apr24Silva Junior Cup: Måns 7:a0

Måns Östman var dagens stora glädjeämne när han slog nytt juniorcups-PB på dagens tuffa långdistans. Stabila insatser också av Christian (16:e H20) och Egil (20:e H20).

IK Hakarpspojkarna bjöd in till långdistansorientering i ordets rätta bemärkelse. Många riktigt intressanta långsträckor hade banläggarna lyckats hitta och detta ställde prov på vägvalsförmågan hos löparna. Terrängen är dessutom rejält kuperad vilket ställde krav på den fysiska förmågan.

Måns levererade ett riktigt fint lopp i H18E-klassen och kunde notera sin bästa placering i J-cupen så här långt. En sjundeplats blev det till slut med bara sekunder upp till plats 4. Grattis! Måns avancerade därmed till plats 17 i totalställningen. Vann gjorde Emil Svensk från Stora Tuna. I H20 gjorde Tingström (16) och Egil (20) stabila lopp, även om båda kan ännu bättre. Här vann Rickard Ohlsson som tävlar för SNO. Totalt ligger Christian (8) och Egil (15) fortsatt bra till. Värt att notera är att Christians sambo Viktoria Ernstsson (FK Göingarna) vann i D20 och nu ligger fyra totalt.

I Elitserien lyckades vi inte riktigt nå de höjder vi hoppats på idag. Runesson inledde riktigt fint och låg topp-3 fram till K5.

Tyvärr missade Johan K6 med en minut och sedan tappade han rejält på sitt vänstervägval på långsträckan till K7 så vid radion (K7) låg han 24:a. Till slut blev det plats 28 för Johan som därmed var två placeringar före Erik J. Vann gjorde urstarke Olav Lundanes från Halden SK 4:36 (!) före tvåan Francois Gonon, IFK Gbg, som avslutade starkt. Trea blev Gbg-fostrade William Lind, Malung. I D21 vann en lika överlägsen Helena Jansson 3:44 före Lena Eliasson och här slutade Signe Søes trea. Totalt ligger Johan (8) bäst bland GMOK-killarna och Lina (9) bäst bland GMOK-tjejerna.

I morgon är det dags för medeldistans för juniorerna och för seniorerna är det jaktstart på en förlängd medeldistansbana. Följ tävlingarna Live via tävlingens hemsida. Lite märkligt känns det att köra jaktstart efter denna extremt utslagsgivande tävling. Mina tips på segrare i morgon är Olav och Helena...nån som tippar emot?