jan13Välkommen Hanna!7

Vi är väldigt glada att Hanna Hänström bestämt sig för GMOK inför nästa säsong. Hanna som haft en väldigt fin juniortid i Stockholm är nu göteborgare sedan i höstas.

Hanna har i många år varit etablerad i sverigeeliten på juniorsidan med många fina medaljplaceringar på SM (medel, ultra, natt), många fina Swedish League lopp och 2018 var hon näst bästa svenska i D20 på O-ringen med en 6e placering. I stafettsammanhang har hon representerat Ravinens förstalag flera gånger i 10mila och Jukola. Hon tar med andra ord med sig bra rutin nu när hon tar klivit in i seniorklassen. Hanna tänker att ”Den här säsongen så blir det lite fokus på styrka och fysiken och så klart stafetterna!

 

gmok.se är nyfikna på vad Hanna förväntar sig av sin orientering framöver? Hanna säger att ”Jag går ju nu ifrån juniortiden och ska ta steget upp mot senior vilket kanske inte bara blir ett steg utan ganska många. En kul utmaning helt enkelt, men för mig är det väldigt viktigt att ha kul på vägen vilket jag tror att jag kommer ha i GMOK.

 

Hanna är uppvuxen i Stockholm och tävlade i många år för Täby OK innan hon 2017 valde att springa för Ravinen.  Juniortiden har utgått från OL-gymnasiet i Sandviken där hon visat en fin utveckling som orienterare. Vi undrar förstås varför det blev GMOK? ”Under hösten har det varit väldigt roligt och inspirerande att träna tillsammans med så många och det har gett mig en liten nytändning i träningen.

 

Hanna började studera på Läkarlinjen i höstas och bor tillsammans med sin Jonas (Gustafsson) i Studiegången med orienterare som grannar lite överallt – så träningskompisar finns det gott om. 

 

Hanna stormtrivs i Göteborg och har under hösten fått bekanta sig med vår fina stad. ”Nära till allt, både skog och stad, och det finns alltid saker att göra. Läkarstudierna har hittills också varit superkul och jag lär mig verkligen något nytt varje dag. Så även om det är lite stressigt ibland så är det verkligen ett val som känns bättre för varje dag som går.”

 

Vad gör ni annars när det finns tid över för annat? ”Utöver orientering och skolan så finns det inte så mycket tid över men det finns alltid tid för myskvällar med chips å dipp eller lite fotboll på heden och ibland lite lunchdejter. Jag och Jonas håller på att testa Göteborgs goaste restauranger (studentvänligt) så tips välkomnas starkt.” Det låter som att de lätt kommer få en massa tips av de nya klubbkompisarna!

 

Hanna berättar att Stockholm är en plats hon håller varmt om hjärtat och hon har trivts väldigt bra där under sin uppväxt. ”Jag kommer från en familj där idrotten alltid varit en stor del i vardagen där mina föräldrar alltid har ställt upp och skjutsat även om vi gick på cirka 4 sporter samtidigt. Jag har två yngre syskon Anton och Ida som också är lite här och var, Anton på skid o-gymnasium i Mora och Ida är lite varstans i de svenska slalombackarna.  Utöver den mänskliga delen av familjen har vi även två galna golden retrievers, Tassa och Lyra, som förgyller dagen med gos och busigheter.”, avslutar Hanna.

 

Damcoachen Sven är väldigt nöjd och hälsar att ”Hanna är en av våra unga seniorlöpare som har chansen att gå långt och vi ser så klart fram emot att se Hanna i våra stafettlag”.

 

Varmt välkommen Hanna! /Ola Wallinder

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Mats J 15 jan 2019 15:08
  Gött. Välkommen
 • Jolanta 15 jan 2019 13:14
  Vad trevligt, välkommen!
 • Lina 14 jan 2019 14:06
  Satan i gatan vilket gäng vi e nu! Kuuuul! Varmt välkommen!
 • Johan A 14 jan 2019 11:47
  Skoj, varmt välkommen Hanna! /jaxe
 • Ola J 14 jan 2019 11:23
  Riktigt kul, varmt välkommen!
 • Johanna W 14 jan 2019 04:25
  Härligt Hanna och varmt välkommen.
 • Agnes L 13 jan 2019 21:08
  Kul Hanna! Välkommen! :D

Taggar

Ändringar

Publicerad: Ola Wallinder
Redigerad: Ola Wallinder

ATM - 121244