maj21JVM-test: Tingström vann medeldistansen13

Efter en fin laginsats på fredagen visade Tingström spetskvalitet på medeldistansen genom att segra med fyra sekunder före Joakim Svensk, Stora Tuna. Också Egil & Måns slutade topp-20.

En 5 man stark GMOK-trupp satte sig i onsdags på bussen ner till Wejherowo i Polen, tillsammans med lagledare (undertecknad). Efter en diger bussresa inklusive en färjetransport Karlskrona-Gdynia nådde man Polen på torsdagsmorgonen. Väl där avnjöts ett backigt träningspass på en närliggande karta, som förberedelse för de längre distanserna.

Idag (fredag) var det Sprint-tävlingar i direkt anslutning till den lilla staden/byn Wejherowo i norra Polen. H20-banan mätte 3,1km men skulle visa sig vara rejält utmanande – löparnas GPS-spår vittnade om att de sprungit ca 5km (och då pratar vi om de som sprang bra!).

Tidigt startande Martinsson var ett tag i ledning och när alla löpare var i mål skulle det visa sig att hans 22:13 skulle räcka till en riktigt fin 9:e plats. Trots detta var han bara trea i klubben! Tingström som radat upp fina lopp på J-cuperna slutade 8:a med sina 22:11 och allra bäst sprang Joakim Eliasson som slutade 7:a med 21:53 (1s från bästa H18-löpare). Grattis till fina lopp! Egil och Måns var inte lika nöjda med sina lopp, men blickar som de övriga fram mot lördagens medeldistans  (4,5km 120m stigning) och söndagens långdistans (11,1km 380m stigning).

Lördag 21/5 Medeldistans

När det fortsatte med medeldistans på lördagen var det en hoppfull kvintett GMOK-löpare som visade ryggen åt konkurrenterna redan före start...

Och glädjande nog skulle det vara samma visa i skogen. Tingström tog en efterlängtad seger i tävlingen efter att ha avverkat den 4,5km långa banan på 23:45. Segermarginalen skrevs till 4s till tvåan Joakim Svensk, Stora Tuna. Trea blev SNO-löparen Rickard Ohlsson. Bland övriga GMOK:are var Egil och Måns bäst med placeringar strax under 20. Men dagens man var alltså Chistian Tingström!

53 430 Albin Petrén   Kungälvs OK 34:08

Nu återstår "bara" en tävling; Långdistansen över 11,1 km med samma TC som på lördagen. Vi förväntar oss en något tuffare terräng och lite mer vägvalsproblematik, men trots detta lär det bli ganska snabba km-tider i den öppna skogen.