okt18Rapport från ungdomslägret i Åhus0

Härlig terräng - god gemenskap - mycket skoj. Ett läger att minnas.

Fredag den 9:e oktober packade drygt 50 st ungdomar med föräldrar in i bilar och en minibuss för att bege sig neråt Åhus för en träningshelg med ungdomsgruppen. Genom ett vackert höstsverige gick resan och runt 19:30 börjad de flesta bilarna rulla in till Strandvillan bredvid Pan- Kristianstads klubbstuga. 

GMOK hade abonnerat denna under hela helgen och fyllde nu den med träningssugna barn och föräldrar som direkt gav sig ut på helgens första pass som var nattorientering med utgångspunkt direkt bakom boendet. 

 

Med banor som gick fram och tillbaka på ett relativt litet område var det skoj att se så många kompisar i skogen hela tiden och det krävdes precision för att hitta alla kontroller. Ett antal personer besökte också björnbärsris i de tätare partierna med trasiga kläder och rispor som följd. 

Efter detta var det dusch i Pan- Kristianstads klubbstuga vilken vi hade tillgång till hela helgen och kvällsfika på det. 

 

Många barn hade sedan svårt att sova då det är spännande att vara på läger men tillslut la sig lugnet även i rummen med bara 8-10 åringar. Spänningen att vara på läger märktes även på morgonen efter då det var kurragömma i korridorerna redan från klockan 6:00 medans de vuxna försökte få någon timmes sömn till. 

 

All mat på lägret fixade vi gemensamt men bra förberedelser och en uppgiftsfördelning bland alla deltagare gjorde att allt löpte på smidigt under helgen

 

Lördagens första träning var sedan på Äspet och inleddes med gemensam uppvärmning som fokuserade på att alla skulle lära sig namn på de man inte kände sedan innan. Själva träningen bestod sedan av kontrollplock och korridors-ol. För vit nivå så bestod träningen av en traditionell bana. Efter träning var det tillbaka till stugan och lunch och sedan snabbt vidare till Gropahålet för eftermiddagens pass. Ny uppvärmning där äldre och yngre barn mixades och sedan stafetträning för gul, orange och violett och ytterligare en bana för vit nivå.

Lördagen bjöd på väldigt fina träningar och härliga skogar att springa i. För många var det första gången i denna typ av terräng och det var väldigt lärorikt att läsa på höjder i den småskurna terrängen.

 

Efter två träningar var alla ganska trötta men programmet fortsatte oförtrutet med 5 kamp, bad i havet, bastu, middag, efterrätt och mycket orienteringssnack. Denna kväll gick det betydligt bättre för de flesta att somna och inte heller var det någon kurragömma eller jage på morgonen efter. 

 

Söndagen inleddes med teori av Ola och Emma Martner och vi fick lära oss både om orienteringsteknik och kost. Detta var mycket bra pass och åtminstone de yngre barnen byggde höjder med trolldeg och lärde sig att skalman är magens idol. 

Dagen fortsatte sedan med träning i Kronoskogen där vit nivå gjorde en stjärnorientering och de äldre gjorde kontrollplockning och lite bonusövningar.

Efter detta var det dags att städa hela huset samtidigt som SM-sprinten gick på TV:n och när allt var klart var det mycket trötta men nöjda deltagare som åkte hemåt efter en väldigt bra helg.

Tack alla som deltog och arrangerade för en mycket bra helg

/Arrangerande ungdomsledare och föräldrar genom Oskar E & Anders L

 

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: Anders Leire
Redigerad: Anders Leire

ATM - 121244