maj14Detta har hänt…en resumé av v18-19 20090

Det har varit lite dåligt på nyhetsfronten på hemsidan senaste veckorna. Däremot har det varit gott om framgångar runt om i landet. Bland många fina resultat bör nämnas tjejseniorernas alla segrar och Camillas fjärdeplats på den tyvärr strukna J-cupsdeltävlingen i Gustavsbergs regi.

Vecka 18: Lina dominerade i Stockholm, Louise på hemmaplan!
Lina visade framfötterna i en trio stockholmstävlingar (1-3 maj). Resultatserien 2-1-2 på Södertälje-Tullinge medel-Tullinge lång i kamp med bland Elin A Skantze och Inga Kazlauskaite.
Men det var fler som imponerade. På Kinnaströms 1 maj-tävling slog Louise till med seger medan Junis och Strandpojken slutade 2 och 3, endast slagna av Håkan Petersson som stod för ett mästerligt lopp på den tekniska medeldistansen. Camilla Lundgren vann i D20, Alva Sellgren slutade tvåa i U2 och storasyster Elvira trea i U3. Seger blev det också för mamma Helena Sellgren och Jonny Blomqvist. Kul också att Lundberg sprang bra på Tisarens medeldistans, där han slutade sexa, bara dryga minuten efter Palm på fjärde plats.

Dagen efter (2 maj) blev det på OK Gipens tävling ännu en seger för Louise. Närmast efter följde junioren Camilla, som tagit steget upp i D21 för dagen och gjorde det med den äran. I H21 slutade Strand tvåa, bara sekunder från SAIKs Johan Levin och segern. Bland ungdomarna märks Klara Wallinders tredjeplats i D10. Seger till Ola W, Ing-Marie, Ingemar Bj och Gudrun. På GrännaBygdens tävling samma dag slutade Frida Nero tvåa, mitt emellan segrande Malin Sand (IKHP) och trean Åsa Hellqvist (Skogsfalken).

På söndagen (3 maj) var det dags för Ymers tävling och här var blev det segrar för Egil (H18) och Kerstin (D12), medan Måns slutad tvåa i H16. Segrar blev det även för Niklas Skoog, Malin Å & Gudrun. Och Sagvolden slutade femma i H21. På Munkträffen blev det en tredjeplats i H21 för Höije och junisen Martinsson gjorde ett fint gästspel i seniorklassen genom att sluta sjua, knappa sex minuter efter segrande dansken Christian Nielsen. Också på Gotland blev det en tredjeplats i seniorklassen på Visborgs tävling genom Axe. Segrade här gjorde Gotlandsfostrade Erik Pettersson (numera OK Linné).

Vecka 19: Camilla fyra på struken J-cup och Werner visar styrka.
När J-cupen fortsatte med Gustavsbergs tävling (9 maj) nåddes vi av glädjebeskedet att Camilla slutat fyra i D20-klassen. Även Martinsson (13, H18) och Egil (16, H18) sprang mycket bra. Dessvärre ströks J-cupsstatusen från dessa tävlingar pga problem med kodsiffrorna på kontrollenheterna. Oavsett orsaken så är det naturligtvis väldigt tråkigt att sånt händer, men våra tjejer och grabbar visade ändå att de är att räkna med framöver! I Gävle visade Wernersson fortsatt strålande form och kunde trots några rejäla bommar räkna in en 16-plats på Elitseriens långdistanstävling. Daniel var med sina 103.30 precis 6 minuter efter segrande Martin Johansson som därmed tog sin första elitserieseger. Också Palm gjorde ett bra lopp och slutade på 23-plats (106.42), medan Louise tog tillfället i akt att avancera från D21E2 till Elitserien genom att sluta på fjärdeplats (topp-5 flyttas upp), ca 2 minuter efter segrande Maria Nilsson från Domnarvet. Närmare hemmaplan vann Ing-Marie på Bredareds tävling.

På söndagen (10 maj) var det åter dags för J-cup, denna dag arrangerade Söders SOL. Bäst var återigen Camilla men denna dagen fick hon nöja sig med en 25-plats i D20. Hedberg slutade 33 i H20 och Hanna 39 i D18. Inte heller på Elitserien i OK Hammarens regi var det någon riktig succé. Bäst lyckades skadedrabbade Caroline Cejka (49.35) med en 14-plats i D21E, slagen med 8.34 av segrande Emma Johansson från Domnarvet (41.01). Lina (27, +13.46) och Louise (34, +17.30) kan båda bättre. I H21E visade Ola god löpform, men OL-tekniken lämnade för en gång skull en del att önska och han fick nöja sig med plats 31 (45.22), hela 9.31 efter den comebackande och otroligt imponerande Hällenlöparen Peter Öberg. Palm slutade 37 (+12.02).

Samtidigt på Orintos tävling slutade Axe på tredjeplats i H21, blott 11s från segrande Andréas Andersson och 5s efter tvåan Thomas Asp. Sagvolden slutade 15 (+3.22) i den jämna tävlingen. I D21 slutade Frida 6a, knappa 5min efter rutinerade segrarinnan Anne Magnusson från OK Landehof. Juniorseger blev det för Elin (D18), medan Petter (H14), Ella (D12) och Ellen (D14) alla slutade på tredje plats i sin klass. I U2 slutade Isabella, Moa och Alva på plats 2-4 och i U3 var Elvira näst snabbast. Övriga GMOK-segrare: Otterström, Helena S och Gudrun.
(Vårserien 9 maj kommer i egen rapport)

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg

ATM - 121244