dec16Patrik Thoma ny huvudtränare för GMOK7

Patrik Thoma tar över som ny huvudtränare för GMOK och flyttar hit med sin familj i april

Vi är glada att presentera Patrik som ny huvudtränare. Han är en mycket erfaren tränare med många uppdrag inom Swiss Orienteering, bl.a. som landslagstränare för Schweiz under 2014-2017 och tränare vid National Training Center Zürich Swiss Orienteering. 

Patrik har lång erfarenhet som ungdomstränare, juniortränare och seniortränare vilket passar bra när han nu ska fokusera på löparutveckling från äldre ungdomar (15+) till landslagslöpare.

Tillsammans med klubbens ideella krafter är huvuduppgiften att ge löparna bästa möjliga förutsättningar att utveckla och höja sin lägsta nivå”, säger elitledare Ola Wallinder till gmok.se. 

Rekryteringen av Patrik är en fortsättning och värdefullt steg och del i vår långsiktiga framtidsstrategi GMOK 2025, där klubben som helhet får nytta av rekryteringen. Vår satsning möjliggörs genom omprioriteringar inom junior- och seniorkommitténs budget”, inflikar klubbens ordförande Calle Blomberg.

Patrik och Sandra Hochstrasser bor idag i Wettingen en timme utanför Zürich med sina två barn som har de svenskklingande namnen Emma (6år) och Nils (4år). Att flytta till Sverige blir ett äventyr för hela familjen och planen är att stanna minst två år. ”We got the chance to start a big adventure with a relocation to Gothenburg with our family”, säger Patrik och berättar vidare att ”Our plan is to move up to the north during the second week of April 2020”.

Patrik började orientera tillsammans med sin bror. Parallellt med egen träning och tävling så blev han ganska snart intresserad av att vara tränare och var bl.a. tränare för den regionala juniorgruppen där vår Jonas Merz ingick. Efter universitetsstudier till sportcoach i Zürich med mycket egen träning blev Patrik ansvarig för juniorlandslaget och senare seniorlandslaget.

Vår egen Lisa Holer är en av de löpare som har följt Patrik sedan hon var 14 år. ”Patrik är en tränare med många nya idéer som är speciellt duktig på att utveckla koncept och hela den mentala biten. Han är en social person som vill att stämningen ska vara bra i laget.”, berättar Lisa. ”I am not a coach in the office. Runners are in focus to build a structure that is comfortable for the them.” säger Patrik.

I am ready and looking forward to my new job with GMOK”, avslutar Patrik till gmok.se

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Lina 19 dec 2019 16:57
  LinaHurra! Välkomna!
 • Martin A 17 dec 2019 10:53
  Väldigt kul!
 • Mikael Eliasson 17 dec 2019 06:42
  Mikael EliassonKul! Välkommen!
 • Fredrik 16 dec 2019 23:29
  Grymt kul! Välkommen Patrik och familjen!
 • Andreas Persson 16 dec 2019 22:35
  Välkommen! Riktigt spännande nyhet!
 • Patrik Falk 16 dec 2019 21:27
  Welcome to Gothenburg and GMOK!
 • Johan Axenborg 16 dec 2019 20:05
  Herzlich willkommen & Varmt välkomna till Göteborg till våren Patrik & familjen! Blir ett spännande 2020 för oss alla :)

Taggar

Ändringar

Publicerad: Ola Wallinder
Redigerad: Ola Wallinder

ATM - 121244