feb01Spegelvänd karta, Jeopardy & Bowling!3

Som rubriken antyder var det fin variation på aktiviteterna på den traditionella aktivitetsdagen. Och som vanligt blev det en riktigt kul tillställning!

Spegelvänd karta & Chili con carne

Den inledande orienteringsövningen var en riktigt klurig variant som gynnade kluriga löpare som kunde orientera med en spegelvänd och något skev karta. Fin uppslutning var det också och hela gänget fick efter träningen avnjuta en gourmémåltid i form av Chili con carne á la Stickan & Gudrun.

Jeopardy

Efter detta var det dags för tävlingar där Fanny Andersson stod för en fantastisk insats som ”programledare” för dessa. Första tävlingen var en Jeopardyvariant där det var många som imponerade. De vuxna (som också var med i lagen) fick vara med och svara på de svåraste frågorna, men i ärlighetens namn så imponerade nog barnen mer… Och hur var det nu? I vilket landskap ligger Sveriges djupaste gruva? Vilken är Sveriges fjärde djupaste sjö? Vilket år infördes damklassen på tiomila? Och vilken GMOK-herre är bäst rankad? Den sista frågan blev faktiskt avgörande; ena laget tippade på nyförvärvet Erik Johansson men rätt svar var och är Ola Martner!

Sista minuten

Sedan blev det ”Sista minuten” där deltagarna skulle sjunga låtar och gissa artister. Personligen blev jag mest imponerad när Jesper klämde i för full hals i Guns N’ Roses hit Paradise city, men överlag var det starka laginsatser (även om ungdomarna inte kände till Anna Books megahit ABC). Efter denna tävling var det helt jämt och det blev en utslagstävling som fick avgöra och en del tycker att bästa laget vann J

Bowling

Sedan drog vi till Gamlestaden för ett parti Bowling där vi fick trängas bland MC-fantaster och seriespelande bowlare. Vi var ca 25-30 pers som spelade och det bjöds på strike till höger och vänster. Har inte koll på alla resultat men vet att David fick till spelet väldigt väl och var bland de vassaste. Och bland de vuxna fick storfavoriten Hans Garmer se sig besegrad, troligtvis för första gången.

Torsdagsträningar och vårläger

Nu kör vi vidare med torsdagsträningarna och annat kul. Missa inte att anmäla er till ungdomslägret i Halland i början av mars (11-13/3). Anmälan på hemsidan senast 26/2.

/Johan (som slog Björn med 99p i första serien…)

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • jaxe 07 feb 2011 22:57
  Micke>> Man kan också tolka Strike som att han/hon tycker det är ett lågvattenmärke att inte ha 100 poäng mer än Björn :)

  Och för alla er som legat sömnlösa över detta... Björn hade 87 pinnar med mersmak! Och jag hade tresiffrigt...
 • Micke 05 feb 2011 19:59
  MickeStrike>> Kan även läses som att Johan hade 99p mer än Björn. Och i så fall får vi verkligen hoppas han klarade 100;)
 • Strike 05 feb 2011 11:09
  Inte ens 100 Johan, du måste nog börja träna.

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244