nov16Välkommen Erik!2

Vi är glada att presentera Erik Döhler som ny #gmokgents. I slutet av augusti kom Erik till Göteborg. Han hade då precis sprungit medel VM för Tyskland.

Erik har orienterat sedan han var åtta år och var tidigt en talang som ungdom. Under de senaste åren har han haft en hel del skadeproblem, men har ändå etablerat sig i landslaget. I år var det stora målet VM i Norge med många träningsläger, vilket resulterade i att han med någon sekunds marginal precis missade finalen på medel VM. Detta gav dock mersmak och en vilja att bli ännu bättre och nu har han alltså kommit till Göteborg.

Jag kommer från Karlsruhe i sydvästra Tyskland där jag växte upp med mina föräldrar Bernd och Andrea”, säger Erik. Båda föräldrarna orienterar och lärde honom orientering. Den mesta orienteringsträningen fick han dock genom att tävla eftersom det inte fanns så många träningar och andra att träna med. 

När jag var 15 år kom jag med i Tysklands landslag och fick möjlighet att träna i många olika länder och tävla i EYOC och JWOC.”, berättar Erik.

Efter många års tävlande ensam i sin klubb, är Erik glad att komma med i #gmokgents och GMOK och låta orienteringen få en mycket större del i livet. Erik har nu flyttat in i GMOK lägenheten på Hästhovsgatan så där finns ju alla möjligheter till det, funderar gmok.se.

gmok.se noterar att Erik redan har hunnit med att springa tävlingar under hösten för GMOK och han har redan visat framfötterna rejält, speciellt på medeldistans.

En stabil teknisk förmåga lovar gott och går vinterträningen bra så kan 2020 bli ett genombrott”, hälsar herrcoachen Viktor Stensson.

Varmt välkommen Erik! /Ola Wallinder

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • jaxe 09 dec 2019 09:45
    Välkommen Erik!
  • Patrik F 17 nov 2019 23:04
    Herzlich willkommen!
    hoppas du skall trivas i Göteborg och GMOK!

Taggar

Ändringar

Publicerad: Ola Wallinder

ATM - 121244