feb14Välkommen Marcia!7

Vi är så glada att ännu en damjunior bestämt sig för GMOK. En modig tjej från Schweiz som tog sig till Sverige och siktar på junior VM i sommar.

gmok.se fick en pratstund med Marcia Mürner på tisdagsträningen När Marcia var 13 år flyttade hennes familj till en liten by utanför staden Wil - ca 1h öster om Zurich inte långt från gränsen till Tyskland. När jag tittar på googlemaps inser jag att det är ett naturskönt jordbrukslandskap med insprängda skogar. Trots att skogarna har en diameter som är mindre än den långsträcka Marcia sprang i lördags på vintercupen, så finns där en orienteringsklubb med 300 aktiva medlemmar (varav två bröder Hubmann)

Marcia sökte en sport i sin nya stad, och det skulle absolut inte bli fotboll som hennes tre yngre bröder håller på med, så hon åkte på ett sportläger där hon provad karate, kayak och orientering. Hon fastnade direkt för orientering och började orientera i OL Regio Wil. Trots att det inte var helt lätt att komma in i gruppen i klubben, och utan stöd från orienterande föräldrar, så gillande hon verkligen att springa orientering. Hon hade hittat sin egen sport.  

Och som hon fortsatte. Efter en framgångsrik säsong som dubbel schweizisk mästare 2016 tog hon klivet upp i landslaget.

När Marcia slutade college i somras bestämde hon sig för att ta ett studieuppehåll. Många av hennes kompisar siktade på att jobba ihop pengar för att åka till Australien, men Marcia tänkte att hon skulle flytta till Sverige för att kunna satsa på orientering. Vår Philipp Sauter (som är Marcias tränare i landslaget) tyckte att Göteborg och GMOK skulle vara perfekt. Dock tänker jag att Philipp inte nämnde något om vädret här jämfört med i Australien och troligen nämnde han inte heller något om intervaller i en slaskig Skatåsbacke.

Ulf, Åsa, Frida och Fanny i Partille kommer nu att ha Marcia inneboende under våren när hon inte är på träningsläger med landslaget eller på tävlingar i Schweiz. Några timmar per dag kommer Marcia också att praktisera på Bokio och försöka hålla lite ordning runt Viktor, Mikael, Anna mfl på kontoret

10-mila och Jukola för GMOK är redan inplanerat i kalendern. Och vem vet, kanske en junior SM stafett kan locka i höst? Målet i år är att lyckas på junior VM i sommar. Erfarenheterna från tidigare EYOC har inspirerat. 

Marcia är en ambitiös och driven tjej och har direkt gett sig på en svensk deckare och pratar redan på med svenska. Otroligt imponerande att redan nu vara igång med språket så bra. Det kommer inte dröja länge förrän Marcia pratar svenska obehindrat. Schweiziska orienterare och svenska verkar vara en bra kombination. 

Till hösten är planen att börja studera Health Science i Zürich med inriktning mot bioteknik. Om Sverige är lockande senare i livet så tänker jag att kanske en master på Chalmers är en möjlighet.

Vi hälsar Marcia välkommen och ska göra allt för att hon ska trivas och utvecklas i GMOK så hon når sina mål och får en härlig tid i Sverige.

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Micke 17 feb 2018 18:13
  Härligt! Välkommen och hoppas att du kan utvecklas mycket här.
 • Jolanta 16 feb 2018 08:56
  så trevligt! ser fram emot många träningar ihop med dig:)
 • GMOK Fan Club 14 feb 2018 20:53
  Herzlich willkommen!
 • Mats J 14 feb 2018 11:08
  Verkligen roligt. Väldigt välkommen.
 • Andrew 14 feb 2018 09:12
  Glädjande. Välkommen Marcia!
 • Lina 14 feb 2018 08:28
  Välkommen!! :)
 • jaxe 14 feb 2018 08:03
  Jättekul, varmt välkommen Marcia!

Ändringar

Publicerad: Ola Wallinder
Redigerad: Ola Wallinder

ATM - 121244