jan09Välkommen Amanda!5

Väldigt roligt att Amanda Hansson bestämt sig för zebratightsen inför 2019. Amanda som varit en flitig träningsmedlem under några år tar nu steget över till att tävla för GMOK.

gmok.se noterar att Amanda har haft en bra säsong 2018 med fina placeringar på SM. Glädjen att träna har ökat och resultaten har följt med. Nu ser Amanda fram emot ännu mer inspiration med #gmokbabes

 

 

Vi undrar förstås varför det blev GMOK nu? Jag har ju varit med en del på träningar med klubben och tycker ni är ett härligt gäng och bra sparring på träningarna. Det känns väldigt inspirerande att tävla för en klubb med en sån bredd och många duktiga löpare i min ålder. Att bli en del av #gmokbabes hoppas jag ska hjälpa mig att utvecklas mer, både fysiskt och tekniskt. Sen känns det kul att kunna träna med klubben man tävlar för och även underlättar när man ska iväg på aktiviteter med klubben. Stafetter har alltid varit det allra roligaste att springa tycker jag och att kunna ta en plats i ett gmok-lag med alla duktiga löpare känns väldigt spännande och roligt”, svarar Amanda”

 

Amanda är uppvuxen i Smålandsstenar och sprang de första orienteringsåren för OK Vivill. Från att hon började springa tävlingsklass har hon tävlat för Bredaryds SOK. Amanda förklarar: ”Min pappa tävlade för Bredaryd under min uppväxt och vi var många tjejer där i samma ålder så det var ett naturligt steg att springa för Bredaryd”.

 

Har orienteringen alltid funnits där i din familj? ”Jag kommer från en familj där jag vuxit upp med orienteringen. Pappa tävlade och var aktiv när jag var liten och har sedan varit väldigt engagerad i orienteringsverksamheten i Bredaryd. Mamma har också alltid varit med och supportat och sprungit lite ibland. Jag har även en lillasyster som är aktiv orienterare.”

 

Under tiden som ungdom och junior i Bredaryd tävlade Amanda mycket och har många fina minnen därifrån. ”Vi har varit ett gäng löpare i min ålder och att springa stafetterna tillsammans har alltid varit en av höjdpunkterna med orienteringen för mig.”, berättar Amanda.

 

Intressant också att höra Amanda berätta att ”Förutom orientering har hästar och ridning haft en stor plats i vår familj och jag har haft egen häst som jag ridit och tränat i 10 år under min uppväxt.” 

 

Amanda började studera på Chalmers och Samhällsbyggnadsteknik2016. ”Jag läser till civilingenjör och ska alltså plugga 5 år totalt och har nu kommit precis halvvägs. I vår skriver jag kandidatarbete och ska åka till Sydafrika i 2 veckor i samband med det, vilket känns spännande.

 

Hon trivs väldigt bra med skolan och att bo i Göteborg. När hon inte tränar eller är i skolan umgås hon med vänner. ”Jag tycker om god mat och därifrån har ett intresse för matlagning växt fram den senaste tiden. Andra intressen som jag har är skidåkning, både utför och på längden och som jag nämnde tidigare hästar och ridning. Det sistnämnda är tyvärr något jag inte riktigt haft tid att prioritera på senare år.”Det sista kanske vi kan ordna (!) J, avslutar gmok.se

 

Amanda blir en väldigt bra löpare att få med i vårt stafettlag och det ska bli väldigt spännande att följa hennes utveckling i GMOK”, säger damcoachen Sven Börjesson.

 

Varmt välkommen Amanda! /Ola Wallinder

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Jolanta 11 jan 2019 11:24
  Välkommen!
 • jaxe 10 jan 2019 22:00
  Varmt välkommen!
 • Micke 10 jan 2019 21:48
  MickeHärligt! Välkommen!
 • Elit 09 jan 2019 22:55
  Härligt Varmt välkommen!
 • Lina 09 jan 2019 21:04
  Jättekul! Välkommen:)

Ändringar

Publicerad: Ola Wallinder

ATM - 121244