apr21Tiomila 2009: Ungdomstävlingen gav mersmak1

Tiomila i Perstorp fanns egentligen inte med i planerna för GMOKs ungdomar i år, men på eget initiativ anmäldes ett mycket ungdomligt ungdomslag! Efter fina insatser slutade vi på plats 157.

Under våren växte idén fram bland några av tjejerna (Linnéa Kjellander, Ella Wallinder och Ellen Sander) att vi skulle ha lag på årets tiomila och med förstärkning i form av Petter Östman så blev det också fallet. Ungdomarna och coach Ola Wallinder åkte ner på egen hand för att springa tiomila för allra första gången. Det var ett ganska nervöst men laddat gäng som hade att se fram emot några av de längsta banor de sprungit hittills i sina karriärer. 

Den av Bengt Inghammar styrda GMOK-bussen hade just anlänt till TC när startskottet för ungdomskavlen brann av. Och kul var det att kunna konstatera att tjejerna gjorde stabila insatser på de tre inledande sträckorna. Linnéa på första tappade lite tid precis i början men gjorde sedan en fin avslutning och växlade över till Ella. Ella som var yngst i laget gjorde en finfin insats på den andra innan det var dags för Ellen Sander att springa tredjesträckan. Även Ellen gjorde det bra på en tuff sträcka och kunde skicka ut lagets ankare Petter på placering 194. Petter visade sedan att den fina insatsen på Spring Cup-stafetten inte var en tillfällighet genom att springa kanonbra. I kamp med ett par år äldre löpare gjorde han ett i det närmaste prickfritt lopp och plockade inte mindre än 37(!) platser och vi slutade därmed 157:a.

Men det viktigaste var ju trots allt att vi kunde konstatera att det var en väldigt kul tävling att vara med på och till nästa år tycker jag vi ska ta med det i planeringen. Kanske 2 lag?

Och innan dess är det dags för ungdomens tiomila redan i år. Årets tävling går av stapeln i Tranemo vid månadsskiftet juli-augusti. För info om den tävlingen, se deras hemsida. Killarna till höger lär vara med på U-10mila!

Resultat tiomila 2009: ungdom
 

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • jaxe 21 apr 2009 10:30
    Ska försöka uppdatera med ngn bild senare.

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244