nov29Välkommen Linnéa10

Junior VM mästarinnan från 2017, Linnéa Golsäter, har mycket glädjande bestämt sig för att representera GMOK from 2019. GMOK.se presenterar landslagslöparen Linnéa som nu kommit till Göteborg.

 

På Medicinarberget i Göteborg studerar Linnéa till läkare och det har gått bra med de första tentorna. Efter en tid i Falun så flyttade Linnéa till Göteborg i höstas och kom direkt med i GMOKs öppna träningsmiljö där hon trivs och har varit med så ofta hon har kunna under hösten.

 

Finns det många Golsäters undrar gmok.se? “Nej, vi är faktiskt bara 10 stycken som har det efternamnet i världen”, säger Linnéa. Hur många Golsäters orienterar då? “Ja”, säger Linnéa, “vi är ingen typisk orienterarfamilj från början men det är något som har utvecklats med tiden. I somras på O-ringen hade vi till exempel ett litet släkthus där vi bodde 12 stycken vilket var supertrevligt. Det har också blivit så att min farmor och farfar är mor/farföräldrar till 50% av tjejerna i utvecklingslandslaget. Så när man tänker efter kanske vi är en ”orienterarfamilj” trots allt”, funderar Linnéa. 

 

En sak är i alla fall säker och det är att jag kommer från en idrottsfamilj vilket jag har präglats av gällande att jag hållit på med i princip alla sporter man kan testa på". Förutom träning i alla dess former ligger musik och teater Linnéa varmt om hjärtat och vem vet om inte klarinetten åker fram på någon årsfest i framtiden?

 

Linnéa har haft en fin juniortid med fantastiska framgångar på både SM och VM. Åren i Eksjös tröja och på OL-gymnasiet har varit lärorika och inspirerande för att nu vilja ta nästa steg i utvecklingen. För nu stundar seniortiden i utvecklingslandslaget och det är dags att hitta rätt i en ny miljö, med en klubb och ett gäng som kan bli en del av vardagen. “Jag har fått ett proffsigt men också varmt intryck utav klubben där alla ambitionsnivåer är välkomna och jag tycker att det ska bli jättespännande”, sammanfattar Linnéa.

 

FEM favoriter för att lära känna Linnéa lite mer:

 

Favoritaktivitet mellan träningarna på läger:

Spela sällskapsspel (helst bonanza, för ytterligare förklaring fråga Linnéa)

 

Favoritträning:

Svårt, antagligen en riktigt mysig mossdistans (har inte hittat någon i Gbg än så tar gladeligen emot tips framåt våren). Red. anm “Linneá har nog inte sprungit i en Göteborgsmosse ännu J”.

 

Favoritbok:

Hinner inte med så mycket än kurslitteraturen i molekylär cellbiologi för tillfället så får säga den.

 

Favoritdistans:

En förlängd medeldistans med jaktstart.

 

Favoritserie:

Just nu är det ”vår tid är nu” men är en riktig allätare när det kommer till serier.

 

"Vi är väldigt glada att få med Linnéa i vårt härliga elitgäng och hälsar henne varmt välkommen", avslutar damcoachen Sven Börjesson.

 

/Ola Wallinder

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • familjen Falk 30 nov 2018 11:08
  Varmt välkommen! Extra kul med Smålands- förstärkning i klubben :-)
 • Micke 29 nov 2018 21:32
  Välkommen Linnea!
 • Agnes L 29 nov 2018 20:30
  Så kul! Välkommen :D
 • Elit 29 nov 2018 19:28
  Kul! Välkommen!!
 • Ola J 29 nov 2018 16:45
  Fantastiskt kul, varmt välkommen!
 • jaxe 29 nov 2018 11:11
  Jättekul, välkommen Linnea!
 • Mats j 29 nov 2018 10:00
  Verkligen kul. Välokommen
 • Jolanta 29 nov 2018 09:39
  Vad roligt! Välkommen!
 • Lina 29 nov 2018 09:25
  Hurraaaa! :D Välkommen!
 • Johanna W 29 nov 2018 08:02
  Härligt Linnea och varmt välkommen;).

Ändringar

Publicerad: Ola Wallinder
Redigerad: Lina Strand

ATM - 121244