aug07U10mila5

Lite i skymundan av VM i Lettland avgjordes i helgen U10mila i Holmestad utanför Götene. I år hade vi för första gången på många år ett eget HD18 lag och vi ställde också upp med ett lag i HD12 klassen.

Från vår plats i campingen hade vi bra överblick över TC och kunde höra speaker Ola nästan bättre än vid upploppet.

Som vanligt den här sommaren lyste solen över TC i fredags kväll klockan 18 då starten för HD12 klassen gick. Som vanligt fick haren springa på bra i starten för att hålla undan för de snabba ungdomarna på startsträckan. HD12 stafetten brukar ju gå väldigt snabbt och i år gick det om möjligt ännu snabbare i den snabblöpta terrängen. I vårt lag sprang Ludwig, Filip, Wilma, Jonas, Ebba och Ola. De klarade av de fyra sträckorna på nästan precis en timma och hamnade på en fin-fin 27:e plats av de 97 lagen!

Sedan var det dags att ladda för HD18 stafetten som startade kl 03:00 natten mot lördagen. För oss som försökte sova väcktes vi när Ola började prata 02:40 och sedan låg man och lyssnade när stafetten hade startat och då var det lika bra att ge upp att försöka sova och kliva upp istället...

Arvid sprang den ca 7 km långa första sträckan. Tyvärr råkade han hänga med fel gaffel till en kontroll, men upptäckte det och kunde springa tillbaka och ta rätt kontroll. Det var bra att vi inte började med att bli icke godkända!

Viktor sprang andra sträckan, också den ca 7 km och plockade tio platser, till plats 42, han växlade över till Elias som var 5:a på sin sträcka och plockade ytterligare en placering. Simon tog över stafettpinnen och förde upp laget ytterligare sju placeringar.

Den 5:e sträckan var en gul parallell sträcka och på torsdagskvällen fick vi samtal från Erik som undrade om det fanns någon plats kvar i laget och vi hade ju en vakant plats på parallell-sträckan! Jättekul att se Erik tillbaka från sin skada! Erik, Ola och Filip sprang ut på den ca 3 km gula sträckan och där lyckades Erik bli sträcksegrare och vi var nu uppe på 30:e plats.

Ludwig sprang 6:e sträckan riktigt bra och plockade ytterligare nio placeringar, han växlade över till Lovisa som höll 21:a platsen!

Jennifer sprang 8:e sträckan och det gjorde hon riktigt bra, snabbaste tjej på sträckan och vi låg på plats 17!

Jennifer växlade över till Ivan, som kom in på plats 25.

Felix avslutade och sprang i mål med ett leende på läpparna och med GMOK-flagga i handen på plats 33 av de 72 lagen. Vi var därmed näst bästa Göteborgslag. Stort grattis till Sävedalens AIK som knep 4:e platsen.

Förutom de som sprang var även Lisa med och skötte fotografering och peppande.

Så roligt att se alla ungdomar springa och heja på varandra. Stort tack även till alla er föräldrar som ställde upp som ledare under stafetterna. Det blir så mycket lättare och roligare när vi är många som hjälps åt!  

Ungefär hälften av oss stannade kvar och sprang medel tävlingen på eftermiddagen och långdistansten på söndagen. Efter lite vila under lördagen innan medeln, så lyckades Jennifer bli 2:a av de 28 startande i D16, Elias 4:a av 46 i H14 och Arvid 5:a av 70 i H16! Grattis till er!

På långdistansen blev Elias 3:a i H14 och Arvid 3:a i H16!

Nästa år avgörs U10mila i Örby i Mark, då hoppas vi att vi står på startlinjen igen!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Patrik 19 aug 2018 20:44
  Riktigt kul att följa tävlingen på plats! Jättefina insatser av båda lagen!
 • Stig Larsson 08 aug 2018 22:32
  Kul med ett eget GMOK-lag i HD18 och ni gjorde riktigt bra ifrån er. Även HD12-laget imponerade.
  Grattis till alla i lagen!!!
 • OlaW 08 aug 2018 12:15
  Kul att läss om så många fina lopp och god stämning
 • Elsi-Brith 07 aug 2018 18:26
  Jättekul att följa. Grattis till er alla
 • Jolanta 07 aug 2018 12:54
  Sååå duktiga! Grattis!
  Ser ut som att ni har haft det riktigt bra:)

Taggar

Ändringar

Publicerad: Cathrine Davidson
Redigerad: Cathrine Davidson

ATM - 121244