mar24Välkommen Rahela4

Vi är glada att presentera Rahela Brunner som ny #gmokbabes. I februari kom Rahela till Göteborg. Hon ska stanna till sommaren och bor nära Skatås med sin pojkvän Arnaud.

Rahela blev färdig med sin utbildning till grundskollärare förra sommaren och jobbade i höstas i samma skola och samma klass (!) som sin syster i staden Villmergen som ligger strax utanför Zurich.

Det var hennes 1,5 år äldre syster Anina som övertalade henne att börja orientera. Rahela har annars hållit på med många olika sporter såsom badminton och gymnastik och på nätet kan man läsa om fina friidrottstider i unga år. 2012 blev hon som bäst 6a på en EYOC sprint. 2015 åkte hon till Frankrike 4 månader och tränade med franska juniorteamet, vilket var inspirerande för hennes utveckling. 2018 blev Rahela 5a på Schweiziska sprintmästerskapen.

Rahela berättar att hon växte upp i Zufikon. ”Från min tidiga barndom var jag van vid aktiva helger. Min pappa gillade utomhusaktiviteter med mig och min syster, och vi följde ofta med min mamma till hennes badmintonturneringar.”Senare upptäckte Rahela och Anine friidrott och ställde upp i löptävlingar. ”Mest för att träffa våra kompisar, men också för att få äta en hot dog efter tävlingen :)”.

Rahela fortsätter att berätta att ”När vi sen började med orientering så började också min pappa att springa, medan min mamma fortsatte med badminton, men mamma blev också vårt stora orienteringsfan och följde ofta med för att coacha och fotografera oss.”

Vi undrar förstås vad Rahela gör när hon inte sportar. “Jag gillar att spela piano och sjunga. Musik är ganska viktigt för mig och blir en bra kontrast/balans till min fysiska träning. I snart fem år sjunger jag i en semi-professionell kör där vi ger konserter baserade på kända filmer (med filmen i bakgrunden).” gmok.se tänker att det är väldigt bra för laggruppen att komma ihåg! 

Rahela berättar vidare att hon också gärna bakar, lagar mat och syr. Eftersom hon regelbundet reser till sin franska klubb Orientation Team Besançon så blir det även en hobby att upptäcka Frankrike och träffa vänner där.

Rahela ser fram emot vårsäsongen och att springa stafetter i svensk terräng för GMOK. gmok.se noterar att hon redan gjort sin premiär med ett fint lopp på Sverigepremiären och tävlat flitigt i mars. Om bara en del skador kan hålla sig borta så kan det bli en bra vår i zebratightsen hoppas vi.

Rahela är en glad och framåt tjej som redan kommit in i laget och vi ser fram emot att se henne på stafetterna i vår”, hälsar damcoachen Sven Börjeson.

Varmt välkommen Rahela! /Ola Wallinder

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Jolanta 26 mar 2019 13:50
  Så trevligt! Välkommen!
 • jaxe 25 mar 2019 19:39
  Varmt välkommen Rahela!
 • Lina 25 mar 2019 17:33
  LinaWoho! Välkommen!
 • Ola J 25 mar 2019 13:31
  Kul, varmt välkommen!

Taggar

Ändringar

Publicerad: Ola Wallinder

ATM - 121244