dec23Årets julklapp till GMOK - Välkomna!!7

Sofia Nilsson och Marie Spångmyr kommer med en massa positiv energi till laget och ska springa för GMOK. GMOK.se presenterar tjejerna som nu hänger på #gmokbabes

Frågan är om vi är gladast eller om Sofia och Marie är gladast, men en bra kombi blir det i alla fall. ”Efter några år med fokus på annat viktigt i livet så vill vi gärna ta upp orienteringen lite mer och gärna springa stafetter igen”, säger Sofia och Marie. Nu när de bott ett tag i Göteborg och varit med och tränat med GMOK under hösten så var det naturligt att ta klivet till GMOK och hänga på #gmokbabes

Sofia har studerat i Linköping, och har nu sedan ett år flyttat till Göteborg och arbetar på Craft med social media i Borås och spenderar några timmar i veckan på 100 bussen. Sin orienteringsfostran har hon fått i Umeå OK. Hon är tredje generationens orienterare. ”Nu stundar en jul uppe i Umeå med mycket längdskidåkning och soffhäng framför tour de ski”, säger Sofia. 

Marie har börjat studera till Lantmäteriingenjör  nu i höst, och jobbar extra på Houdini. Hon har tävlat för Leksands OK i många år och kommer från en mindre by som ligger strax utanför Rättvik i Dalarna. Hon har vuxit upp i en orienterarfamilj med mamma, pappa och två äldre bröder och farit över hela landet för att utöva sporten. ”Jag ser fram emot att börja tävla mer igen, både individuellt och på stafetter!”, säger Marie.

Sofia vs Marie – vad gillar ni mest med

Zebror

Marie: Förutom att zebror har ett superfint mönster så läste jag någonstans att de är modiga också, står upp för sin flock och försvarar sina medlemmar! Vem vill inte vara en zebra!?

Sofia: Hört att GMOK-zebran härstammar från björkstammarnas ränder... Eftersom jag kommer från björkarnas stad (Umeå) blev detta ett naturligt kliv i livet.

TV serier

Marie: Jag är ett stort fan av kriminalserier/deckare och plöjer flera avsnitt i veckan, i alla fall såhär års! Kan tipsa om Springfloden säsong 1.

Sofia: Senaste var Vår Tid är Nu. Nu ser jag ingen, så jag får väl gå på Maries tips ??

Mat

Marie: Är inte den som lägger ner så mycket tid på matlagningen oftast, men när det kommer till paj, i alla dess smaker och former, då är det värt! 

Sofia: Buffé

Göteborg 

Marie: Göteborgs skärgård!! ??

Sofia: Några GBG-pärlor: Västra långvattnet, grillarna vid Studiegången, Grus-åttan, ”Gött Läge” & skärgården

Väldigt kul att få in dessa positiva tjejer i #gmokbabes. Nu är vi nog redo för sex lag på 10 mila”, funderar damcoachen Sven Börjesson avslutningsvis.

/God jul från gmok.se och Ola Wallinder

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Jolanta 07 jan 2019 10:55
  Yupii!! Välkomna!
 • Micke 27 dec 2018 22:26
  Kul! Välkomna!
 • Fredrik (Elit) 24 dec 2018 20:47
  Härligt! Varmt välkomna!
 • Lina 24 dec 2018 12:14
  KUUUL! Välkomna!
 • jaxe 24 dec 2018 09:23
  God Jul & Välkomna!
 • Agnes L 24 dec 2018 04:50
  Woho! Välkomna tjejer! :D
 • Familjen Falk 23 dec 2018 20:17
  Varmt välkomna till klubben!

Taggar

Ändringar

Publicerad: Ola Wallinder
Redigerad: Mikael Eliasson

ATM - 121244