sep19Huvudtränare till Göteborg-Majorna OK0

Huvudtränare. Vissa jobb är speciella. Utveckla löpare till att nå sina mål. Höja lägsta nivån. Ha roligt. Med ett riktigt bra ideellt stöd av GMOK. Läs mer och hör av dig om du vill ha en engelsk version

#gmokbabes #gmokgents #goteborgmajornaok

Göteborg-Majorna OK (GMOK) är idag en av Sveriges största orienteringsklubbar och vi har en framgångsrik löpargrupp på både dam och herrsidan med stark laganda. 

Vår huvudtränare har valt att ta nästa steg i sin civila karriär efter flera framgångsrika år i klubben. Vi tar då chansen att växla upp klubbens tränarambitioner. Den huvudsakliga uppgiften blir utveckla klubbens löpare, både individuellt och som grupp.

Huvudtränarens roll och ansvar

Målgruppen är från äldre ungdomar (15+) till landslagslöpare. Rent konkret innebär det att du som huvudtränare ger individuellt stöd och uppföljning till löparna men också planerar träningar, läger och andra förberedelser inför stafetter och individuella värdetävlingar. 

Tillsammans med klubbens ideella krafter skall du ge löparna bästa möjliga teoretiska och praktiska förutsättningar att utveckla och höja sin lägsta nivå. Klubben vill med andra ord fokusera din arbetsinsats på löparutveckling och ge dig maximalt stöd från klubben med avseende på andra arbetsuppgifter.

Klubbens roll och ansvar

GMOK har i visionen ”en klubb för alla ambitioner” en seriös elitstrategi som drivs långsiktigt av junior- och seniorkommittén (JSK). Löpande planeras arbetet av en mindre grupp inom JSK med tydliga mål både för laget och individens utveckling, för att varje år utvärderas och vidareutvecklas. Som huvudtränare rapporterar du till JSK och ditt arbete följs upp mot elitstrategin.

Klubben ansvarar för att alla löpare 15+ som önskar en mentor/tränare kan få det genom att säkerställa med tillräckligt många ideella mentorer/tränare. Klubben ansvarar också för att det finns en resursgrupp med ca 10 löpare som specifikt kan lägga banor, sätta ut/ta in kontroller, genomföra träningar, läger etc. som stöd till dig i din roll som huvudtränare.  Vi säkerställer också det ideella stöd som behövs från en väl fungerande ungdomskommitté.

Egenskaper och erfarenheter

Vi vill att du har en konstruktiv inställning till ett kollektivt ideellt lagarbete, med dig som huvudansvarig för utveckling av såväl löparna och dig själv som tränare. Vi förutsätter att du kan arbeta strukturerat och är bra på att kommunicera samt ge feedback både till grupp och i enskilda samtal. 

Tidigare erfarenhet som tränare och/eller tränarutbildning är meriterande men inte ett absolut krav. För att lyckas bra med jobbet vill vi att du helst har erfarenhet av orientering som löpare eller tränare på landslagsnivå.

Omfattning

Omfattningen på uppdraget är i första skedet ett kontrakt på två år, deltid upp till 50% med fast bas i Göteborg. Arbetsbeskrivningen kan anpassas för att passa individuellt upplägg för aktivt satsande löpare. Marknadsmässig ersättning kommer att erbjudas. Det finns ingen bortre tidsgräns för att söka, utan vi hanterar sökande efter hand.

Kontakta oss gärna för frågor: Ola Wallinder på 076-8340221 / ola.wallinder@infobility.seeller Jonas Merz på 072-5390369 / joe.m@gmx.cheller Viktor Stensson på tel 073-8189848 / viktor@bokio.se

 

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: Ola Wallinder
Redigerad: Ola Wallinder

ATM - 121244