maj25Långhelg för juniorerna i Sundsvall1

Helgen till ära hade ett flertal av våra juniorer begett sig mot Sundsvall för att löpa diverse distanser i Silva junior cup. Egil var den som lyckades bäst i de svåra sluttningarna runt Allsta.

Onsdag 20 maj "Ditresedagen"

Klockan 13:00 på onsdag eftermiddag var det dags för avfärd mot kallare breddgrader från Göteborg, och efter ca. 70 minuters bilåkning så var det även dags för mig själv(Daniel M/lillen) att hoppa in i bilen mot Sundsvall, då jag anknöt vid Vara station.

Bilfärden var som så många andra bilfärder, väldigt lång, delvis genom mycket vacker natur och innehållande av två obligatoriska stopp, mat-stoppet och godis/tanka-stoppet. Efter ca. 10 timmar, alltså klockan 23:00 ankom vi till boendet Hamsta vandrarhem strax norr om Sundsvall, precis utanför Timrå, eller "Nazislottet" som det senare kallades. Vi gjorde som alltid en liten bom ifrån sista säkra (E4an), men vi var inte ensamma då vi senare konstaterade att samtliga GOF- och VOF-bilar hade missat avfartsvägen mot vandrarhemmet.

Boendet var en stor herrgårdslikande byggnad som vi senare konsterade behövdes målas om ordentligt, och som den gode Hedberg sade: "Jag har svårt att hitta känslan inför helgen i ett sånt här ställe". Boendet innehöll i alla fall ett pingisbord och trådlöst näterk vilka båda användes flitigt under vistelsen.

Torsdag 21 maj "Sprinten"

Första start för sprintarna var 14:00, och efter en lång och välförtjänt sovmorgon så bar det av mot centrala Sundsvall för uthämtning av nummerlapp som för samtliga löpare skulle ske 13:45, detta för att alla skulle befinna sig på tc när första start gick.

Det var jag själv, Egil och Hanna som skulle försvara GMOK's färger i cupen då Anders Hedberg valt att springa H21E på medeldistansen som gick efter sprinten. Sprinten var dagen till ära uppdelad i enbart H20E och D20E, men poänen skulle delas ut på sedvanligtvis mellan 18- och 20-åringarna.

Hanna bommade inte särskilt mycket men hade svårt att hålla samma tempo som landslagstjejerna i toppen och slutade på 90e plats i D20E. Jag själv gjorde inga direkta bommar men kände att flytet inte riktigt infann sig i början och att man tappar alltför mycket på löpningen mot 20-killarna, vilket räckte till en 50e plats i H20E (15 i H18). Egil gjorde en 20 sekunders bom tidigt och missade lite på långsträckan, men efter en stark forcering uppför sista backen slutade han på en 57e plats i H20E (20 i H18).

Medeldistansen efter sprinten gick uppe på "Norra berget" med mål nere i sundsvall (samma som sprinten). Hedberg var dock inte helt förnöjd när han gick i mål och slutade då på en 42a plats med mycket bra motstånd i H21E.

Fredag 22 maj "Vilodag"

Då det inte stod tävling på schemat idag så bjöds det på en hel del blandade aktiviteter. Tex. öppen bana på Njurunda OK's lång tävling, tekinkträning på medeldistansbanorna från tidigare dag, shopping á la Sundsvall, föreläsning med juniorlandslagsledarna och banläggarna inför lördag/söndag och Bowling. Dagen flöt på som vanligt och på kvällen kunde noteras att en GMOK'are satte de andra på plats bland kloten och käglorna. Egil stod för en 139 poängsserie och hamnade som 6e bästa resultat på dagens topplista.

Lördag 23 maj "Långdistans"

Egil blev dagens affischnamn bland GMOK's juniorer och slutade 10 i H18E efter ett mycket fint lopp på den lite trixiga långdistansen väster om Sundsvall i den lilla byn Allsta. Anders Hedberg hade också ett fint lopp på gång men efter en klurig sluttningskontroll på slutet så blev han 31a, 2 sekunder (!) från poäng plats. Hanna slutade på en 34e plats, knappa 2 minuter från poäng. Kul var även att se att Mats Jodal slutade 2a i H65.

Söndag 24 maj "Medeldistans + Hemfärd"

Dagens medel hade samma tc som under långdistansen och gick i mycket liknande terräng som under den. Egil ville inte vara sämre än gårdagen och bjöd även idag på ett riktigt topplopp, som resulterade i en 6e plats, 1.27 från segern. I övrigt blev det en tung dag för GMOK's juniorer. Anders visade än en gång att han hör hemma topp-20 i H20, men ett par förrädiska kontrollnummer satte stopp för han idag, nr 59 och 56 ser bra lika ut när man klipper dem i fart. Jag själv gjorde en hel del bommar, och slutade på den försmädliga 31a platsen.

Klockan 13:37 begav vi oss mot Gôtet igen och med många roliga minnen från helgen så får man mersmak inför nästkommande resor. Vi landade i staden igen klockan 23:00 och alla var trötta men nöjda!

 

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Chew 25 maj 2009 19:18
    Väl kubbat och en 1337-rapport av Martinsson!

Ändringar

Publicerad: Daniel Martinsson
Redigerad: Daniel Martinsson

ATM - 121244