apr13Dubbla sjätteplatser på 7-manna0

Påskhelgen inleddes med 7-manna nere vid skånska Glimåkra i FK Göingarnas regi. GMOK hade med två lag i både herr- och damstafetterna. Efter många fina insatser landade båda förstalagen på plats 6.

damsidan var det andralagets Frida N som sprang bäst på den inledande nattsträckan och noterade 14e tid (42.20) efter en fin insats. Platsen efter hittade vi Louise (43.33) som sprang i förstalaget som därmed låg knappt 9 minuter efter ledande Ulricehamn där Jenny Johansson (34.39) sprang nattsträckan. Nattresultaten låg sedan som grund för morgondagens jaktstart, där vi på andrasträckan skickade ut Sara S i andralaget och Mimmi i förstalaget. Sträcksnabbast var Anne Johanne Lind (33.12) strax före Malin Sand (33.20) som förde upp Lidingö till täten. Både Mimmi (34.02) och Sara (36.06) gjorde starka lopp och förde upp lagen till 11e resp. 13e plats och ordningen var nu också återställd i den interna kampen mellan GMOK 1 och GMOK 2. På tredjesträckan avgjorde Annika Billstam genom att dra ifrån med ca 6 (!) minuter efter att ha noterat klart snabbaste tid (25.29). Både Camilla (29.43) & Sofia (31.02) sprang bra och den positiva trenden fortsatte. Camilla växlade ut juniorvärldsmästare Lina på 8e plats i en 5-mannaklunga som gjorde upp om platserna 6-10. Lag 2 var nu uppe på 12e plats. På slutsträckan gjorde Lina (56.48) processen kort med resten av klungan och hon passerade också Lunds OK. Bakifrån kunde dock OK Skogsfalkens avslutaress Åsa Hellqvist (sträcksnabbast, 52.25) smita förbi vilket innebar att vi hamnade på en mycket hedrande 6e plats i genrepet inför tiomila. Även andralagets insats var mycket glädjande och resulterade i en slutlig 15e plats efter att Teres G (66.52) sprungit sista sträckan. Vi var därmed näst bästa andralag endast slagna av IKHP.

herrsidan inledde vi med Emil & Hedberg på förstasträckan och Emil låg länge med fint. Tyvärr blev det två större misstag mot slutet vilket gjorde att vi var nere på 35e plats efter Emils lopp (50.30), 5.46 efter ledande IFK Lidingö och Fredrik Johansson (44.44). Junioren Hedberg (52.36) gjorde en helt OK insats och växlade som 44:a ett par minuter efter förstalaget. På andrasträckan inledde Axe (34.35) något knackigt, men kunde efter en fin avslutning växla ut lill-Axe (Ola M) som 22a lag. Kul var annars att se att Karl (34.07) återigen gjorde ett tekniskt fint lopp och förde upp andralaget till plats 36. Sträcksnabbast var Johan Modig (30.02) som därmed gav Pan-Kristianstad en ledning på 3,5 minuter före en jagande 7-mannaklunga (i dubbel bemärkelse). På tredjesträckan imponerade göteborgslagen stort och allra snabbast var Marcus Millegård (55.32) i SAIK som därmed förde upp sitt lag till 9e plats. Christian Christensen i IFK förde upp deras lag till 2a plats i kamp med Lidingökamraterna och man var nu bara minuten efter Pan. Men riktigt bra sprang också unge herr Martner (56.17) och vi landade därmed på 10e plats efter nattsträckorna, 7.34 från täten. Robert Johansson (76.19) hade inte en av sina bättre dagar (nätter) och andralaget låg nu 38a.

jaktstarten var det så dags för Palm (41.09) att sträcka ut benen och han förde upp laget ytterligare 4 platser till en 6e totalt. Klart snabbast på fjärdesträckan var Orions Oleksander Kratov (37.59) och i totalen hade nu de båda IFK-lagen passerat Pan. Asfaltspecialisten Sideby (45.34) förde upp andralaget till 34e plats och får fullt godkänt för denna insats. Med tre sträckor kvar valde vi att skicka ut vår andra 87:a, nämligen Micke Eliasson. I täten på femtesträckan ryckte Lidingö åt sig en tvåminutsledning efter att Fredrik Löwegren (54.45) varit sträcksnabbast. Mikael (60.17) sprang bra, trots en liten miss mot slutet och vi låg nu 7a , med känning på 4e-platsen. Jonas L (76.15) höll 34e-platsen för andralaget. Den sjätte och näst sista sträckan var en kortsträcka och här förde Junis (30.26) upp oss till 6e-platsen efter ledande Lidingö. På andraplats låg nu Orion efter att rutinerade Yuri Omelchenko (28.03) varit snabbast på sträckan. Bligård (36.00) gjorde en helt OK insats för andralaget som nu var uppe på plats 31. Emil Lauri och IFK Lidingö kunde på slutsträckan i det närmaste defilera hem segern, närmast följd av IFK Gbg där formstarke Jonas Pilblad spurtade ner Orions Micha Mamleev. En annan imponerande spurt stod vår egen Strand för, genom att passera Tampereen Pyrintös Denis Grishman. Även som helhet gjorde Johan en mycket stark sistasträcka och kunde sånär få kontakt med IKHP och SAIK som slutade 4a och 5a. Nu blev det alltså en sjätteplats även för herrlaget och det finns en massa positivt som vi tar med oss till det stundande tiomila-äventyret. Stort grattis också till IFK Gbg och SAIK till fina insatser - det ser bättre ut än på länge för orienteringen i göteborg!
 

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg

ATM - 121244