jan28Välkommen Johan!4

Vi välkomnar unge Johan Olson till GMOK inför 2019. Johan som varit en flitig gäst på våra träningar senaste tiden väljer nu att ta klivet över till den zebrarandiga flocken. Riktigt kul!

För egen del har jag haft förmånen att få träffa 20-årige Johan Olson (1998) i och runt klubbstugan under 2018. Bland annat fick jag (på behörigt avstånd...) se honom kriga på under ett av mina få intervallpass i somras, men har också träffat på honom inne i stugvärmen. Minns tex när jag satt med adept Runnby och snackade igenom Lång-SM-banorna från i höstas, och Johan var då snabbt framme vid vårt bord för att vara med i diskussionen kring vägval och annat kul. Såhär inför bytet skickade jag över lite frågor till Johan, så att vi kan lära känna honom ännu bättre.

Inledningsvis bad jag Johan beskriva sig själv och sina övriga intressen.

Pluggar Bioteknik andra året på Chalmers och studierna tar mycket av tiden, därmed är det typ den största “hobbyn” tillsammans med träning. Har inte hållit på med så många andra sporter än orientering då jag började sent. Blev lite friidrott bara. Kör cykel som alternativ träning och har nyss skaffat en cykeltrainern där jag tänkte planera större delen av vintern, dock så satte en skada stopp för den “drömmen” dessvärre. En okänd talang var/är väl orienteringsspelet Catching Features där jag tampades med Måns Östman utan att vet vem han var då.

Såpass! “mansen” är ju lite av en legendar i det området. Min bild av dig annars är att du är en ffa tekniskt duktig orienterare och att du har haft en väldigt positiv utveckling under din tid på Katrinelundsgymnasiet. Håller du med i den beskrivningen? Eller hur skulle du själva vilja beskriva dina kvaliteter i nuläget?

Stabil teknisk förmåga men saknar förmågan att gå helt rent. 2018 var nog nästan alla lopp mellan 1-2 min totalt missat. Känner därför mig starkast på natt där andra ofta gör bort sig mycket mer. Målet för framtiden är att bli ännu mera stabil och att sänka min snittbomtid. Har skapat ett drive dokument där jag skriver ner bomtid osv varje lopp för att kunna analysera senare över varje år, har dock var lite dålig på att fylla i den tyvärr. Men tror (om den används) kan hjälpa till att utveckla tekniken ytterligare. Målet är snitt 0 s bommat per lopp.

Största meriter hittills?

Saknas tyvärr på orienteringssidan, ganska nöjd med 11e plats på Ultra SM med bara 2s upp till lövet dock. Nöjd med pluggresultaten iallafall. De är nog mina enda riktiga meriter.

Ja, minns din fajt om löv på Ultra-SM som jag följde på plats. Gott kämpat där! Vi är såklart väldigt glada över att du valde GMOK. Kan du dela med dig några korta tankar kring att du väljer att ta detta steg nu, i samband med att du går upp i Seniorklass?

Är taggad på att springa Stafett i en större klubb samt att slippa köra de tuffaste sträckorna på alla stafetter, även om de är mindre tuffa nu än när man va 16 (mer vältränad nu och kolla bara på terräng och sträcklängderna till 10Mila!). Anledningen till att det blev GMOK var för att tidigare klubbkompisen Mattias Hellberg (han gillar när man kallar honom så;) ) drog med mig på tisdagsträningarna. Det är på ett skönt avstånd från både hemma och från Chalmers jämfört med SAIK och IFK (vart de nu håller hus). Dessutom var draget och gemenskapen på träningarna riktigt skönt. Skatås är ganska najs också, har inte tränat där förut typ så det är ganska nytt för mig.

Vilken typ av träningspass ska man helst erbjuda om man ska få med dig?

OL-Intz och bra drag, gärna fuskgafflat, hetsigt och svåra kontroller. Var med på ett skoj pass i höstas och hoppas det blir fler sådana. Om Rasmus Larsson lägger banorna blir det ännu bättre, speciellt om de dessutom går i Brandsbobergen.

Det låter som specifika krav på ett drömpass :) Om vi blickar fram mot 2019 och även skådar längre fram i kristallkulan; Vad har du för mål? Och vad känner du att du behöver utveckla för att nå dessa mål?

Har inga direkta resultatmål utan strävar efter att bli så bra jag kan. Den tekniska förmågan har jag och kan bli ännu bättre men det är det fysiska som sätter gränserna, så tisdagsintervallerna är väldigt viktiga för mig.

Stafettmässigt: Har du någon drömsträcka? Vilka stafetter lockar mest?

10Mila slår högst men är taggad på att köra så många olika jag kan och testa nytt. var ganska begränsad i Uven eftersom vi inte kunde få lag till mycket mer än 10Mila. Drömsträckan är natt, dock inte jätteförtjust i långa natten efter jag väggade 2015. Det var en lång natt.

Aktuell status? Har hört talas om att du dragit på dig en skada, knä? Hur är läget för tillfället och hur går det med träningen/rehab?

Överbelastade ett muskelfäste i knät strax efter Ultra SM och irriterade det jättemycket när jag blastade på med cykelträning istället. Inte tränat mer än styrka sen dess. Går framåt nu men det har varit ruggigt trögt. (Johan skriver också att han nog skulle kunna hänga med på tisdagar och bara jogga med om någon vecka kanske)

Trist med skadan Johan, men vi ser verkligen fram emot att följa din fortsatta satsning och hoppas snart se dig i stugan igen! Och så avslutningsvis några korta ord från Herr-UK (Viktor Stensson):

- "Kul att få med sig johan i gänget, han har ju redan varit med mycket under hösten och känns som en bra kille med rätt inställning /Viktor"

Varmt välkommen! önskar gmok.se /Johan Axenborg

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • fam Falk 03 feb 2019 23:05
  Välkommen Johan! :-)
 • Lina 30 jan 2019 15:36
  Välkommen välkommen :)
 • Elit 29 jan 2019 16:31
  Kul - varmt välkommen Johan!
 • Mats J 28 jan 2019 16:15
  Varmt välkommen Johan.

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244