sep13USM i Luleå i backspegeln0

USM i Luleå gick av stapeln under förra helgen. Jennifer, Arvid, Simon och Viktor var med för sista året.

På torsdageftermiddagen möttes ca 40 Göteborgs ungdomar, i åldern 15-16, på Landvetters flygplats för att flyga till  Luleå och USM. GMOK representerades av Jennifer, Arvid, Viktor, SImon, Isabella och Sven.

Framme i Luleå bodde alla från Göteborg på Scandic hotell.

På fredag förmiddag var det dags för en liten kartpromenad innan uppladdningen började för eftermiddagens sprint. Sprinten gick i Gammelstads kyrkstad en bit utanför Luleå, ett mycket speciellt område med små hus i oregelbunden ordning. Man fick verkligen vara på tårna om man hade taktiken att räkna hus.

Jennifer startade först av alla löparna kl 14:30 och var även först i mål av alla. Hon var länge i ledningen men slutade till slut på en fin-fin 5:e plats i D16!

I H16 var det ett riktigt getingbo med 32 löpare inom 2 minuter.

Arvid lyckades bäst av våra ungdomar och hamnade på en fin 8:e plats. Simon blev 29:a. Viktor stämplade tyvärr fel med hade annars varit med i topp 10.

Lördagens långdistans skulle visa sig vara på exakt samma område som Silva League var på år 2014. Samma Tc och samma start som då, H16 hade t.o.m. samma första kontroll som D18E. Ett mycket tekniskt och spänannde berg. Den vanligast förekommande kommentaren efter målgång var: "Det var jätte svårt"

GMOK's ungdomar sprang bra även idag. Arvid 16:e, Jennifer 17:e och Viktor 20:e! Simon kände sig lite krasslig och blev 74:a.

 

Distriktsstafetten på söndagen gick i liknande område som lången men längre ner på berget. Jennifer, Arvid och Viktor sprang i Göteborg 1, Göteborg 2 respektive Göteborg 3. Det bjöds på en otroligt spännande stafett där de 3 Göteborgs lagen som hade GMOK löpare var väldigt jämna på andra och gick ut tillsammans på tredje sträckan. Till slut slutade Göteborg 1 på en 10:e plats, Göteborg 2 22:a och Göteborg 3 38:a!

 Göteborg 1 på prispallen

Sven och Isabella var med som ledare.

 

Sedan var det dags att ta sig tillbaka till Göteborg med flyget.


(alla bilder tagna av Emma Karlsson, OK Landehof)

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: Cathrine Davidson
Redigerad: Andreas Persson

ATM - 121244