jun01Extrainsatt grus8an test1

En extraordinär ovanlighet I bristen på tävlingar valde träningskommitéen för några veckor sedan efter ett förslag från Daniel Martinsson att köra ett extra grus8antest.

28 stycken löpsugna, kanske lite smått nervösa och en tidtagare som definitivt blev lite nervös trots att denne (jag) inte skulle springa ;) samlades i fantastiskt väder, strålande sol, lite vind och inte allt för varmt nere vid starten av grus8an. Dessa förutsättningar visade sig vara fördelaktiga då resultaten bjöd på många stora och imponerande PB.n. Mer om det längre ner.

 

I ljus och värme mot de vanliga förutsättningarna sprang löparna iväg i en rusande fart mot fina tider allesammans. Strax efter 25 minuter började första löpare synas ner för sista kullen, FIlip Grahn som klockade in på 25:31 följd av Viktor Runnby 25:38 och sedan Erik Döhler på 26:12. På damsidan behövde man inte vänta länge. På 27:27 klockades Lina Strand in efter 12 grus8an testet med GMOK, andra dam blev Lillian Forsgren på 29:23 och tredje Aina Edgren med 31:06. Roligt var även att vi hade fyra (vad jag kunde se i statistiken) nya löpare i form av Oscar Lin-Björnström, Albin Andersson, Maria Magnusson och Lova Eveborn.

Som nämnt ovan krossades tidigare tider.

Erik Döhler - 1:16Kevin Ståhl -16 s, Elias Nordberg -1:05 s, Magnus Carlsson - 1:09 s, Lina Strand  - 29 s, Stina Persson - 28 s, Anna Lebar Sanders - 2:45,  och Lillian Forsgren - 34 s.  

Edit (jaxe): Sänkningar även på Daniel Martinsson - 13s samt våra gäster Elias Bäcklund-Ekvall -53s, Lucas Sundblad -14s och Filip Grahn -3s. Och Linas sänkning av sitt totalrekord var som Simon skriver 29s - i vår egen grus8an-historik var dock sänkningen hela 61s. För att göra det enkelt för minnesbanken sänkte hon sig från 28:28 till 27:27!

Se och imponeras ni som inte sprang och tänk vilka duktiga klubb och träningskompisar vi har som kan slå personliga rekord med så stora marginaler. Då jag inte riktigt kan historian bakom rekorden för alla får jag bara ta och nämna min bror (Elias Nordberg) lite extra. Vid förra testet, den 17/3 slog han sitt forna PB på 28:44 till 27:55 -49 s. 10 veckor senare går han och slår detta rekord med 65 sekunder till nuvarande PB på 26:50. Sub 27 min innan 16 år, kanske först i klubben med den meriten vid den åldern. Med kommentaren efteråt, "idag spände jag bågen maximalt" kanske det inte riktigt blir en lika betydande sänkning till nästa gång men tiden kommer nog sänkas ytterligare.
 

Det skulle nästan vara bra med ett eget stycke om vartenda PB då det finns så många och häftiga tider. Om någon av er som slog PB får ni gärna skriva om eran upplevelse i kommentarerna eller göra en redigering i denna nyheten. 
 

För fullständiga resultatlistan, klicka på den här länken: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Kda4DBzjAXWbwYBJPCVUPdZHAYj93PM3YF8tzL-qius/edit#gid=726881566

Edit (jaxe): Den totala statistiken från alla våra grus8an-test är uppdaterad och den finner ni här: grus8an_200526.xlsx

Förhoppningsvis var detta en någolunda intressant artikel, jag hoppas att fler ska vilja vara med nästa gång. Detta siktar jag själv på så då kanske det kommer behövas en nu tidtagare. 

//Simon Nordberg

PS. för bilder och filmer, gå in på facebook och någon av GMOK.s grupper där Johan Axenborg och Martin Ahlberger har publicerat ett gäng värda att se. 

Edit (jaxe): Har klippt in lite bilder med resultat. Nedan finns också en lista över de flitigaste grus8an-deltagarna. Johan Strand börjar känna flåset i nacken nu!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • jaxe 02 jun 2020 16:17
    Kul läsning Simon & bra tidtaget. Ser fram emot att följa dig i spåret nästa gång :)

    Jag har klippt in lite resultatbilder i nyheten. Inklusive största Sänkningar och de mest Flitiga löparna.

    Kan konstatera som Simon skrev att det var 4 nya löpare - kul! Och av de som tog sig runt slog 12 st personligt rekord (av de 22 löpare som hade tidigare resultat). Fantastico!

Taggar

Ändringar

Publicerad: Simon Nordberg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244