aug04U10 mila 2019 - succé!4

Årets U10mila gick av stapeln i Ljunga utanför Örby. GMOK hade med ett lag i HD12 klassen och ett i HD18 klassen. Som slutade på plats 22 respektive 20.

HD12 stafetten

Samtidigt som starten gick för HD12 klassen började det att regna. Många var vi som hade struntat i att packa med regnkläder, då både SMHI och YR hade lovat fint väder hela helgen.

Filip inledde stafetten riktigt bra efter den traditionella haren och vi i publiken hann knappt ta oss från startrakan till upploppet innan förstasträckslöparna kom in till växling.

Filip växlade över till Axel, även han var riktigt snabb.

Jonas och Jonna sprang den parallella tredje sträckan. Jonna sprang sin första stafett någonsin och Jonas hade lyssnat på Linas råd inför stafetten ordentligt och båda två sprang fin-fint!

Wilma sprang sträcka fyra riktigt bra och förde in laget på en superbra 22:a plats bland de 89 startande lagen.

Stort grattis till en fint genomförd stafett.

HD18 stafetten

I HD18-laget fick vi göra en del justeringar då både Erik (18 år) och Jennifer (17 år) lämnade återbud på grund av sjukdom. In i laget kom i stället våra HD12-lags löpare Jonas (11 år), Axel (10 år) och Wilma (11 år). Detta gjorde att medelåldern i laget skönk från 15,6 år till 13,9 år samt att flera löpare fick ta sig an en större uppgift än vad som var planerat från början. Men ingenting är omöjligt skulle det visa sig!

Arvid startade i HD18 stafetten kl 03:00.

Arvid gjorde ett bra lopp, framförallt efter varvningen.  

Undertecknad låg i tältet och lyssnade på speaker Ola och kände att det blev väl spännande att ligga kvar i tältet, det var dock riktigt kyligt så det gällde att ta på sig det mesta man hade med sig. Saknade dock både vantar och mössa.

 

 

 

 

Elias sprang den andra sträckan och sprang iväg i ett väldigt tempo, han genomförde sträckan bra och tog ut alla sina krafter och plockade in 1 minut på täten.

Han skickade ut Simon på den lite kortare tredje sträckan. Simon sprang stabilt och höll i princip avståndet till täten!


På fjärde sträckan fick 13-årige Ludwig springa den 6,3 km långa violetta gryningsbanan. Ludwig sprang riktigt bra och plockade några placeringar och vi var nu på en 16:e plats!

Axel och Jonas sprang ut på den parallella femte sträckan. Det var skillnad att se våra ”små” killar att springa ut mot 16-18 åriga killar, men våra löpare löste det galant!

Wilma och Filip sprang de gula 6:e respektive 7:e sträckorna. Båda gjorde fina lopp denna kyliga morgon. Vi var då på plats 23 och fantiserade om att vi om alla sprang riktigt bra kunde tangera HD12 lagets 22:a plats.

Ola och Ivan sprang sträcka 8 och 9 som båda hade orange svårighet. Båda killarna var nöjda med sina lopp och vi var på placering 22.

Viktor axlade den 7,8 km långa sista sträckan.

Han lyckades med att plocka ytterligare två placeringar och laget slutade på en 20:e plats!

Helt fantastiskt bra för vårt unga lag! Vi blev därmed näst bästa Göteborgslag efter Sävedalens killar.

Riktigt roligt att vara med som ledare bland alla ungdomar som hejade på varandra!

Fler bilder finns i http://gmok.se/Photo/Album/436

Nu ser vi fram emot nästa års U10mila i Tibro!

 

/Ungdomsledarna, genom Cathrine

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • fam Falk 06 aug 2019 14:30
  Stort grattis alla ungdomar!
 • Helena Sellgren 06 aug 2019 10:48
  Grattis alla ungdomar, kul att se så många bilder också!
 • Thomas Gustafsson 05 aug 2019 20:43
  Riktigt bra jobbat av alla stora som små!
 • Ola w 04 aug 2019 18:52
  Grattis - kul att se alla unga som tar sig an stora uppgifter på ett fint sätt!

Taggar

Ändringar

Publicerad: Cathrine Davidson
Redigerad: Cathrine Davidson

ATM - 121244