apr01Ungdomar med koll!3

gmok.se hade skickat en reporter till torsdagskvällens ungdomsträning. Efter att teknikpasset "Trafikljuset" genomförts avslutades kvällen med fika och GPS-analys av Sjövallaslaget.

Torsdagen 31 mars 2011, Ungdomsträning

Kvällen till ära hade Uffe Andersson fixat en riktigt genomtänkt och rolig träning där man fick träna på att växla tempo mha "Trafikljuset". Klanen Falk inledde kvällen med att hålla en kortare men extremt pedagogisk genomgång inför en samling av Göteborgs orienteringsframtid.

Därefter drog gänget iväg för en något längre uppvärmning än normalt. Dessutom avslutades uppvärmning med en bergsbestigning! Förra veckan gästades förresten ungdomsträningen av en av klubbens damstjärnor, nämligen Jennie Runesson! Därför var det flera som hade lite extra tekniktips att slipa under denna träning.

Själva träningen inleddes med två slingor för de olika banorna som utgick från höjden söder om ridbanan. Uffe hade ritat in vilken hastighet man skulle ha på de olika delarna av sträckorna (Grönt - Gult - Rött) och jag tror det var en riktigt bra träning för hela gänget! Eftersom deltagarna var allt från (snart) 9 år till 17 år så var det naturligtvis en del skillnad på svårighet på banorna. Allra mest imponerad blev jag nog ändå av att yngste deltagaren Jona fixade banan av gul svårighet!

Efter två slingor var det dags att springa den sista slingan som gick hemåt med mål i klubbstugan. Även här var det trafikljuset som gällde och efter avslutad träning var det välbehövlig strechning utanför klubbstugan!

 

Goda mackor och saft satt sedan som en smäck och därefter var det till slut dags för teori för de olika grupperna. Det äldsta gänget (14-17-åringarna) gick in i mötesrummet där IT-ansvarige Björn Östman hade roddat med det tekniska inför analysen. GPS-rutterna från Sjövallas utmanande tävling skärskådades och det kom fram en hel del intressanta grejer. Många riktigt fina sträckor hade genomförts, men det fanns även en hel del detaljer som kan förbättras. Sportchefen (undertecknad) känner sig väldigt nöjd över insatserna och att det finns en förbättringspotential gör att framtiden ser riktigt spännande ut för GMOK ungdom!

Ni missar väl inte kommande träningar!? För eliten och juniorlöpare som läser detta så är ni varmt välkomna att haka på vid ett eller flera tillfällen. Kan meddela att Jennies gästspel var MYCKET uppskattat. Hör av er till mig eller nån annan i ungdomskommitén eller dyk upp på träningen så bjuder vi på fika efteråt :)

mvh Sportchefen

Datum Plats Moment Ansvarig Kontroller Fika
07-apr Saikstugan Spurt-OL Johanna W Johanna W Wallinder
14-apr Skatås Skattjakt Johan Sellgrens Norrman
Kompassträning
28-apr Skatås Skattjakt Björn Årebäck Albin
Masstart
05-maj Skatås Skattjakt Björn Hans Kuhlin
Intervall-OL  - 14 år
Getryggen Naturpass 15 + år
12-maj Skatås Skattjakt Björn Ulf Mats Eriksson
Kurvbild
19-maj Delsjön Skattjakt Björn Björn Mattson
Rakt eller runt
26-maj   Klubbstafett Björn    
09-jun Ruddalen Sprint Johan Hans Andrew
16-jun Rådasjön Avslutning Andrew Andrew Hans

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Ola M 07 apr 2011 22:58
  Vilket härligt drag i ungdomsverksamheten och journalistiken på gmok.se! Ser fram emot nya ännu mer tekniskt skolade årgångar i junior- och seniorgänget framöver.
 • M C Hammer 01 apr 2011 10:12
  Med ett namn som förpliktigar vill jag slå ett slag för GMOK:s fina ungdomsverksamhet!
  Imponerande reportage, men även härligt engagemang från alla duktiga ledare.
 • Andrew 01 apr 2011 09:43
  Härligt Sportchefen! Förutom alla ungdomar som hade koll så hade ju även reportern koll! Imponerande drag i GMOK!

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244