apr062009, vecka 14: Lina, Ella & Kerstin!1

Helgen som gick har det tävlats flitigt, natt som dag. GMOK-segrarna var många men det som stack ut allra mest var Linas söndagsseger, D12-tjejernas dubbelseger (Ella (lördag), Kerstin (söndag)), Tures dubbelseger och Gudruns trippeldito!

Hjortnatta i fredags fick vi tre klass-segrare. I H35 & H45 segrade Mats L resp Pelle S och i D70 var det Gudrun som la ännu en seger till sin digra samling. Förutom dessa veteraner visade även Fanny A framfötterna genom att vara snabbast på Ö1-banan. I H21 var det två Anders som lyckades bäst; Axe slutade 8:a efter några missar mot slutet och junioren Hedberg visade återigen klass och slutade på plats 14 i tuff konkurrens.  Winsplits - Hjortnatta

Sedan bar det på lördagen av till ett (i vanlig ordning) soligt hisingen för Tolereds vårtävling. Arrangörerna bjöd, förutom solen, även på (åtminstone i vissa klasser) teknisk orientering kring Slätta damm. Denna dag kunde vi räkna in 5 segrare i form av Ture G (H80, 2a Bengt B), Asgeir (H50), Anders Y (H40, 2a Ola W), Gudrun (D70) och sist men inte minst (förutom längdmässigt…) Ella Wallinder som vann i D12! Ella som verkar vara i storform, sprang bra även förra helgen på Tibrotrippeln. Bland övriga ungdomar var det fina insatser av H16-trion Måns Ö (4a +1.17), Viktor R (7a) och Arvid L (12a, första tävlingen i huvudklass). Bra sprang också Petter Ö (5a, H14) och Hannes N (5a U1).

I seniorklasserna imponerade tjejerna återigen med sin laginsats. Fem GMOK-tjejer bland de 9 främsta i D21 är riktigt bra! Lina slutade på en fin andraplats, slagen av den gamla europamästarinnan Jenny Johansson (UOK) med blott 24 sekunder. Ner till tredjeplacerade och landslagsmeriterade Camilla Berglund (SAIK) skiljde det drygt 3,5 minuter! Därefter var det jämnt mellan övriga tjejer: Skadedrabbade Sara S som äntligen tycks vara tillbaka på allvar slutade 5a, Jennie R blev 6a, Louise G slutade 8a och ett annat glädjeämne var att sistaårsjunisen Annika B följde upp den fina Spring Cup-insatsen med att sluta på en finfin 9:e plats, i det 66 kvinnor starka startfältet! Bland övriga insatser kan noteras Maria A (16), Sofia M (20), Frida N (22) och Kristin E (30).

Också i H21 var det en junior som visade framfötterna ordentligt: Philipp Sauter (aka Filip) visade att han inte bara är en sällsynt språktalang genom att landa på en stark 3e-plats bland de 107 startande i herrarnas huvudklass. Det kommer bli spännande att följa hans vidare framfart mot årets huvudmål, JVM i Italien. Segrade i H21 gjorde danske IFK-löparen Christian Nielsen, närmast följd av Jonas Pilblad. På 6e plats hittar vi Junis efter ett par större misstag, därefter följde Palm (12), Jonas L (17) och Kaminsky (27). Dessutom tog Strand-pojken hem segern i den prestigefyllda Ö8-klassen! Winsplits - Tolereds vårtävling

Tävlingshelgen avrundades sedan på söndagen med Frölundas tävling i det utmanande terrängpartiet i södra delarna av Labacka-terrängen och detta firade vi genom att ta hem 8 klasser! Segermaskinerna Ture (H80) och Gudrun (D70) vann återigen sina klasser, liksom Jonny B (H75) och Malin Å (D40). Segrade gjorde också Kristin E i D20L, Elvira Sellgren i U3 (2a Fanny A!) och för andra dagen i rad blev det GMOK-seger i D12 – men idag var det Kerstin Wadman som drog det längsta strået. Ellas 6e-plats och Linn S 7e-plats understryker att återväxten är tryggad! Dessutom sprang tjejerna i U2 fint: Alice K (2), Alva S (3), Klara W(6) och Frida A (9) var alla bland de 10 främsta.

Egil var inte helt nöjd med sitt lopp, men slutade ändå 2:a i H18L. I H16 är det riktigt kul att konstatera att Måns levererar det ena fina loppet efter det andra och denna dag räckte det till en tredjeplats, efter att ha fått ge sig i en sekundstrid mot bla segrande Erik Claesson som var 26 sekunder snabbare än Måns. 

Men kanske allra roligast denna dag var att förstaårssenioren Lina (51.45) fick revansch på Jenny Johansson och vann i D21L. Tvåa slutade Camilla Berglund (52.27) och trea Jenny J (52.37).  Alltså samma topptrio som på lördagen, fast inte ändrad ordning inbördes. Kul också att Jennie R för andra dagen i rad sprang in på 6e plats. Louise G slutade 8a och Sofia M 11a.

H21L-banan mätte denna dag 11.6 km och det blev till slut Jonas Pilblad (IFK, 74.19), som segrade, närmast följd av SAIKs Marcus Millegård (74.50) och vår egen Ola Martner (76.02). Ola imponerade stort och hade greppet om loppet med en kvart kvar att springa, men fick efter en något knackig avslutning ge sig mot den nämnda duon. Även Strand (79.07) låg med och fightades om de absoluta topp-platserna med en kvart kvar, och slutade på 7e-plats med mersmak. Platsen före (6) hittar vi för övrigt den formstarka duon Werner und Werner (78.46) som några missar till trots är med och fightas i toppen på nytt. Även Micke (11a, 81.25) och Axe (16e, 82.38) gjorde starka insatser i den fina konkurrensen. Winsplits - Frölunda OL

Från Scweiziska nattmästerskapen nås vi dessutom av nyheten att Carloine Cejka tagit silver i D21 och att den urstarke och formstarke Ralf (Raffael Huber) slutat 5:a i H21. Rapport från natt-SM i Schweiz

Nästa helg väntar ännu fler tävlingar i och med att det är dags för de traditionella påsktävlingarna. Bland mycket annat väntar 7-manna/4-dams som är ett genrep inför 10-mila!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • AP 07 apr 2009 11:34
    Gediget reportage..detkommer ännu mer segrar i påsk!

Taggar

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244