maj15I SKOGEN ÄR ALLT SOM VANLIGT ...1

ett träffsäkert uttryck som Andreas Eklund myntat i ett av alla sina sociala inlägg på senare tid och som vi nog alla kan instämma i.

Men på ett sätt är det ändå inte det. En fullkomligt punkterad vårsäsong med inställda tävlingar kan ju göra vilken fanatisk orienterare som helst att helt tappa geisten.

Men vad händer då - jo ett antal eldsjälar poppar upp som svampar (eller vitsippor med tanke på säsongen) och börjar producera högkvalitativa träningar för att vi alla skall kunna ge oss ut i skogen och få den rekreation som vi nog alla mer än allt annat behöver i dessa tider. Detta både inom klubben men även hos alla våra grannklubbar och runtom i Sverige.

Bland initiativen kan nämnas veckans banor som inititerats via ungdomsledarna med Andreas Persson i spetsen. Varje vecka finns nu banor i alla svårighetsgrader som hänger ute en vecka. Antingen är man med på gemensam samling varje lördag kl 10.00 eller så kan man ge sig ut på banorna valrfri tid veckan därefter. 

Samtidigt håller man igång ordinarie barn- och ungdomsträningarna på torsdagskvällar, givetvis anpassat på ett klokt och säkert sätt. Här har nu som vanligt breddkommittén hakat på med att köra GMOK-teknik vilket ger möjlighet för alla åldrar att delta.
Alla ungdomsledarna skall ha en stor eloge för det arbete och engagemang de lägger ner! 

En annan eldsjälsvitsippa  är Jens,  "Banläggarsprutar'n från Majorna",  Kaminsky. Då insikten om att vårsäsongen rikserade bli omintetgjord tänkte Jens att handling går före ord och började för ett antal veckor sedan pumpa ut högkvalitativa träningar runtomkring Göteborgsområdet. Detta under epitetet "gubba-banor". För er som av olika anledningar inte klassar in som gubbe kanske inte upptäckt dessa träningar men låt er inte förvillas av namnet. Banorna sträcker normalt ut över 6 km i sin fulla längd, alltid avkortningsbara och hade passerat med betyget MVG hos den mest kritiske banläggarkontrollanten. 
Undertecknad har bland annat njutit av ett helt underbart pass på Sandsjöbackas åsar i ett pass liknande skoggssprint/fjäll-orienteringspass i vårsol helt avskärmad från det dagliga Corona-bruset.

Födelsedagsbarnet dagen till ära Jens ut på en av sina egna lagda "top-notch"-gubbabanor i de klassiska tassemarkerna uppe på Odensvaleryggen (foto Christer B)

Utöver dessa träningar så arrangerar våra seniorer en egen cup, Högkvalitiva GOF-träningar pumpas ut som vanligt varje vecka, veckans banor dyker upp från alla övriga Göteborgsklubbar, Uppemot 15-tal naturpass finns nu i Göteborgsområdet och Hittaut-premiären har tidigarelagts och precis startat upp. Så nog finns det möjligheter alltid!

I ett försök att underlätta att hitta till aktuella träningsmöjligheter så har vi skapat en sammanfattande länksida som heter SAMLINGSSIDA BREDDTRÄNINGAR VÅREN 2020.
Här finns också länkar till tidigare träningar för er som inte av olika anledningar hinner att avverka alla träningar samma vecka. I vissa fall kommer det hänga kvar snitselmarkeringar men även om det inte gör det så kan man ju "låtsasstämpla" när man är framme vid sin kontrollpunkt. Flertalet träningar har också LIvelox upplagda så att man kan gå in och kolla hur man sprungit och jämföra lopp och vägval med sina kompisar.

Ett GMOK-gäng som efter träningen i Sandsjöbacka körde påsk-knytkalaslunch ute i det fria. Fån vänster: Fredrik H, Kristina L , Laust S, David A, Jonas S och Lorenna G. Foto Margareta Hofflander

Avslutningsvis vill vi i breddkommittén uppmana att vi alla tänker säkerhet även i skogen och våra fritidsområden. Ni har nog alla märkt att det är extra mycket folk som rör sig i "vår hemarena" dessa dagar vilket ju är en av kanske få positiva effekterna av denna pandemi. Springer du om eller passerar annan person på en stig eller i terrängen tänk på att hålla ut lite extra i avstånd / sidled. Är ju inget problem eftersom vår arena räcker till för alla :-).

Har ni idéer/tankar om fortsatta verksamheter / träningar etc. framöver så tveka inte att kontakta någon av oss i breddkommittén så kan vi bolla och kanske hjälpa till att stötta med att få förverkligat. 

Breddkommittén via Patrik

 

Man får hoppas att gubbavaderna höll efter detta hoppet...
Ett gäng gubbar inför träning på Bertilssons parkering framför Christer Borgs mobila bostad

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Annika K 01 maj 2020 15:00
    Härligt skrivet, Patrik!

Taggar

Ändringar

Publicerad: Patrik
Redigerad: Patrik

ATM - 121244