35
  "Du fattas oss!"
 • Elsi-Brith och Mats 04 feb 2018 13:08
  "Det gäller att leva så länge man lever" var Lisas uttryck för bara några dagar sedan när vi som vanligt arbetade tillsammans på Winterrun och pratade om alla dina planer inför våren och sommaren. Det är ledsamt att du inte ska få uppleva detta. Vi är många i klubben som kommer att sakna dig.
 • Andrew 04 feb 2018 11:00
  Beklagar sorgen. Ledsamt. Såg Lisa senast på skinkloppet. Som vanligt pigg och glad. Hon var ett stort föredöme. Kommer att sakna Lisa.
 • Mats och Inga-Lisa 04 feb 2018 10:57
  Så ofattbart! Lisa var ju en så levande person! För en vecka sedan arrangerade vi Veteranträningen tillsammans och nu är Lisa borta.
  Våra varmaste tankar till hela familjen.
 • Fam Sellgren 04 feb 2018 10:53
  Lisa du var en stor förebild för oss alla, din energi och glädje smittade av sig. Vi kommer sakna dig! Våra tankar går till dina närmaste
 • fam Falk 04 feb 2018 10:38
  Du är saknad Lisa för din härliga, inspirerande glädje och positiva energi. Det kommer att bli tomt utan dig på Tre Skåningar och En dansk och på Österlen till sommaren. Vi tänker på dina närmaste.

Taggar

Ändringar

Publicerad: Björn Östman
Redigerad: Björn Östman

ATM - 121244