jan04Välkommen Kevin!5

Vi välkomnar även Kevin Ståhl till GMOK inför 2019. Kevin som varit med och skapat god stämning i klubbstugan under en längre tid väljer nu att byta tävlingsdräkt inför årets säsong. Riktigt sköj!

Jag har själv ännu inte hunnit lära känna 23-årige Kevin (1995) ordentligt, men som medlem i den mytomspunna grus8an-kommittén har jag haft förmånen att avnjuta Kevins insatser gång på gång i de sammanhangen. Faktum är att Kevin med sina 7 starter är vår flitigaste gästlöpare på herrsidan. Rekordtiden 26,52 är från förra våren. Såhär inför bytet skickade jag över lite frågor till Kevin, så att vi kan lära känna honom ännu bättre:

Inledningsvis bad jag Kevin beskriva sig själv och sina övriga intressen

- “Jag är 23 år och uppväxt i Järbo, cirka 15km norr om Sandviken. Jag började orientera när jag var 8-9 år någonting och höll även på med längdskidor och spelade fotboll fram tills jag var 15-16 år. Jag gick 3 år på orienteringsgymnasiet i Sandviken innan jag flyttade till Göteborg och började plugga till civilingenjör i Maskinteknik på Chalmers 2014. Nu ska jag påbörja sista halvåret på masterprogrammet Applied Mechanics och göra exjobb på Volvo Cars under våren. Förutom plugg och orientering så kollar jag mycket hockey och försöker se till att va på plats i Scandinavium varje gång Brynäs är på besök. Antalet Brynäsmatcher per säsong (inklusive träningsmatcher) som jag inte ser går nog att räkna på en hand.”

Som nämnt i ingressen så har du varit med och sprungit grus8an-testet många gånger och också gjort det bra! Är löplopp nåt som du använder som komplement till din OL-satsning? Några särskilda mål inom detta område?

- “Ja jag tycker det är kul att springa lite rena löplopp också. Det har blivit mer av den varan sen jag flyttade till Göteborg och inte längre har haft teknikträningar serverade på fat som under gymnasietiden. Träningsmässigt skulle jag faktiskt säga att det varit mer inriktat på ren löpning än orientering dom senaste åren utan att det varit en medveten strategi. Det är mer att det har varit bekvämare att bara kliva ut utanför dörren och springa en sväng än att ta sig ut på en teknikträning, vilket jag hoppas att det ska bli ändring på nu. Jag har sprungit Göteborgsvarvet, Lidingöloppet och även Stockholm marathon där jag haft som mål att ta mig in bland dom 100 bästa men hamnat precis utanför på alla 3 loppen. Så det är väl en målsättning som kvarstår.“

Spännande! Hur skulle du annars beskriva dina kvaliteter som orienterare? Vilka är dina starkaste områden och finns det några förbättringsområden?

- “Jag är ju uppvuxen med platt gästriketerräng där det i princip alltid är snabbast att springa på strecket och där det inte finns så mycket att väja för. Flackt, relativt detaljfattigt och lättlöpt skulle jag nog säga är mina starkaste områden som orienterare. Här i Göteborg finns det ju en hel del höjder och branta sluttningar som man kan tjäna på att undvika vilket ställer helt andra krav på sträckplanering och framförhållning. Här tror jag att jag har en hel del att förbättra då jag ofta upplever att jag sicksackar mig fram och att orienteringen blir väldigt hackig utan flyt.”

Vilka är dina största meriter hittills?

- “Har väl inte så mycket att skryta med. Som junior var jag 15:e på lång-SM som bäst och har några topp 5 placeringar från O-ringen etapper som ungdom. Annars är det väl kanske 1.59 på Lidingöloppet som är mitt bästa resultat.”

Vi är såklart väldigt glada över att du valde GMOK! Kan du dela med dig några korta tankar kring att du väljer att ta detta steg just nu?

- “Jag är ju inne på mitt sista studieår nu och planerar att bli kvar i Göteborg även efter det och då vill jag springa för en klubb där jag bor. Det blir såklart mycket enklare att delta på klubbens aktiviteter om man inte behöver transportera sig 50 mil varje gång. Sen har jag ju varit med på lite träningar medan jag bott här och vet att det är ett gött gäng i klubben och att det är bra sparring på träningarna. Jag känner att om jag vill utvecklas som orienterare måste jag springa betydligt mer orientering än jag gjort senaste åren och möjligheterna till det kommer garanterat att bli bättre om jag springer för en klubb där jag bor.”

Kul att du trivs så bra i Göteborg och gänget! Vilken typ av träningspass ska man helst erbjuda om man ska få med dig?

- “Lite nattorientering tackar jag nog inte nej till. Snabbdistans och lite längre intervaller är också gött!”

Låter som det finns bra möjligheter att få med dig ut på roliga träningspass :) Om vi blickar fram mot 2019 och även skådar längre fram i kristallkulan; Vad har du för mål? Och vad känner du att du behöver utveckla för att nå dessa mål?

- “Jag vill främst utveckla min orienteringsteknik där jag känner att jag hamnat efter dom senaste åren men behöver även bli löpmässigt starkare i tung terräng. Mitt mål är att ta ett så pass stort steg att jag kan ta en plats i förstalaget på 10mila och Jukola. Det är hård konkurrens om platserna men jag ska göra vad jag kan för att slå mig in i laget. Sen är det ju kul att SM går i Hälsingland i år så där hoppas jag kunna göra nått bra resultat på någon av skogsdistanserna.”

Stafettmässigt: Har du någon drömsträcka? Vilka stafetter lockar mest?

- “Det är 10mila och Jukola som jag ser mest fram emot springa. Jag har ingen direkt favoritsträcka som jag vill springa extra mycket och det är väl heller ingen sträcka som jag absolut inte vill springa. I dagsläget behärskar jag väl dag lite bättre än natt men samtidigt gillar jag natt och det är ju alltid roligt att springa nån tidig sträcka när det är lite tätare mellan lagen. Långt eller kort beror väl mycket på formen när det närmar sig. Senaste 3 åren har jag sprungit långa natten på 10mila och har inget emot det men det är ju mindre roligt om man parkerar med 5km kvar.”

Och så några korta ord från herr-UK Viktor Stensson i samband med att övergången nu blir officiell

- ”Kul att få med Kevin i gruppen på riktigt och som UK är det alltid tacksamt med någon som är träningsvillig och inte är rädd för att göra jobbet”

Återigen; Varmt välkommen Kevin! önskar gmok.se /Johan Axenborg

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Elit 07 jan 2019 19:34
  Varmt välkommen Kevin!
 • Ola W 05 jan 2019 17:30
  Gott att få med dig i gänget Kevin!
 • Micke 05 jan 2019 12:27
  MickeHärligt Kevin! Välkommen!
 • Lina 05 jan 2019 07:28
  Kuuuul! Välkommen!
 • Mats J 04 jan 2019 17:03
  Välkommen. Skönt att få se dig i GMOK dräkten.

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244