jan07Välkommen åter Agnes!5

Som de flesta vet så kan vi glädjande nog välkomna Agnes Leo tillbaka till de zebrarandiga färgerna i full skala from 2019. Kommer bli spännande att vara med och följa din fortsatta satsning på nära håll!

För fyra år sedan kunde vi välkomna nyblivna senioren Agnes Leo till GMOK (läs Anna Wallin-signerade intervjun “Nya seniortjejer till GMOK!” där Agnes och ett par andra kända jenter välkomnades). Efter en avstickare till Halden är det med stor glädje vi nu kan hälsa Agnes välkommen tillbaka till GMOK-värmen!

Inledningsvis bad jag Agnes beskriva sig själv och sina intressen 2019 jämfört med 2015?

- "Förutom att jag är fyra år äldre och förhoppningsvis lite klokare och mer världsvan så skulle jag väl säga att jag är mig ganska lik.

Däremot är jag bättre på längdskidor nu än då, kanske inte med norska mått mätt men med småländska.

Annars så lägger jag lika mycket tid på mina arkitekturstudier, är lika ofta sjuk och spenderar ungefär lika många timmar på träning. Under hösten har jag följt serien Vår tid är nu och ska någon bjuda mig på middag så blir det 10/10 om det blir någon form av skaldjur."

Du satte ju nytt officiellt grus8an-pers i höstas när du noterade 30 blankt. Min känsla är att du tagit en del kliv löpmässigt under senaste tiden. Håller du med i den beskrivningen och hur skulle du själv beskriva dina kvaliteter som orienterare?

- "Inte riktigt. Jag har en bra bit kvar till där jag var våren 2017 efter en bra vinter med mycket träning och lite sjukdom. 2018 har varit riktigt segt träningsmässigt och det känns som det var först i oktober/november någon gång som det började släppa lite. Min styrka har alltid varit löpningen men det finns mycket jag vill jobba på både fysiskt och tekniskt om jag finner tid till det."

Största meriter hittills?

- "NM guld 2017 tillsammans med Halden i sprintstafett. Och dagen innan kom jag på fjärde plats på den individuella sprinten. Annars är det nog mina sammanlagda fjärdeplatser på O-ringen under båda mina år i D20E (vilket börjar bli några år sedan nu så de räknas väl knappt längre...)"

Vi är såklart väldigt glada över att du nu är tillbaka på “heltid” i GMOK. Kan du dela med dig några korta tankar kring att det blev Göteborg och GMOK inför 2019?

- "När jag bestämde mig för att börja plugga igen kändes det solklart att byta tillbaka till GMOK igen. Vi har blivit ett så stort och härligt tjejgäng som jag har saknat att vara en del av!"

Vilken typ av träningspass ska man helst erbjuda om man ska få med dig? Och vilken veckodag är det allra störst chans att man får se dig på en klubbträning?

- "Erbjuds det långpass i prattempo en solig vinterdag i Göteborg eller en rolig, utmanande sprintträning så kan en räkna med mig. Ni kommer förmodligen se mig oftast på tisdagsträningarna. Riktigt bra kvalitetspass med bra drag och sparring som jag ska försöka prioritera även i de mest hektiska skolperioderna."

Om vi blickar fram mot 2019 och även skådar längre fram i kristallkulan; Vad har du för mål? Och vad känner du att du behöver utveckla för att nå dessa mål?

- "Jag har haft ett mål varje år och det är att hålla mig frisk. Det går inte så bra så i år kör jag nog på att ha så kul som möjligt istället! Har en kul så kommer en långt tror jag. Annars kommer jag försöka springa lite mer sprint och där behöver jag jobba både fysiskt och tekniskt. Kul med en sprintsatsning i klubben!"

Stafettmässigt: Är det fortsatt slutsträckan som lockar mest (som inför 2015)? Eller har du fått någon annan favoritsträcka? Vilka stafetter lockar mest?

- "Jag skulle nog säga att jag är en allätare. Har sprungit en del förstasträckor vilket är väldigt kul om formen finns där, annars inte lika kul. 10-mila och 25manna är två stafetter jag tycker är väldigt kul och kommer prioriteras."

Nåt mer du skulle vilja tillägga?

- "Det känns väldigt kul att vara tillbaka i gmok och att vara med i arbetet som jag vet görs på många plan. Ser fram emot många träningar och tävlingar med klubben."

Och så avslutningsvis några korta ord från Dam-UK (Sven Börjeson):

- "Kul att ha Agnes tillbaka i GMOK. Hon har fortsatt att utvecklas och knackar nu på dörren till första laget. Skall bli extra spännande att följa henne på sprint där vi gör lite nysatsning i år. Välkommen tillbaka Agnes, ditt goa glada humör kommer att vara bra för teamet. /Sven"

Varmt välkommen tillbaka! önskar gmok.se /Johan Axenborg

 

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Micke 10 jan 2019 21:57
  MickeNice!
 • Lina 09 jan 2019 15:10
  Äntligen :)
 • Elit 07 jan 2019 19:37
  Härligt - välkommen tillbaka Agnes!
 • Ola 07 jan 2019 17:02
  Härligt med ett återvärv - välkommen Agnes!
 • Mats J 07 jan 2019 12:16
  Skönt att få se dig Agnes i den rätta klubbdressen igen.

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244